Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пароізоляція для стін дерев'яного будинку

  1. Відео: для чого застосовується гідро- і пароізоляція
  2. Призначення, види, характеристики
  3. плівки
  4. мембрани
  5. рулонні матеріали
  6. лаки полімерні
  7. Критерії вибору, технологія монтажу
  8. Плюси і мінуси пароізоляційних матеріалів
  9. висновки

Посилання на статтю успішно відправлено!

Відправимо матеріал вам на e-mail

В СП 31-105 (проектування, зведення енергоефективних каркасних жител), СП 64.13330 (дерев'яні конструкції) внутрішня пароізоляція для стін дерев'яного будинку вказана в обов'язковому порядку. Цей захисний шар перешкоджає проникненню вологого повітря до дерев'яних конструкцій, ватним утеплителям . Зовнішня пароізоляція стає необхідна при зовнішньому утепленні, або експлуатації котеджів в жарких регіонах.

Посилання на статтю успішно відправлено

Пароізоляція для стін дерев'яного будинку

Відео: для чого застосовується гідро- і пароізоляція

Призначення, види, характеристики

Існує кілька типів ізоляційних матеріалів, які індивідуальні забудовники зазвичай плутають:

  • гідроізоляція - відсікає тільки воду, але пропускає вологе повітря;
  • пароізоляція - затримує вологе повітря, не дозволяючи йому проникнути до силового каркасу будівлі, причому, не важливо, з яких матеріалів побудований будинок;

Принцип дії паро- та гідроізоляції

  • гідро- ветрозащита - використовується тільки в системах вентильованих фасадів, пирогах покрівлі, вкриває зовнішню теплоізоляцію, запобігає руйнуванню пінополістиролу, мінеральних, скляних ват від вивітрювання.

Схема гідро- пароізоляції і вітрозахисту

Пароізоляція для стін дерев'яного будинку життєво необхідна, оскільки знижує експлуатаційний бюджет котеджу, підвищує ресурс споруди. При зміні вологості пиломатеріали втрачають стабільність геометрії, піддаються гниттю, руйнування.

Наслідки відсутності пароізоляції

Дерев'яними будинками зазвичай називають такі споруди:

  • зруби - вінці з ошкуренного або каліброваного колоди, струганого або клеєного бруса;

Будинок зі зрубу

Будинок зі зрубу

Каркасний будинок, обшитий вагонкою

  • фахверки - каркас дерев'яний, між стійками може використовуватися будь-який заповнювач, в тому числі, панорамне скління;

фахверк

  • СИП-панелі - пінополістирол або пінополіуретан між плит ОСБ.

Будинок з СИП-панелей

Тому для кожної технології будівництва застосовуються різні пароізоляційні матеріали - плівки, мембрани, полімерні лаки. Наприклад, з усіх перерахованих конструкцій зовнішня обробка відсутня лише у зрубів з оциліндровки. Тому вінці зовні частіше покривають полімерними лаками.

Покриття зрубу лаком

На каркасних, щитових, панельних будинках пароізоляція може монтуватися, як зовні, так і всередині:

  • якщо житло експлуатується в холодному регіоні, досить внутрішньої пароізоляції, яка відсіче вологе повітря з приміщень;

Внутрішня пароізоляція

  • в жаркому кліматі влітку зовнішнє повітря частіше значно тепліше, ніж в приміщеннях, тому додатково монтується зовнішній пароізоляційний шар;

зовнішня пароізоляція

  • якщо котедж утеплюється зовні мінватою, пінополістиролом по системі вентфасада, волога відводиться за рахунок циркуляції повітря в вентильованому просторі, проте необхідна гідро- ветрозащита утеплювача зовні .

Пристрій гідро- вітрозахисту вентфасада

При монтажі пароізоляційного шару слід врахувати:

  • деякі внутрішні обробки володіють власною пароізоляцією, тому шари в пирозі стіни будівлі слід розташовувати таким чином, щоб пароізоляційні властивості збільшувалися зсередини назовні, в іншому випадку точка роси зміститься всередину стіни, конденсат буде утворюватися на поверхнях пиломатеріалів;

Принцип послідовності оздоблювальних матеріалів

  • будь-пароізоляційний матеріал автоматично робить стіни не "дихають", тому може знадобитися монтаж примусової вентиляції (Припливні клапани на вікнах, вентилятори в стінах, кватирках).

Організація припливу повітря через вентиляційний клапан

Стаття по темі:

Основні помилки монтажу полягають в неправильному розміщенні паробарьера всередині пирога стін, перевернутих сторонах мембрани або відсутності безперервності контурів. Плівки на стінах повинні стикуватися з матеріалами на стелях, підлогах.

Плівки на стінах повинні стикуватися з матеріалами на стелях, підлогах

Безперервність пароізоляційного контуру

плівки

Промисловість випускає гладкі полімерні плівки без перфорації, що володіють максимальною пароізоляцією. для бань , саун , Що мають специфічні експлуатаційні режими (швидке нагрівання до екстремальних температур), на одну або обидві сторони приклеюється алюмінієва фольга. Вона відображає тепло назад, дозволяючи економити енергоносій.

Вона відображає тепло назад, дозволяючи економити енергоносій

Плівкові пароізоляційні матеріали

Найбільш затребувані поліетиленові, ПВХ плівки, які монтують або під облицовками стін, або поверх зовнішнього утеплювача. Якщо в порушення нормативів СП внутрішня пароізоляція житла відсутній, плівка встановлюється зовні під базальтовою ватою.

Пристрій плівковою пароізоляції

мембрани

Дифузійні мембрани на відміну від класичних плівок мають іншу конструкцію. Молекули всередині них розташовані в лабіринтовому порядку, що дозволяє скондесувати вологу з повітря на їх поверхні, не пропустити її до пиломатериалам, з яких зібраний каркас.

Молекули всередині них розташовані в лабіринтовому порядку, що дозволяє скондесувати вологу з повітря на їх поверхні, не пропустити її до пиломатериалам, з яких зібраний каркас

Мембранні пароізоляційні матеріали

При цьому встановлювати пароізоляцію для стін дерев'яного будинку необхідно за технологією:

  • під внутрішнім облицюванням стін;
  • з обов'язковим вентзазоре між декором і плівкою.

При підвищенні вологи зовні пари проникають всередину стін, проте можуть вільно проходити крізь пори плівки, конденсуючись на її внутрішній поверхні. Таким чином, якщо поміняти сторони при монтажі, ефект від пароізоляційного шару стане прямо протилежним:

  • весь вологе повітря пройде всередину стіни;
  • конденсат утворюється на дерев'яних конструкціях.

Дуже важливо укласти пароізоляцію правильної стороною

Виробники відзначають кожну сторону мембрани, постачають продукцію докладними інструкціями, які необхідно дотримуватися при установці.

рулонні матеріали

Індивідуальним забудовникам не слід плутати рулонні матеріали з плівковими. Остання категорія перерахована вище, до рулонної пароізоляції відносяться такі продукти:

  • руберойд - на основі скловолокна або скловолокна з одним шаром бітумного матеріалу;
  • толь - просочений дьогтем картон;
  • пергамін - картон з бітумної просоченням.

Рулонні пароізоляційні матеріали

Увага!

Паропроникність цих матеріалів в 50 разів вище, ніж у полімерних плівок і мембран, тому їх використання в дерев'яному житловому будівництві не рекомендується.

лаки полімерні

Найчастіше для захисту декоративного шару зрубів застосовують лаки з ВД-ААК-001Д індексом. Матеріал готовий до використання, наноситься декількома шарами, зберігає фактуру деревини, утворює захисну плівку. Зазвичай використовуються напівматові, глянцеві безбарвні лаки, що висихають за 4 - 7 годин. Витрата в середньому становить 1 л на 8 - 14 квадратів поверхні.

Витрата в середньому становить 1 л на 8 - 14 квадратів поверхні

Полімерні лаки для пароізоляційного бар'єру

Якщо в зрубі планується обробка внутрішніх стін декоративними матеріалами, замість лаку застосовуються більш дешеві полімерні плівки.

Критерії вибору, технологія монтажу

При проектуванні паробарьера основним критерієм вибору залишається бюджет будівництва. Тому в 90% випадків використовуються полімерні плівки товщиною від 0,15 мм. Оскільки вони ховаються декоративним шаром, стійкість до сонячного ультрафіолету можна не враховувати. Однак існують нюанси вибору:

  • пароізоляція стін зсередини дерев'яного будинку зазвичай проводиться бюджетної поліетиленовою плівкою;
  • пароізоляція стін дерев'яного будинку зовні забезпечується поліпропіленовим або ПВХ полотном, так як ці матеріали атмосферостійкі.

Загальні рекомендації по монтажу пароізоляції

Мембрани застосовуються рідше, оскільки мають більшу вагу, їх важче фіксувати на вертикальних поверхнях. Лаками обробляють тільки мають досить привабливий дизайн стіни зрубів, так як цей матеріал мінімум втричі дорожче інших.

Плівки пристрілюють скобами за допомогою степлера, лаки наносять пензлем, валиком або розпилюють спеціальним інструментом.

Плівки пристрілюють скобами за допомогою степлера, лаки наносять пензлем, валиком або розпилюють спеціальним інструментом

Фіксація плівки степлером

Плюси і мінуси пароізоляційних матеріалів

При виборі парозахисної бар'єру необхідно врахувати конструкційні, експлуатаційні характеристики існуючих матеріалів:

  • мембрана диффузионная - необхідними властивостями володіють лише тришарові матеріали, які коштують дорого, мембрану можна монтувати зсередини / зовні без обмежень;
  • плівка поліпропіленова - в 50% випадку ними вкривають недобудовані об'єкти для зимової консервації, існують модифікації з всмоктує шаром для збору конденсату;
  • поліетиленова плівка - єдиний недолік - руйнування від ультрафіолету, тому необхідно вкривати матеріал від сонячних променів.

В силу вищевказаних причин полімерні лаки використовуються для обмеженого числа технологій будівництва, обробки.

висновки

Таким чином, домашньому майстрові під силу самостійно вибрати пароізоляційний матеріал, змонтувати його для захисту дерев'яних стін житла. Найчастіше використовуються полімерні плівки і мембрани.

Відео: утеплення і пароізоляція каркасного будинку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама