Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скільки важать березові дрова

  1. Скільки важить кубометр колотих дров?
  2. Скільки кубів дров може перевезти Газель?

Щоб грамотно перевезти березові дрова, досить швидко і оптимально як для продавця так і для покупця, потрібно знати який вага куба і скільки березових дров в кубічному метрі.

Питання насправді об'ємний і дискусійне. Тому що дрова в сухому і сирому вигляді відрізняється. На вагу впливає і вік рослини, тому що деревина має властивість накопичувати мінеральні та органічні речовини. Крім того, щільність дерева різнитися від наявності сучків, порожнин. І сильно залежить від навколишнього середовища.

Скільки важить кубометр колотих дров?

Дуже різним є вага дров по вологості. Дерево здатне вбирати воду до 100% обсягу. Тим самим збільшуючи вагу на в два рази. Така деревина не тільки горить дещо гірше, але і огидно колеться. І звичайно її недоцільно перевозити.

Порівняння деревини дров по вологості:

  • Мокра або 100% вологості - тривале перебування у воді;
  • Свіжа 60-90% вологості - свіжозрубана деревина;
  • Суха і напівсуха від 20 до 8% тривале перебування в опалювальному приміщенні;
  • Виняткова сухість, 0% вологості - сушка при температурі від 103 градусів.

Прийнято вважати за критерій вологості або сухості дров: Прийнято вважати за критерій вологості або сухості дров:

До 23% дрова сирі, від 14% дрова сухі. Все це дуже умовно. І в кожному конкретному випадку потрібно враховувати приватні умови.

Вважати колоті дрова за обсягом, не дуже зручно, через велику кількість повітряних порожнин і нерівностей укладання. Що значно збільшує обсяг дров. Але розроблена спеціальна формула складеного куба, якій можна перерахувати стіс, і з'ясувати її обсяг і вага.

Виглядає вона так:

Ширина дровітні, помножити на довжину помноживши на висоту і помноживши на 0,7. Вийде справжній обсяг кубометрів.

Щоб вивести з кубометрів, вага найголовніше знати вологість:

  • Береза ​​свіжозрубана 870 кілограм на кубометр;
  • Береза ​​висушена на 50% - 790 кілограм;
  • Майже суха деревина 15% вологості - 640 кілограм.

Найпопулярніший і оптимальний транспорт для перевезення дров - Газель. І тому важливо знати наступний параграф.

Скільки кубів дров може перевезти Газель?

Залежно від моделі та звичайно висоти бортів. Але звичайно в машину подібного формату не поміщається ваги понад 1500 кілограм. А як відомо з вищесказаного - в середньому кубометр березових дров важить від 640 до 870 кілограм. Тому неможливо привезти в Газелі більше 3-х кубометрів.

Але в зв'язку зі специфікою бізнесу, Газелі ганяють зі значним перевантаженням і як правило привозять до 4 кубометрів, в рідкісних випадках умільці здатні довезти і 5, на злегка доопрацьованих автомобілях. З підвищеними бортами.

Строго кажучи, на вас ніяк не вплине в якій машині привезуть дрова. А тому не варто турбуватися, якщо 5 кубів доставлять саме на Газелі.

Замовляйте хороші дрова помірної вологості. І цілком економічно купувати дрова без спеціальної сушки, тому що в дровницу, березові дрова сушаться також швидко і якісно як і в будь-якому іншому місці.
Гарного вам пори року і тепла в будинку.

1 800 р / куб

1 800 р / куб

2 200 р / куб

2 200 р / куб

1 700 р / куб

1 700 р / куб

2 400 р / куб

Скільки важить кубометр колотих дров?
Скільки кубів дров може перевезти Газель?
Скільки важить кубометр колотих дров?
Скільки кубів дров може перевезти Газель?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама