Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж гідроізоляції пароізоляції будівельних мембран TYVEK

  1. Заходи обережності при установці Tyvek®.
  2. Гідроізоляція і захист від вітру стін.
  3. Монтаж пароізоляції.
  4. Схеми влаштування гідроізоляції, вітрозахисту і пароізоляції окремих будівельних елементів.


У статті описаний процес монтажу гідроізоляції і пароізоляції Tyvek®, в т.ч. як виконується гідроізоляція похилого даху; ветрозащита і гідроізоляція стін, включаючи пристрій вентильованих фасадів.

Заходи обережності при установці Tyvek®.

  • забороняється встановлювати поблизу від джерел відкритого вогню, тому що матеріали Tyvek® виготовлені з поліетилену;
  • в разі хімічної обробки дерев'яних конструкцій монтаж плівки Tyvek® допускається тільки після повного висихання оброблених конструкцій, але не раніше, ніж через 24 години після обробки;
  • для монтажу плівок Tyvek® необхідно використовувати рейки. Забороняється прихоплювати або кріпити мембрани скобами-цвяхами до обрешітки або крокв і залишати в такому вигляді під дощем;
  • при відсутності в утепленій мансарді пароізоляції або наявності в ній щілин / отворів можливо намокання утеплювача або появи взимку льоду в утеплювачі або на внутрішній поверхні мембран Tyvek®;
  • матеріал Tyvek® не можна залишати під впливом сонячних променів більш ніж на 4 місяці.

Гідроізоляція скатної покрівлі.

Використовують наступні мембрани Tyvek®:

  • рекомендується Tyvek : Solid, Soft, Supro, Solid Silver;
  • не рекомендується Tyvek Housewrap.

Рекомендації по монтажу:

Плівку розгортають зовні покрівлі паралельно або перпендикулярно кроквах (рисунок 1). Матеріал обов'язково кріплять до крокв контробрешітка. Для фіксації контробрешетування використовують цвяхи. Не допускається застосовувати цвяхи або скоби без встановленої поверх мембрани дерев'яної рейки в місцях кріплень.

Не допускається застосовувати цвяхи або скоби без встановленої поверх мембрани дерев'яної рейки в місцях кріплень

Матеріал Tyvek® Soft можна встановлювати будь-якою стороною. Tyvek® Solid, Tyvek® Solid Silver і Tyvek® Supro монтують білої (без маркування) стороною всередину. Tyvek® Soft, Tyvek® Supro, Tyvek® Solid і Tyvek® Solid Silver встановлюють по поверхні утеплювача без зазору. Допускається встановлювати з зазором тільки Tyvek® Supro і Tyvek® Solid Silver.

Для холодних горищ також застосовують матеріали Tyvek® Solid, Tyvek® Solid Silver або Tyvek® Supro.

Необхідна величина перехлеста полотен Tyvek® вказана в таблиці:

Кут нахилу покрівлі, в градусах

Перехлест полотен, мм

горизонтальне
перекриття

вертикальне перекриття

12.5 - 14

225

100

15 - 34

150

100

більше 34

100

100

Для покрівель з кутом нахилу менше 12,5 ° використання паропроникних матеріалів загрожує накопиченням шару води поверх мембрани. У цих випадках застосовувати мембрани без додаткової підтримуючої конструкції знизу не рекомендується. На конику величина перехлеста полотен Tyvek® становить 200 мм (рисунок 2). У розжолобках (рисунок 1) з метою забезпечення додаткової надійності матеріал рекомендується укладати з нахлестом 300 мм і забезпечити над основним шаром накладку з матеріалу Tyvek® шириною 300 - 500 мм на всю довжину ендови.

У місцях перехлеста полотен допускається проклейка стрічками Tyvek® Butyl Tape або Tyvek® Acrylic Tape (На бутил-каучукової / акрилової основі). У місцях примикання полотна до елементів конструкції (малюнки 3, 4) проклейка стрічкою Tyvek® Butyl Tape є обов'язковою. Місце розриву полотна також можна проклеювати аналогічними клейкими стрічками.

Для забезпечення нормального функціонування покрівлі необхідна належна вентиляція. Необхідна ширина зазору для вентиляції над матеріалами Tyvek® - не менше 50 мм. Для забезпечення вільного проходу повітря у вентиляційному зазорі обов'язково встановлюють контробрешетку. Перекриття руху повітря - не допускається.

Продухи під коником влаштовують з використанням різних аксесуарів (продаються разом покрівельними матеріалами). Важливо, щоб повітря вільно потрапляв в вентиляційний зазор і виходив з нього, для чого в районі карниза також передбачають продухи. Полотно Tyvek® виводять на зливний жолоб (рисунок 5) або на капельник під зливним жолобом (малюнок 7).

Полотно Tyvek® виводять на зливний жолоб (рисунок 5) або на капельник під зливним жолобом (малюнок 7)

При цьому матеріал приклеюють по периметру його прилягання бутил-каучукової стрічкою Tyvek® Butyl Tape, що забезпечує надійне кріплення і виключає биття матеріалу в вітровому потоці. При виведенні Tyvek® на зливний жолоб встановлюють обігрів жолоби для видалення снігу, що перешкоджає руху повітря.

У конструкціях, в яких неможливо застосувати продухи під гребеневим елементом покрівельного покриття, вентиляційний отвір виконують в фронтової частини мансарди (рисунок 6). Площа перетину отвору повинна бути не менше, ніж площа перерізу вентильованого зазору.

Гідроізоляція і захист від вітру стін.

для цегляної кладки використовують:

  • рекомендується Tyvek: Housewrap і Solid Silver;
  • допускається Tyvek: Solid, Supro і Soft.

Для каркасного будинку використовують:

  • рекомендується Tyvek: Solid Silver, Solid і Housewrap;
  • допускається Tyvek: Soft і Supro.

рекомендується Tyvek: Solid Silver, Solid і Housewrap;   допускається Tyvek: Soft і Supro

Матеріал розгортають перпендикулярно стійок і фіксують до них скобами з кроком 300-500 мм. Потім встановлюють контробрешетку, щоб забезпечити додатковий зазор і надійно закріпити матеріал конструкції (рисунок 8). Рейку фіксують цвяхами. Зазор між полотном Tyvek® і утеплювачем залишати не рекомендується. Мембрани монтують як по поверхні утеплювача, так і по поверхні вологостійкої фанери або OSB.

Для системи навісних вентильованих фасадів застосовують: Для системи навісних вентильованих фасадів застосовують:

  • рекомендується Tyvek: Housewrap Fire Curb ™, Housewrap, Solid Silver, Solid;
  • допускається Tyvek Supro.

Монтаж матеріалів здійснюють будь-якою стороною безпосередньо по утеплювачу (малюнок 9). Етапи монтажу:

  1. встановлюють кронштейни кріплення навісного фасаду (відповідно до технічної документації на фасадну систему);
  2. кріплять плити утеплювача з використанням мінімальної кількості дюбелів (1 - 2 на плиту);
  3. полотно розгортають з натягом (без зазору) по поверхні утеплювача вертикально (можна і горизонтально). Там де виходять кронштейни в полотні прорізають отвори;
  4. утеплювач і полотно Tyvek® остаточно фіксують до стіни необхідною кількістю дюбелів (відповідно до технічного регламенту виробника утеплювача).

Для кріплення Tyvek® рекомендується використовувати не менше 4-х дюбілем на 1 м2, мінімальна відстань дюбеля від краю полотна - 70 мм, перехлест полотен - 150 мм. Для кращої фіксації дюбелі мають у своєму розпорядженні в місцях перехлеста полотен (малюнок 9). Місця виходу кронштейнів і перехлеста полотен допускається проклеювати клеять стрічками на бутил-каучукової основі (рисунок 9). Розрив полотен також можна проклеювати аналогічними стрічками. При використанні Tyvek® Houserwrap при ненатягнутої мембрані можливі акустичні хлопки. Місця примикань до дверей і вікон проклеюють клейкою стрічкою на бутил-каучукової основі.

Крім навісних вентильованих фасадів мембрани Tyvek® використовують і для цегельних будинків з колодязним типом утеплення, в яких волокнистий утеплювач прокладається між двома шарами цегли . У таких конструкціях роблять вентиляційний зазор 20-50 мм по всій площі стіни біля поверхні Tyvek®, а також продухи нагорі у карниза і внизу у цоколя.

Монтаж пароізоляції.

  • рекомендується застосовувати: Tyvek VCL (AirGuard® SD5) і AirGuard® Reflective;
  • допускається застосування інших пароізоляційних матеріалів належної якості.

рекомендується застосовувати: Tyvek VCL (AirGuard® SD5) і AirGuard® Reflective;   допускається застосування інших пароізоляційних матеріалів належної якості

Матеріал розгортають з внутрішньої сторони горища паралельно або перпендикулярно кроквах і кріплять до них скобами з кроком 300 - 500 мм. Для забезпечення додаткового зазору між пароізоляцією і внутрішньою облицюванням встановлюють контробрешетку (рисунок 10).

Місця перехлеста полотен, кріплень, примикань (в т. Ч. Димоходу) обов'язково проклеюють стрічками на акрилової або бутил-каучукової основі Tyvek®Acrylic Tape, Tyvek® Doublesided Tape, Tyvek® Butyl Tape. Розриви полотна можна проклеювати аналогічними клейкими стрічками.

Матеріал можна встановлювати будь-якою стороною, але бажаніше монтувати написом всередину приміщення.

Для холодних горищ пароізоляція не потрібна. В опалюваних в зимовий період будинках з холодним горищем пароізоляцію встановлюють під перекриттям подчердачного поверху. Загальний принцип установки пароізоляції в стелю і в стіни аналогічний монтажу в покрівлю (малюнки 8, 10).

Схеми влаштування гідроізоляції, вітрозахисту і пароізоляції окремих будівельних елементів.

Коник і виконання ребра із застосуванням мембрани Tyvek®


Гідроізоляція та пароізоляція димоходу з використанням матеріалів Tyvek®

  • мембрану Tyvek® укладають навколо димаря (на 5 см вище твердої покрівлі) і ущільнюють клейкою стрічкою для захисту від опадів;
  • заклеюють зрізи на кутах;
  • що надходить з площини воду відводять по жолобу за допомогою прокладання на прилеглих частинах крокв ендови з плівки (вхідний кут);
  • подальшу герметизацію стиків димоходу з покрівлею виробляють із застосуванням звичайних водовідвідних жолобів і кріпильних елементів.

Конструкція ендови із застосуванням мембрани Tyvek® Конструкція ендови із застосуванням мембрани Tyvek®

У секторі ендови накопичується велика кількість вологи, тому потрібні особливі заходи для надійного запобігання її проникнення.

  • полотно Tyvek® шириною не менше 50 см укладають у вигляді ендови і закріплюють;
  • полотна, що приходять зі скатів, укладають з однаковим нахлестом на полотна ендови і закріплюють скобами або цвяхами;
  • нахлести в розжолобку заклеюють, щоб вони не відривалися під впливом води, що протікає;
  • в покрівлях з невеликими кутами нахилу і в місцях, де буває особливо багато води (наприклад, в розжолобках великої довжини, при декількох зливаються канавках), використовують 2 шари мембрани Tyvek®.

Застосування мембран Tyvek® при установці мансардного вікна

Виконання карнизного свеса із застосуванням мембран Tyvek®

Установка плівки Tyvek® з закладом в ринву.

Надходження повітря над водостоком. недоліки:

  • зменшення вентиляційні отвори;
  • нещільності розпізнаються не відразу.

Установка мембран Tyvek® на обрешітку під водостічних жолобом.

Площина обрешітки для припливу повітря = площині осушенія.Преімущества:

  • при обмерзання покрівля провітрюється;
  • плівку Tyvek® приклеюють до обрешітки в області звису покрівлі.

Відео інструкцію по монтажу гідроізоляції Tyvek можна подивитися ТУТ .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама