Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

▷ СУХИЙ повітря в кімнаті. Як підвищити вологість у квартирі, і що робити

  1. Як визначити вологість у квартирі
  2. Що робити для нормалізації вологи
  3. Які бувають Воздухоувлажнитель

Літо закінчилося, стає все холодніше. Сподіваємося, скоро включать опалення, а поки самі теплолюбні люди включили опалювальні прилади, перевели кондиціонери в режим обігріву. Всі ці прилади нагрівають приміщення, але разом з тим зменшують вологість повітря, висушують його.

Оптимальна вологість повітря для комфортного самопочуття: 45-60%. Якщо в будинку є діти, бажано тримати цей показник на позначці 50-55%. Хоча при вологості в 52% дорослим теж буде цілком комфортно. Ось тільки коли включаються прилади штучного нагрівання повітря, вологість падає приблизно до 15-20%.

Як визначити вологість у квартирі

Щоб визначити вологості в квартирі, можна використовувати прилад для вимірювання вологості повітря - гідрометр, або менш поширений в побуті психрометр. Навіть якщо у вас до сих пір немає цих корисних приладів, зниження вологості повітря відчується і без них.

Перш за все при зниженні вологості в приміщенні страждають слизові оболонки людей (особливо у немовлят і маленьких дітей). Відчувається сухість в носі, і тому важче дихати, а хвороботворним бактеріям і вірусам легше проникнути в організм. Шкіра стає сухішою. Мікроскопічним частинкам пилу в пересушеному повітрі легше переміщатися, звідси часті алергічні реакції (найпоширеніша - чхання). Швидше втомлюються очі, погіршується сон, в'януть і / або висихають кімнатні рослини, скрипить або тріскається підлогу і меблі з натурального дерева, одяг б'ється струмом.

Якщо ви помічаєте однин або декілька з цих ознак, ймовірно, у вас в квартирі низький рівень вологості і його необхідно нормалізувати.

Що робити для нормалізації вологи

  1. Непогано нормалізують вологість кімнатні рослини, але при штучному опаленні їм самим не вистачає вологи.
  2. Провітрювання приміщень дозволяє не тільки зволожити повітря і зменшити кількість пилу, а й освіжити його (збагатити киснем). Провітрювання потрібно робити регулярно раз в 2-3 дня і незалежно від температури на вулиці. Провітрювати квартиру необхідно навіть в морози. Однак при тривалому провітрюванні виникає нова проблема: з квартири йде весь тепле повітря, а новий і свіжий знову необхідно нагріти, і він знову-таки втратить вологу.
  3. Вологе прибирання, як і провітрювання, зволожує повітря і зменшує кількість пилу, однак вимагає часу і сили волі для її проведення.
  4. увімкнути зволожувач повітря , Який призведе вологість повітря в норму. Сьогодні на ринку представлені зволожувачі різних форм і принципів дії. Форма залежить виключно від фантазії дизайнерів і інтер'єру вашого будинку. А ось на принципах дії зволожувачів зупинимося докладніше.

Які бувають Воздухоувлажнитель

Найбільш поширеними є паровий, ультразвукової та звичайний (механічний) зволожувачі.

парові зволожувачі працюють так: розігрівають воду вбудованим нагрівальним елементом (по суті, звичайний кип'ятильник), вода виходить у вигляді пари, який зволожує повітря. Вони дозволяють швидко підвищити вологість в невеликому приміщенні, проте працюють досить голосно, а їх пар може обпалити при безпосередньому контакті.

ультразвукові зволожувачі видають холодний пар в результаті впливу ультразвуку на спеціальну мембрану. Працюють майже безшумно, деякі здатні вбивати бактерії і мікроби в воді. Однак вони вимогливі до якості води і для роботи їм потрібні витратні матеріали (картриджі).

Однак вони вимогливі до якості води і для роботи їм потрібні витратні матеріали (картриджі)

Традиційний (механічний) зволожувач називають також мийкою для повітря. Він не перетворює воду в пар. Тому його допустимо використовувати не тільки як зволожувач, але і як «охолоджувач» повітря, якщо залити в нього холодну воду і покласти кілька шматочків льоду. Принцип роботи такий: повітря проходить через резервуар з водою і збагачується мініатюрними частинками води. При цьому мікрочастинки пилу залишаються в воді, тому повітря в такому приладі заодно очищається. Деякі моделі обладнуються фільтрами для додаткового очищення повітря. У порівнянні з іншими зволожувачами, мийка для повітря здатна зволожити більший об'єм повітря і краще розподілити таке повітря по квартирі. Вона також дозволяє провести зволоження повітря на більш тривалий час.

Зауважте, що в воду для зволожувача повітря легко додати улюблені ефірні масла, і повітря буде не тільки зволожений, але і ароматизований вашим улюбленим запахом. Тільки не зловживайте зволоженням, адже підвищена вологість теж негативно позначається на здоров'ї.

Отже, як тільки починається штучний підігрів повітря в квартирі зі стаціонарним опаленням, конвектором або кондиціонером , Включеним на подачу тепла, слід регулярно раз в 2-3 дня провітрювати приміщення, мінімум раз в тиждень робити вологе прибирання і періодично в залежності від показань гідрометрії використовувати зволожувачі повітря. Особливо важливо це робити там, де живуть маленькі діти.

В асортименті нашої фірми представлені і гідрометри, і зволожувачі повітря. Вони задовольнять всі ваші запити, а наші менеджери допоможуть вам вибрати найкращий товар.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама