Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення підлоги в приватному будинку: матеріали, способи і технології утеплення

  1. Матеріали для утеплення підлоги по грунту
  2. Екструдований пінополістирол
  3. Пінополіуретанових плити
  4. Мінеральна вата
  5. керамзит
  6. Керамзит в мішках
  7. гранульований шлак
  8. піноскло
  9. Утеплення перекриття над підвалом
  10. Дерев'яні перекриття: порядок робіт
  11. Перекриття із залізобетонних плит: порядок робіт

Утеплення підлоги в приватному будинку залежить від особливості конструкції будівлі Утеплення підлоги в приватному будинку залежить від особливості конструкції будівлі. Будинок може мати або не мати підвал.

Якщо підвалу немає, влаштовується підлогу на грунті. Якщо ж в будинку передбачено підвальне приміщення, то підлогою буде служити перекриття підвалу.

Зміст статті

Матеріали для утеплення підлоги по грунту

пінополістирол

Для утеплення підлоги на грунті використовуються плити ПСБ-С-35 і ПСБ-С-50. Підбір плит залежить від навантаження на підлогу, іншими словами, від призначення приміщення.

В основу підлоги укладається тридцятисантиметровий шар гравію. Потім він покривається стяжкою з бетону товщиною 10 см. Існує два варіанти укладання пінополістирольних плит.

  • Варіант 1.

  • Варіант 2.
    Відрізняється від першого варіанта тим, що спочатку укладається утеплювач, а зверху - гідроізоляція. В цьому випадку при влаштуванні стяжки між плитами ПСБ не влучає розчин, а значить, не утворюються містки холоду. Дуже важливо при цьому правильно розрахувати товщину шарів підлоги, щоб гідроізоляція виявилася на одному рівні з горизонтальною ізоляцією стіни.

Екструдований пінополістирол

Плити з екструдованого пінополістиролу більш тверді, значить, вони здатні витримувати велике навантаження. Зазвичай використовуються плити XPS 200, XPS 300, XPS 500.

Завдяки низькому водопоглинанню, їх можна використовувати навіть при високому рівні грунтових вод.

Пінополіуретанових плити

З усього розмаїття пінополіуретанових плит, для утеплення підлоги підійдуть тільки жорсткі плити однорідної структури з замкнутими осередками. Вони маркуються символом PUR або PIR. Деякі з таких плит покриваються з двох сторін алюмінієвою фольгою або скловолокном.

Цей прийом підвищує теплоізоляційні властивості матеріалу, і зменшують його паропроникність. Укладаються плити з пінополіуретану на гідроізоляційний шар.

Мінеральна вата

Для утеплення вибираються жорсткі мінераловатні плити, що володіють великою стійкістю до деформації Для утеплення вибираються жорсткі мінераловатні плити, що володіють великою стійкістю до деформації.

Мінеральна вата - матеріал волокнистий, він має високий ступінь поглинання вологи. Тому такий утеплювач укладається на гідроізолірующій шар, і зверху покривається черговим шаром гідроізоляції.

Достатня товщина нанести утеплювача - 10 см.

керамзит

Керамзит в конструкції підлоги на грунті замінює три шари: теплоізоляції, бетонної стяжки і гравію. Купувати керамзит треба на 10-13% більше, ніж вказано в проекті.

Укладати його треба, пошарово ущільнюючи. Товщина одного шару - 15 см. Для полегшення подальших робіт з облаштування підлоги після закінчення укладання керамзиту його треба пролити худим цементно-піщаним розчином. На другий день поверх керамзиту утворюється тонка скориночка товщиною близько 3 см. По ній настилають гідроізоляцію, а потім бетонну стяжку під чистову підлогу.

Достатня товщина керамзитового шару:

  • 25 см при фракції керамзиту 10-20 мм;
  • 40 см при фракції керамзиту 8-16 мм.

Керамзит в мішках

Для утеплення підсобних приміщень можна застосовувати легкий керамзит фракції 10-20 мм, упакований в спеціальні мішки.

Їх укладають плиском, простору між ними засипають керамзитом тієї ж фракції. Після укладання мішки прорізаються для видалення з них повітря. Поверх мішків можна насипати шар керамзиту товщиною близько 10 см. Поверх мішків влаштовують гідроізоляцію і бетонну стяжку товщиною 6-10 см з обов'язковим армуванням.

Різні види утеплювачів розглядаються в статті про   утеплювачах для каркасного будинку Різні види утеплювачів розглядаються в статті про утеплювачах для каркасного будинку .

Після утеплення підлоги можено зайнятися утепленням мансарди. Читайте про це тут .

гранульований шлак

Цей матеріал володіє високими теплоізоляційними властивостями Цей матеріал володіє високими теплоізоляційними властивостями. Але свіжий гранульований шлак (побічний продукт виплавки чавуну) містить шкідливі домішки. Перш, ніж використовувати в будівництві, його піддають ретельній обробці. Тому купувати шлак треба у постачальників, чия продукція відповідає нормативним вимогам.

Товщина шару теплоізоляції з гранульованого шлаку становить 40 см. При утепленні шлаком гравійний підстильний шар не потрібно. Укладається шлак безпосередньо на вирівняний грунт. Гідроізоляція не потрібно, але якщо рівень грунтових вод високий, то навколо будівлі необхідно влаштувати дренаж. Поверх утеплювача влаштовують гідроізоляцію, а потім - бетонну стяжку товщиною 10 см під фінішне покриття.

піноскло

При утепленні підлоги піносклом необхідно виконати наступне:

  • укласти гравійний шар товщиною 10 см, фракція 6-32 мм;
  • виконати бетонну стяжку;
  • на межі блоків утеплювача нанести полімінеральних клей або бітумну мастику.
  • Наступний шар конструкції підлоги (наприклад, бетонну стяжку) влаштовують після висихання клею або мастики.
  • Якщо є потреба в пристрої посиленої гідроізоляції (для приміщень з високою вологістю), то по піноскла розгортають руберойд на гарячому бітумі, потім укладають поліетиленову плівку (в один або два шари), а потім виконують цементну стяжку товщиною 10 см. В таких випадках фінішним шаром зазвичай служить керамічна плитка.

Утеплення перекриття над підвалом

Якщо підвал під будинком опалюється, то в утепленні перекриття немає необхідності. Але якщо температура в підвалі нижче, ніж в житлових приміщеннях будинку, то перекриття необхідно утеплювати. Причому тепловий захист повинна бути такою, щоб температура підлоги дорівнювала температурі повітря в приміщенні і не опускалася більш ніж на два градуси за Цельсієм.

Крім того водяні пари, що утворюються в приміщеннях, будуть проникати в підвал, тобто потік парів завжди спрямований зверху вниз.

Дерев'яні перекриття: порядок робіт

Важливо: при влаштуванні підлоги необхідно між стіною і підлогою залишати зазор шириною приблизно 1 см, який після влаштування підлогового покриття закривається плінтусом.

Планується утеплює кут між підлогою і стіною. Тому дуже важливо на перших поверхах приділити належну увагу підвищенню його теплозахисних властивостей. Планується можна навіть встановити на шар утеплювача, правда, його розмір трохи збільшиться.

Утеплення підлоги буде практично марно без   якісної печі   або іншого виду опалення Утеплення підлоги буде практично марно без якісної печі або іншого виду опалення.

Утеплення підлоги впливає на розрахунок опалення будинку. Почитати про нього можна тут .

Подбайте про те, щоб провести інтернет в будинок після закінчення робіт. Як це зробити читайте за посиланням http://personalhouse.net/kommunikacii/svyaz/kak-provesti-internet-v-chastnyy-dom

Перекриття із залізобетонних плит: порядок робіт

Таке перекриття утеплюється в обов'язковому порядку Таке перекриття утеплюється в обов'язковому порядку.

  • Зачеканьте межплітние шви і нерівності, так як при укладанні їх вирівнюють по нижньому боці. Робити це треба цементно-піщаним розчином.
  • Покладіть на вирівняну поверхню пароізоляційні плівки зі стиками внахлест, проклеєними спеціальною стрічкою. У разі, якщо в якості утеплювача використовується полімерний теплоізоляційний матеріал, пароізоляція не потрібна.
  • Поверх пароізоляції укладіть утеплювач. Товщина утеплювача визначається розрахунковим шляхом.
  • Поверх утеплювача влаштуйте цементно-піщану стяжку, армовану металевою сіткою з вічком 10х10 см.
  • Якщо ви влаштовуєте підлогу в «мокрому» приміщенні, поверх стяжки нанесіть шар гідроізоляції.
  • До отриманого «пирога» приклейте підлогове покриття: ковролін, лінолеум і ін.

Якщо ви збираєтеся виконати роботи з утеплення підлог, майте на увазі, що 95% успіху цієї справи залежить не від того, який матеріал ви вибрали, а від акуратності виконавця.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама