Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення і гідроізоляція мансарди

  1. Попередня гідроізоляція мансарди
  2. утеплення мансарди
  3. Теплоізоляція підлоги, стін і перегородок

Вже ні для кого не секрет, що перетворення темного і пильного горищного приміщення в світлу і затишну мансарду досить вигідно, адже в вашому домі з'являється ще одна досить простора і функціональна кімната, де в залежності від ваших побажань і потреб може розташовуватися ванна кімната , Кабінет, бібліотека, дитяча або спальня. Варто відзначити, що мансарда може бути, як літньої, так і зимової. У першому випадку вона не утеплена або утеплюється мінімально, а кількість часу, проведеного в ній, безпосередньо залежить від температури за вікном. зимові мансарди припускають якісне і добротне утеплення, що дозволяє жити в кімнаті цілий рік. Якісне облаштування мансарди дозволяє зменшити тепловтрати та, відповідно, заощадити на витратах на електроенергію. Досить зручно утеплювати мансарду ще на етапі будівництва будинку . В цьому випадку покрівля буде утеплятися з урахуванням того, що приміщення, розташоване безпосередньо під нею, буде житловим. Однак найчастіше, при нестачі грошей, багато хто відмовляється від своєчасного облаштування мансарди, переносячи це «на потім». Слід зазначити, що це досить недалекоглядно, так як перетворювати готовий горище в мансарду досить клопітно і всі роботи здійснюються в два етапи.

Попередня гідроізоляція мансарди

Отже, при вирішенні споруджувати мансарду в два етапи доведеться перед її безпосереднім утепленням покласти підпокрівельну гідроізоляцію. Зробити це після повністю виконаного монтажу покрівлі буде неможливо, а демонтувати новеньку покрівлю заради укладання гідроізоляції, щонайменше, дивно. На сьогоднішній день вибір гідроізоляційних матеріалів досить великий, а з атмосферною вологою допомагають справлятися, як дорогі, так і дешеві матеріали.

фото пристрою мансарди можна збільшити

До першої категорії можна віднести антиконденсатні плівки, дифузійні мембрани, а до дешевих матеріалів відноситься руберойд, синтетичний руберойд, гідроізол. Обраний гідроізоляційний матеріал кріпиться до обрешітки за допомогою брусків, товщина яких не повинна становити менше 50 см. Ці бруски забезпечують наявність вентиляційного зазору між покрівлею і самої гідроізоляцією.

Грамотний підхід до пристрою гідроізоляції підпокрівельного простору дозволяє без особливих зусиль перетворити горище в опалювальну мансарду. Однак можливий і той варіант, коли гідроізоляція не використовувати своєчасно. Тоді, щоб уникнути розбору покрівлі, можна покласти гідроізоляційний матеріал зсередини, закривши обрешітку знизу і зміцнивши його. Варто відзначити, що в даному випадку будуть мати місце певні «зони ризику», які будуть менше захищені від попадання вологи.

При відсутності можливості демонтажу покрівлі відразу, необхідно укласти гідроізоляцію при першому ж зручному випадку. У ролі обрешітки виступають вентильовані прогони, що представляють собою гарячеоцинкований профіль у вигляді рейок. Довжина рейок може становити 2, 4, 6 метрів. Форма профілю забезпечує йому належний рівень міцності, а наявність перфорації покращує наявний ефект вентиляції і сприяє видаленню конденсату, що накопичується під дахом.

утеплення мансарди

Приступаючи до утеплення мансарди, необхідно оглянути внутрішні конструкції, так як досить часто вони вимагають додаткового посилення. Наприклад, крок огороджувальних конструкцій-крокв може бути занадто великим, що призведе до створення з брусків додаткового каркаса. Крім того, може виникнути необхідність додавання тих чи інших конструктивних елементів. При відсутності стійок створюється каркас для вертикальних стін мансарди, а при спорудженні горизонтального стелі зміцнюються крокви.

При утепленні мансарди варто пам'ятати і про таке явище, як конденсація. Конденсат утворюється в результаті осідання вологи з теплого повітря на холодних конструкціях, найчастіше це даху. Надмірне накопичення конденсату може призвести до того, що краплі води почнуть капати зі стелі в приміщення. Негативні наслідки утворення конденсату очевидні: намоклий теплоізоляційний шар гірше утримує тепло, а в зимовий період скупчилася волога перетворюється на лід на внутрішній стороні даху.

Вже ні для кого не секрет, що перетворення темного і пильного горищного приміщення в світлу і   затишну мансарду   досить вигідно, адже в вашому домі з'являється ще одна досить простора і функціональна кімната, де в залежності від ваших побажань і потреб може розташовуватися   ванна кімната   , Кабінет, бібліотека, дитяча або спальня

Таким чином, крім безпосереднього утеплення доведеться приділити належну увагу боротьбі з водяними парами і попаданням вологи в матеріал утеплення. Для вирішення цих та багатьох інших супутніх проблем найчастіше використовуються найрізноманітніші вітро-, гідро-, парозахисної покриття. Парозахисної покриття монтуються з боку приміщення під утеплювачем, а гидрозащита - над утеплювачем. Слід зазначити, що якісний теплоізоляційний матеріал здатний захистити не тільки від низьких температур, а й літньої спеки, коли повітря в кімнаті сильно нагрівається від розпеченої сонцем даху. Крім того, утеплювачі частково виконують функцію звукоізолюючого матеріалу, знижуючи ступінь шуму, наприклад, від крапель дощу.

В даний час вибір утеплювачів дуже широкий, проте зупиняти свій вибір на тому чи іншому з них варто лише, виходячи зі своїх потреб і необхідності в тому чи іншому матеріалі. До критеріїв, за якими обирається матеріал, можна віднести пожежобезпечність, легкість і зручність монтажу, термін експлуатації і ціну. Найбільш широке поширення в якості теплоізоляції отримала базальтова і скловата, товщина якої становить зазвичай 150 мм. Утеплення можна здійснювати за допомогою ековати або таких синтетичних матеріалів, як пінополіетилен, пінопласт.

Теплоізоляція підлоги, стін і перегородок

Для утеплення підлоги мансардного приміщення зазвичай використовується утеплювач зі скловати або її мінерального аналога . Товщина такого утеплювача найчастіше коливається в межах 10-15 см. Однак безпосередньо перед укладанням теплоізоляційного шару необхідно обладнати пароізоляцію. На пароізоляційний шар укладається утеплювач, при цьому варто стежити, щоб не залишалося щілин, а потім - статева дошка.

Фронтони мансарди, є каркасними конструкціями, утеплюються за тим же принципом, що і будь-які інші каркасні стіни. Так, плити утеплювального матеріалу укладаються зсередини кімнати між брусами, що утворять каркас стіни. Укладання здійснюється на попередньо укріплену гідроізоляцію. Після цього стіни повністю вкривається пароізоляційним матеріалом, в ролі якого виступає поліетиленова плівка, що кріпиться до каркасу.

Таким чином, технологія утеплення стін і підлоги, перегородок в мансарді схожа, проте в кожному випадку доводиться враховувати особливості конструкції і її основу. Якісна гідро- і пароізоляція дозволять створити в мансардному приміщенні умови для постійного проживання, тобто, на одну затишну і впорядковану кімнату в вашому домі стане більше.


джерело: http://www.remontpozitif.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама