Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шифер 8 хвильовий: розмір, вага листа, ціна бу і нового, фото

При влаштуванні покрівлі досить широке поширення отримав спеціальний хвилеподібний лист, що володіє необхідним комплексом властивостей. Не дивлячись на те, що шифер 8 хвильової з'явився не так вже й давно (на початку минулого століття), зміг зарекомендувати себе як якісний матеріал, здатний протягом довгого часу витримувати вплив атмосферних опадів, що не втрачаючи своїх основних характеристик за умови, що в процесі його виробництва виробником були дотримані всі вимоги, встановлені нормативними документами.

Не дивлячись на те, що шифер 8 хвильової з'явився не так вже й давно (на початку минулого століття), зміг зарекомендувати себе як якісний матеріал, здатний протягом довгого часу витримувати вплив атмосферних опадів, що не втрачаючи своїх основних характеристик за умови, що в процесі його виробництва виробником були дотримані всі вимоги, встановлені нормативними документами

Зміст:

  1. переваги
  2. Використання
  3. Ціна

Характеристики

Щоб замовити 8-ми хвильовий шифер, необхідно детально вивчити його різновиди та особливості. Необхідно врахувати:

  • розмір;
  • міцність;
  • щільність;
  • склад суміші.

Відповідно до нормативних вимог виробники пропонують розмір 175х113 см. У продажу можна знайти товщину від 5,2 до 8 мм при висоті хвиль 4 × 15 см. Мінімальна вага листа при цьому становить 20,6 кг. При збільшенні товщини до 5,8 мм вага зростає до 26 кг.

Віддавши перевагу великогабаритному шиферу (на 8 хвиль), не варто забувати про його значному вазі. Це не тільки збільшить складність виконання будівельних робіт, а й викличе необхідність посилення кроквяної системи. Але при цьому за один раз можна накрити велику площу, ніж листами іншого виду.

Вивчаючи технічні характеристики шиферу, зверніть увагу на його міцність і щільність, тісно пов'язані між собою. Чим більше товщина, тим вище обидва параметри і вага. При цьому щільність безпосередньо впливає на водонепроникність. В середньому цей параметр становить 1,6 г / см3.

В процесі вибору зверніть увагу на склад суміші, з якої виготовлені листи. Це може бути цемент як основа з додаванням:

  • води і азбестового волокна (до 10%);
  • поліакрилатів і целюлози.

За експлуатаційними характеристиками вироби можна порівняти За експлуатаційними характеристиками вироби можна порівняти. Більшість воліє купувати 8-хвильові листи, що містять азбестове волокно, їх же краще віддати перевагу і прихильникам екологічності.

переваги

До основних переваг відносяться:

  • довговічність;
  • негорючість;
  • здатність зберігати свою геометричну форму навіть при сильній спеці або морозі;
  • можливість влаштування даху, кут ската якої більше 10 °.

Найчастіше купити восьми-хвильові листи шиферу прагнуть для покрівлі, але вони затребувані не тільки при будівництві житлових будинків. Його досить широко використовують для господарських будівель. Незамінний при зведенні лазні, сараю та інших будівель.

За відгуками шифер 8 хвиль бу нічим не поступається новому. Його здатність витримувати 25 циклів заморозки-розморозки багато в чому визначає його тривалий термін служби. Повсюдно можна побачити будови, для покрівлі яких застосовувався матеріал, вже був у вжитку.

Крім того, шифер бу використовують для:

  • огорож різного призначення і висоти;
  • виготовлення полиць в сараях або інших будівлях господарського призначення;
  • заливки фундаменту;
  • виконання різноманітних робіт на присадибній ділянці.

Так, наприклад, б / у можна застосовувати, якщо необхідно встановити паркан, який не виходить на головну вулицю. Через таке загородження не зможуть проникнути дрібні тварини, здатні завдати шкоди врожаю. Найчастіше його використовують спільно з сіткою-рабицей, вкопуючи по всьому периметру на глибину до півметра без будь-якого додаткового кріплення. Застосування б / у листів для опалубки фундаменту дозволяє значно зменшити витрати на будівельні роботи.

Садівники-аматори роблять з нього огорожі насипних грядок для овочів або компостній ями. Висока опірність до гниття дозволяє йому служити протягом тривалого часу. Знаходить застосування і в ландшафтному дизайні як надійне огородження для клумб.

Знаходить застосування і в ландшафтному дизайні як надійне огородження для клумб

вартість

Якщо говорити про те, скільки коштує 7 і 8 хвильової лист, то тут все буде залежати від:

  • місця покупки;
  • обсягу закуповуваної партії або загальної вартості;
  • товщини.

В середньому по Москві мінімальна ціна становить:

Товщина, мм Партія понад 20 т і / або сума оплати перевищує 30 000 рублів Партія менше 20 т і / або сума оплати менше 30 000 рублів 5,2 177 - 179 195 5,8 201 221

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама