Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обмазувальна гідроізоляція: матеріали та способи нанесення

  1. Які матеріали застосовуються для обмазувальної гідроізоляції
  2. Обмазувальна гідроізоляція: способи нанесення
  3. Пристрій обмазувальної гідроізоляції на бітумно-гумовій основі
  4. Влаштування цементної обмазувальної гідроізоляції
  5. Як правильно наносити обмазувальну гідроізоляцію - під стяжку або над нею?

Залежно від способу нанесення і застосовуваних матеріалів гідроізоляція може бути оклеечная, обмазочна і проникаюча. При ремонті ванних кімнат і санвузлів частіше застосовується обмазочная гідроізоляція, так як це найзручніший спосіб нанесення в невеликому приміщенні. При гідроізоляції, заснованої на Обмазувальні способі нанесення, на основу наноситься в'язка маса, яка при висиханні формує єдине полотно без швів і стиків.

Які матеріали застосовуються для обмазувальної гідроізоляції

  • Раніше для цих цілей застосовується бітум через його дешевизну. Але бітумні матеріали незручно наносити, оскільки з ними можна працювати тільки при температурі не нижче +12 градусів.
  • Багато досконаліші види гідроізоляції складаються з бітумно-гумової чи бітумно-полімерної основи з про спеціальними добавками і мають форму водної емульсії без запаху. Такі матеріали добре кладуться на будь-яку поверхню, вони не мають запаху і з ними зручно працювати. Прикладом бітумно-гумового кошти може бути мастика «Техноніколь №31 і AquaMast для гідроізоляції санвузлів.
  • Також існують більш досконалі мастики з полімеру, такі як Fiberpool (Kiilrro), Hyperdesmo Classic (Alchimia) і Glims Green Rezin.

Щоб підвищити надійність гідроізоляції між шарами мастики можна настелити поліефірний каландрований геотекстиль щільністю 100-110 г / кв. м. Це збільшить міцність покриття і дозволить контролювати товщину шару ізоляції. Геотекстили укладається на шар мастики, нанесеної на основу, а потім на нього знову наноситься 1-2 шари гідроізоляції.

Бітумні і полімерні мастики випускаються у вигляді готових до використання в'язких паст. Існують також склади, що представляють собою сухі суміші. До їх складу входить цементна основа, що забезпечує високий рівень адгезії до поверхні. Такі склади рекомендується застосовувати для поверхонь, схильних до деформації.

Обмазувальна гідроізоляція: способи нанесення

Гідроізоляція наноситься на сухі, вирівняні поверхні, які попередньо бажано обробити спеціальним грунтом. В залежності від виду обмазувальної гідроізоляції, їх підготовка до нанесення має відмінності.

Пристрій обмазувальної гідроізоляції на бітумно-гумовій основі

Бітумно - полімерна гідроізоляція проводиться у вигляді вузьких сумішей. Перед початком робіт з бітумно-гумової мастикою необхідно очистити і вирівняти поверхню підлоги. Майте на увазі, що поверхня підлоги у ванній кімнаті повинна бути нижче рівня сусідніх приміщень або вони повинні бути розділені порогом. Бітумно - полімерна гідроізоляція проводиться у вигляді вузьких сумішей

  1. Пол потрібно обробити ґрунтовкою або спеціальним бітумним або бітумно-полімерним прайм, а через годину-півтора можна наносити гідроізоляцію.
  2. Якщо ви використовуєте однокомпонентну мастику, то суміш вже готова до нанесення. Якщо ж ви використовуєте двокомпонентні матеріали, то їх потрібно змішати строго по інструкції виробника. Перед початком нанесення мастику необхідно ретельно перемішати в відрі, при необхідності додавши активатор.
  3. Наносити суміш можна щіткою або шпателем. Суміш наноситься шпателем на підлогу і на стіни на висоту близько 15 см.
  4. Стики підлоги і стін бажано згладити галтелями з радіусом 100-150 м. Як варіант, їх можна проклеїти ізоляційною стрічкою або підсилювати сіткою. Сітку і стрічку шириною 20-30 см потрібно втопити в ще не застиглий шар мастики. Ця процедура не обов'язкова, але бажана для додаткового захисту від води. Особливо це бажано зробити при гідроізоляції ванної кімнати.
  5. Шар бітумно - полімерної гідроізоляції буде висихати протягом двох годин. За висохлої мастики робиться стяжка, на яку укладається плитка. Обов'язково ознайомтеся з інструкцією до вживаного гідроізоляційного матеріалу - деякі продукти не вимагають пристрою стяжки і плитка відразу укладається після висихання.

Обов'язково ознайомтеся з інструкцією до вживаного гідроізоляційного матеріалу - деякі продукти не вимагають пристрою стяжки і плитка відразу укладається після висихання

Влаштування цементної обмазувальної гідроізоляції

Цементно-полімерні мастики випускаються у вигляді сухих сумішей. Цементна гідроізоляція обмазувального типу містить цемент і синтетичні добавки, що додають складу еластичність. Вони особливо рекомендуються для поверхонь, які схильні до деформації. Склади для гідроізоляції бувають однокомпонентні і двокомпонентні. Перші містять один компонент з гидроїзолірующимі складовими, який скріплюється з водою, а у других гідроізоляційні властивості проявляються тільки при змішуванні в емульсією на полімерній основі. Обмазувальна гідроізоляція може бути двох типів: жорсткою і еластичною. Жорстка застосовується в давно побудованих будинках, не схильних до деформації і в тому випадку, коли на стику поло і стін є галтелі. У нових же будинках, які схильні до усадки краще використовувати більш дорогу еластичну гідроізоляцію. Цементно-полімерні мастики випускаються у вигляді сухих сумішей

  1. Суха суміш розмішується водою згідно із зазначеною в інструкції пропорції. Розчин необхідно перемішувати до утворення однорідної суміші, почекати пару хвилин і перемішати повторно.
  2. Подальше нанесенні цементної гідроізоляцію обмазувального типу аналогічно нанесення бітумної (див. Вище). Наносити її можна пензлем, валиком або шпателем. Суміш наноситься шпателем на підлогу і на стіни на висоту близько 15 см. При виконанні робіт в приміщенні температура повинна бути не нижче +15 градусів, а вологість повітря - не більше 60%.
  3. Час висихання складу залежить від товщини шару нанесеної гідроізоляції і від вологості і температури в приміщенні.
  4. Стики підлоги і стін краще додатково захистити від протікань за допомогою гідроізоляційної стрічки, яку утаплівают в шар мастики.
  • Дивитися докладніше технологію робіт з обмазувальної гідроізоляцією із застосуванням таких матеріалів:

Як правильно працювати з еластичною гідроізоляцією Ceresit

Як наносити у ванній гідроізоляцію з використанням сухої суміші Garant Gydrostop і гідроізоляційної стрічки Garant

Як правильно наносити обмазувальну гідроізоляцію - під стяжку або над нею?

Останнім часом існує тенденція у тому, що фінішне покриття наноситься безпосередньо на гідроізоляцію, не застосовуючи додаткову стяжку. А якщо ви плануєте установку «теплої підлоги» у ванній, то еластичну обмазувальну гідроізоляцію краще наносити поверх стяжки і під шар клею. Це забезпечить захист для кабелю і стяжки.

(Visited 582 times, 1 visits today)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама