Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

елегазові вимикачі

Елегаз SF6 володіє високими дугогасними властивостями, які використовуються в різних апаратах високої напруги Елегаз SF6 володіє високими дугогасними властивостями, які використовуються в різних апаратах високої напруги. Вимикачі навантаження елегазові багато в чому нагадують конструкцію отделителей. Однак для успішного відключення струму в них передбачаються пристрої для обертання дуги в елегазі. У рухливий і нерухомий контакти вбудовані постійні магніти з фериту, які створюють магнітні поля, спрямовані зустрічно. При розмиканні контактів утворюється дуга, ток якої взаємодіє з радіальним магнітним полем, в результаті чого створюється сила F, що переміщає дугу з кільцевих електродів. Обертання дуги в елегазі сприяє швидкому гасінню. Чим більше відключається струм, тим більше швидкість переміщення дуги, це захищає контакти від обгорання. Контактна система описаної конструкції поміщається всередині фарфорового корпусу, заповненого елегазом і герметично закритого. Тиск всередині камери 0,3 МПа. Підживлення при можливих витоках відбувається з балона зі стисненим елегазом.

Розроблено конструкції вимикачів навантаження з елегазом на 35, 110, 220 кВ. Вимикачі 35 і 110 кВ мають по одній камері на полюс, у вимикачі 220 кВ - дві камери на полюс. Крім того, розроблені конструкції вимикачів на два і три напрямки. Такий апарат замінює два або три вимикача, що дає значну економію при установці їх на підстанціях.

Елегазові вимикачі можуть відключати не тільки струм навантаження, але і струм КЗ. Такі вимикачі мають дугогасительниє пристрої з автопневматіческім дутьем. При відключенні виникає дуга між нерухомими і рухомим контактами.

При відключенні привід переміщує рухому систему вниз, при цьому елегаз стискається в обсязі між нерухомим поршнем і соплом. Як тільки контакти розмикаються, створюється дуття через трубчасті контакти, а при подальшому ході рухомої системи, коли трубчасті контакти виходять з сопла, створюється сильний потік елегазу, який гасить дугу. Утворюється при гасінні дуги невелика кількість продуктів розкладання елегазу поглинається спеціальними фільтра ми (4 шт. На полюс). Удари при включенні і відключенні вимикача пом'якшуються буфером. Такий вимикач розрахований на номінальний струм 1250 А, струм відключення 31,5 кА, власний час відключення 0,06 с.

Так само як і в повітряних вимикачах, можливий модульний принцип створення елегазових вимикачів на більш високі напряженія.Виключателі і інша апаратура з елегазом мають великі перспективи

Переваги елегазових вимикачів; пожежо-і вибухобезпечність швидкість дії, висока здатність, що відключає, малий знос. дугогасильних контактів, можливість створення серій з уніфікованими вузлами, придатність для зовнішньої і внутрішньої установки.

Недоліки: необхідність спеціальних пристроїв для наповнення, перекачування і очищення SF6, відносно висока вартість SF6, екологічні проблеми експлуатації.

Див. також: вибір вимикачів 6-10 кВ: переваги і недоліки .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама