Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага шиферу: хвильового, плоского. Скільки важить 1 кв.м шиферу

  1. Характеристики матеріалу і габарити ↑
  2. Маса листа 7 хвильового, 8-ми, 6-ти ↑
  3. Скільки важить плоский шифер 10 мм, 8 мм ↑

Такі слова як «шифер» або азбоцементні листи знайомі багатьом не з чуток. На сьогодні хоч це покрівельний матеріал старого покоління, проте він до цих пір не втрачає своїх лідируючих позицій на будівельному ринку. Він нескладний у застосуванні, недорогий і міцний.

Чи багато хто замислювалися, яку вагу 1 м2 шиферу. Безумовно, людям далеким від будівництва це не настільки вже й важливо, інша справа професіонали або забудовники-аматори, які надумали покрити дах цим матеріалів. Вага шиферу представляє для них особливу важливість, так як, наприклад, від нього залежить розрахунок кроквяної системи.

Скільки він важить важливо ще й тому, що його укладання виконують вручну, тобто вона вимагає фізичних зусиль, причому чималих. Масу листа необхідно знати і при організації перевезення будматеріалу, щоб вибрати транспорт з відповідною вантажопідйомністю.

Характеристики матеріалу і габарити

Сьогодні найбільше поширений матеріал, до складу якого входять азбест, цемент, змішані з водою Сьогодні найбільше поширений матеріал, до складу якого входять азбест, цемент, змішані з водою. Компоненти знаходяться в співвідношенні 85 до 11 і до 4. АЦЛ бувають - хвильові і плоскі, кожен з яких має свої модифікації:

  • плоский - пресованим і непрессованние;
  • хвилястий - посиленим, звичайним і уніфікованим.

Відрізняються вони і своїми габаритами, сформованими незалежно від довжини і ширини включають такі параметри хвилі, як висота і крок, що визначають профіль листа. Їх два - 40 на 150 і 54 на 200 мм. За кількістю хвиль вони бувають, скажімо, 8-ми хвильові і інші .

Ще один варіант шиферу - бітумний, в бітумну основу якого додані синтетичні волокна і пластифікатор. Маса запікається при високій температурі, потім її формують під тиском. Отримані листи схожі з азбоцементними тільки формою. Що ж стосується характеристик матеріалів, то вони сильно відрізняються, наприклад, по вазі бітумні набагато менше, скажімо, для одного листа в 2 м2 він становить всього від 6,5 до 7 кг. Це екологічний матеріал, зручний в монтажі, хімічно нейтральний, стійкий до утворення грибка, цвілі і іншого.

Найбільшого поширення серед наявних видів - бітумний, пластиковий і т. д. все-таки отримав асбоцементний. Вага шиферу визначається в першу чергу габаритами і товщиною профілю.

Маса листа 7 хвильового, 8-ми, 6-ти

Маса листа 7 хвильового, 8-ми, 6-ти   ↑

АЦЛ можна перевозити до місця будівництва, використовуючи малогабаритний транспорт. Цілком очевидно, його вантажопідйомність строго обмежена, тому зрозуміло, чому так важливо мати уявлення, скільки важить 1 лист матеріалу.

З огляду на великий асортимент АЦЛ, визначимося з параметрами основних різновидів, зокрема, скільки важить шифер 7 хвильової, 8-ми і вага 6 хвильового. Цей параметр дає відповідь на такі значущі для будівництва питання, як в змозі буде витримувати конструкція всю масу покриття, або чи не викличе воно надмірну усадку.

Певну плутанину в стан речей вносить те, що листи, виготовлені різними виробниками відповідно до власних ТУ, можуть мати деякий розкид в розмірах товщини , Довжини і ширини. Природно, що це повинно обов'язково позначитися на підсумковому вазі вироби.

Природно, що це повинно обов'язково позначитися на підсумковому вазі вироби

Тому розглянемо профілі, виконані за вимогами держстандарту 30340-95. У заміському будівництві переважно використовуються 7-8-хвильові профілі типорозміру 40 на 150. Як зазначено в ГОСТ, товщина їх може приймати два значення - 5,8 і 5,2 мм. У першому випадку маса:

  • восьмихвилевий вироби дорівнює 26,1 кг;
  • семіволнового - 23,2 кг.

Зменшення товщини всього в 0,6 мм полегшує профілі приблизно на 4-4,5 кг.

Укладання хвильового матеріалу виконується з перекриттям на одну або дві хвилі сусіднім листом, що зменшує корисну площу. Саме її значенням і оперують при підрахунку кількості профілів, необхідних для перекриття заданої покрівлі.
При розрахунках можна скористатися наступною підказкою: для перекриття 100 м2 необхідно 64 восьмихвилевий профілю або 75 семіволнових.

Підрахуємо, яке навантаження надає дахове покриття з хвильового матеріалу на 1 м2. Для восьмихвилевий профілю кількість аркушів (64) множать на вагу кожного з них (26,1 кг), після чого результат (1670 кг) ділять на 100.В результаті отримуємо, що восьмиволновой профіль впливає на 1 м2 покрівельної конструкції навантаженням в 16,7 кг. Для семіволнового це значення дорівнює 17,4 кг.

Велике навантаження вимагає більшої кількості перекриттів, тому для будівель з легким фундаментом використовують восьмиволновой матеріал, так як він впливає на стіни і фундамент з меншою силою.

При розробці проекту даху додатково враховується навантаження, створювана природними явищами, скажімо, снігопадом.
Вага виробів типорозміру 50 на 200 (шестіволновой профіль) визначається його товщиною: при 6 мм це 26 кг, а при 7,5-35.

Маса цього покрівельного матеріалу крім розмірів і товщини залежить також і від таких факторів, як склад і структура профілю, скажімо, ступінь подрібнення сировини на етапі формування виробу. Багато домовласники сьогодні віддають перевагу пофарбованому матеріалу - він більш практичний і стійкіше до атмосферного впливу, не кажучи вже про виразності покрівлі. Так ось, огрунтовиванія і фарбування також призводить до певного збільшення маси профілів.

Збільшує навантаження від асбоцементного профілю і підвищення вологості. Цей факт врахований і в нормативах ГОСТ - розрахунки, пов'язані з масою цих виробів виконують, враховуючи вологість в 12%.

Скільки важить плоский шифер 10 мм, 8 мм

Скільки важить плоский шифер 10 мм, 8 мм   ↑

Широке застосування в різних сферах отримав і шифер плоский. Вага листа в цьому випадку визначається не тільки габаритами, але і тим пресований він або непрессованний. Якщо непрессованний плоский АЦЛ важить 18-104 кг, то пресований - 20-162 кг.

Якщо непрессованний плоский АЦЛ важить 18-104 кг, то пресований - 20-162 кг

Цей матеріал часто використовують в якості покрівельного. Перекривають їм і маленькі споруди, і досить великі об'єкти переважно в господарському секторі. Це пов'язано в основному з масою вироби, яку підраховують з розрахунку в середньому 12 кг на 1 м2 (мінімальне значення - 10, а максимальне - 14 кг). Параметри вибирають в залежності від проекту та будівельної необхідності.

© 2019 stylekrov.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама