Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цемент М400: щільність, питома вага, характеристики Будівництво будинків і конструкцій з піноблоків

  1. Опис і характеристики
  2. Переваги і недоліки
  3. Склад та маркування
  4. Питома вага
  5. Термін придатності
  6. Області застосування портландцементу

Кожна людина знає, що таке цемент і з якою метою він використовується при будівництві. З наукової сторони будь-цемент - це мінеральний матеріал, призначений для змішування з водою з метою подальшого досягнення пластичності і твердості. Кожна людина знає, що таке цемент і з якою метою він використовується при будівництві

Портландцемент М400

Цей матеріал дозволить вам дізнатися, що являє собою портландцемент марки М400, скільки важить, який термін придатності, якими характеристиками, перевагами та недоліками він володіє.

Опис і характеристики

Щоб пескоцементного суміш була приготовлена ​​правильно, потрібно знати не тільки пропорції, але і щільність цементу М400. Дана інформація вказується на мішках або в довідковій документації.

Зазвичай найменший показник щільності характерний для тільки що виготовленої суміші. В першу чергу це пов'язано зі статикою, оскільки при транспортуванні будматеріалу його частки магнитятся, а потім відштовхуються одна від одної. Через це, а також в результаті довгого зберігання портландцемент марки М400 ущільнюється, відповідно, його вага збільшується.

Показники щільності матеріалу в кг / м³:

  • свіжий портландцемент - від 1100 кг / м³ до 1200 кг / м³;
  • більше залежаний - від 1500 кг / м³ до 1600 кг / м³.

Перейдемо до властивостей матеріалу. Цемент М400 в мішках є матеріалом, що має хороші антикорозійні технічні характеристики. На сьогоднішній день така пескоцементного суміш є однією з найбільш затребуваних як в промисловому, так і побутовому будівництві.

На сьогоднішній день така   пескоцементного суміш   є однією з найбільш затребуваних як в промисловому, так і побутовому будівництві

Технічні характеристики цементу М400

Технічні характеристики матеріалу дозволяють використовувати його для основи в будівельному бетоні. Крім того, він оптимально підходить для будівництва залізобетонних конструкцій і виробів .

Скільки важить, термін придатності, а також переваги і недоліки ми розберемо трохи пізніше, а зараз приділимо кілька слів показником міцності матеріалу. Цей коефіцієнт в затверділому стані - близько 400 кг / см.

Тобто затверділа суміш зможе витримувати навантаження близько 400 кілограм. Така суміш програє тільки цементу М500 , Про який ви докладніше можете дізнатися в цій статті.

до меню ↑

Переваги і недоліки

Як показує практика, портландцемент марки М400 оптимально підходить для споруди невеликих малоповерхових будівель, оскільки його технічні характеристики дозволяють забезпечити максимальні властивості міцності:

  1. Першим плюсом, яким володіє ця суміш, є відносно невисокі вимоги до затвердіння і загальним регламентом будівництва.
  2. Об'ємний цемент М400 в мішках часто використовується для штукатурки і кладки, а також з метою зведення фундаменту.
  3. Крім того, якщо в технології будівництва були допущені відхилення, на затверділої суміші навряд чи з'являться тріщини.
  4. Ще однією перевагою є відносно невелика вартість, якщо порівнювати з іншими цементамі. Якщо обсяги будівництва великі, то це дозволить заощадити фінансові кошти.

Що стосується недоліків, то в даному випадку він тільки один - це міцність матеріалу. Навіть свіжий портландцемент марки М400 щільністю 1100 кг / м³ не підійде для побудови багатоповерхових будівель.

Навіть свіжий портландцемент марки М400 щільністю 1100 кг / м³ не підійде для побудови багатоповерхових будівель

Цемент М400 не використовується для будівництва багатоповерхових будинків

до меню ↑

Склад та маркування

Маркування будівельного матеріалу залежить від декількох параметрів. Власне, тому в продажу можна знайти кілька видів цементу:

  1. В першу чергу, це здатність витримувати навантаження. Суміш може маркуватися буквами М або ПТС.
  2. Якщо суміш містить в своєму складі додаткові елементи, призначені для поліпшення її якості. Добавки позначаються літерою Д. Якщо на упаковці вказано Д20, то це означає, що в складі суміші присутні 20% добавок, необхідних для поліпшення щільності.

Що стосується виробництва, то цемент М400 виготовляється методом випалу високими температурами. В основі складу лежать такі інгредієнти:

  • вугілля;
  • глиняна суміш;
  • вапно;
  • гіпс;
  • недогарки.

Маркування цементу на мішку

до меню ↑

Питома вага

Так ми плавно підійшли до питання, скільки важить портландцемент марки М400. Питома вага будматеріалу в пухкому стані, при щільності від 1100 кг / м³ до 1200 кг / м³ складає від 900 до 1100 кг на один куб. Питома вага більш залежавшегося матеріалу становить близько 1400 - 1700 кг / м³.

В цілому на питому вагу цементу впливає в основному ступінь подрібнення клінкеру, а також спосіб просушування і, власне, сам обсяг частинок. Крім того, при замішуванні суміші рекомендується звернути увагу на те, як здійснюється водопоглинання цементу.

Наприклад, якщо ви вирішите додати більше води, то суміш вийде рідкою, що, зрозуміло, негативно відіб'ється на якісних параметрах. Чим питома вага буде більше, тим витрата цементу буде вище.

до меню ↑

Термін придатності

З тим, який питома вага матеріалу, ми розібралися, тепер відповімо на питання, яке цікавить багатьох споживачів - скільки становить термін придатності портландцементу?

З тим, який питома вага матеріалу, ми розібралися, тепер відповімо на питання, яке цікавить багатьох споживачів - скільки становить термін придатності портландцементу

Випробування бетону на міцність

Офіційно термін придатності цементу складає максимум 12 місяців. Однак якщо умови зберігання будуть порушені, за фактом термін придатності може бути знижений до мінімуму. За словами фахівців, кожен 90 днів зберігання матеріал втрачає по 15% від заявлених виробником характеристик, відповідно, використовуючи неякісну суміш, можна завдати шкоди всьому будівництву.

Всім відомо, що досвідчені будівельники ніколи не купують портландцемент марки М400 заздалегідь. Все тому, що на виробництві він зберігається належним чином, з дотриманням необхідного рівня нормованої температури і вологості.

На об'єктах створити необхідні умови без відповідного обладнання просто неможливо. Термін придатності залежить виключно від марки, у випадку з М400 цей показник становить лише 6 місяців. Цемент віком понад півроку не варто купувати, оскільки він вже буде зіпсованим і непридатним для будівництва.

На те, скільки можна зберігати матеріал, безпосередньо залежать умови експлуатації. У будь-якому випадку, фахівці не рекомендують довго зберігати портландцемент марки М400 і купувати його тільки в тому випадку, коли вже виникла необхідність використання.

У будь-якому випадку, фахівці не рекомендують довго зберігати портландцемент марки М400 і купувати його тільки в тому випадку, коли вже виникла необхідність використання

Завод з виробництва цементу

Купувати заздалегідь і зберігати його вдома або на будівельному майданчику немає сенсу, оскільки так матеріал буде тільки зіпсований.

до меню ↑

Області застосування портландцементу

Портландцемент марки М400 використовується в різних галузях будівельної сфери:

  1. Марка М400 Д0, як стверджують експерти, найкраще застосовується для побудови наземних бетонних, залізобетонних, підземних і підводних споруд. Зокрема, використання М400 актуально для конструкцій, які, так чи інакше, контактують з прісною або мінеральною водою. Зрозуміло, використання суміші актуально і для виробництва розчину.
  2. Будматеріал маркування М400 Д5 має практично ті ж характеристики, що й М400 Д0, відповідно, області експлуатації у нього аналогічні. Завдяки додаванню мінеральних добавок М400 Д5 має як водостійкими, так і антикорозійними характеристиками. Тому фахівці рекомендують застосовувати його для спорудження будівель, що піддаються впливу вологи.
  3. Маркування Д20 застосовується для побудови об'єктів в промислових, житлових і сільськогосподарських галузях. Зокрема, найбільш ефективне його використання буде в будівництві плит перекриттів, залізобетонних балок, збірного фундаменту і т.д.
  4. Будматеріал марки Д20Б володіє додатковим складом добавок. Він може використовуватися у всіх перерахованих вище галузях. Крім цього, він є більш якісним через те, що має більш високу швидкість затвердіння.
до меню ↑

Як викрити підробку цементу? (Відео)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама