Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Освітлення кухні - що важливо знати і фото світильників на кухні

  1. Загальне освітлення кухні
  2. 5 варіантів стельової підсвічування для кухні
  3. Ціна питання
  4. 4 секрету підсвічування робочої зони на кухні
  5. Освітлення обіднього столу - 6 популярних варіантів
  6. Внутрішня підсвітка кухонних шаф
  7. Підсвічування плити або варильної поверхні
  8. Декоративне підсвічування кухні

Як організувати освітлення кухні, найчастіші помилки світла на кухні, як правильно вибрати світильники і заощадити на електроенергії - в цій статті.
Головний секрет хорошого освітлення кухні - багаторівневість. У кожній функціональній зоні - там, де ви миєте посуд, ріжете продукти, приймаєте їжу - повинні бути свої джерела світла. Давайте розберемося, які саме.

Загальне освітлення кухні

без загальної стельової підсвічування на кухні не обійтись. Її завдання - підтримувати комфортну освітленість в темний час доби.

Помилка 1: Планувати освітлення раніше дизайн-проекту кухонного гарнітура.
Рішення: Яким саме буде висвітлення вашої кухні, потрібно визначити до початку ремонту. Але тільки після того, як ви визначилися з плануванням кухні і вирішили, де будуть розташовані основні функціональні зони - мийка, плита, робоча стільниця і обідній стіл. Тоді ви зможете розмістити світильники найкращим чином, саме там, де вони потрібні. І ви точно не забудете закласти електричні випуски для техніки і підсвічування, розетки і вимикачі у всіх потрібних місцях.

Помилка 2: Один світильник в центрі стелі
Рішення: Загальне освітлення кухні за допомогою стельових світильників (одного або декількох) і місцеве підсвічування функціональних зон.
У підвісного світильника в центрі стелі є відразу кілька недоліків.
Коли ви займаєтеся цим, наприклад, ріжете овочі на робочій поверхні кухонного гарнітура, ви стоїте спиною до джерела світла. В результаті стільниця виявляється в тіні.
Крім того, в центрі кухні майже завжди вільне місце. В результаті світильник нічого корисного не висвітлює, а дійсно важливі зони виявляються в затемнених кутах.

Помилка 3: Немає можливості регулювати яскравість загального освітлення.
Рішення: встановити вимикач з диммером (реостатом). Він дозволяє змінювати яскравість загального освітлення кухні в залежності від вашого настрою. Під час сімейної вечері, коли вам захочеться відпочити і розслабитися, світло буде більш затишним і приглушеним. А під час готування його можна зробити більш яскравим.
Порада: купуючи диммер, не економте. Дешевий вимикач може швидко вийти з ладу.

5 варіантів стельової підсвічування для кухні

Основне освітлення повинно бути рівним і максимально нейтральним. Кожен з цих варіантів може використовуватися окремо (особливо якщо кухня маленька) або в комбінації один з одним.
Отже, що найчастіше застосовують для базової підсвічування кухні?
1. Вбудовувані точкові світильники
2. Накладні світильники
3. Світлодіодне підсвічування
4. Шинні світильники
5. Люстра або підвісний світильник

Важливий момент - плануючи освітлення на кухні, подбайте про те, щоб загальну підсвічування можна було включати по частинах, а не всю відразу. Це не тільки зручно, але й практично: дозволяє включати саме стільки світла, скільки потрібно, а значить, економити електроенергію.

Ціна питання

Багато дизайнерів і майстри відзначають: на частку освітлення припадає приблизно 10-15% бюджету, виділеного на ремонт кухні. Половина цих грошей знадобиться на покупку самих світильників і вимикачів, інші - на установку, якщо ви не плануєте монтувати освітлення кухні самостійно.

Рада дизайнера
Для освітлення кухні варто вибрати лампи, які дають нейтральний білий або тепле світло. Саме тому дешеві люмінісцентні лампи для кухні підходять погано. Найчастіше вони світять яскравим, але неживим блакитним світлом. Таке освітлення викликає підсвідоме відчуття тривоги і псує зовнішній вигляд їжі. Гірше для кухні не придумаєш.
Колірну температуру позначають спеціальними одиницями, Кельвін, і вказують на упаковці лампочки. Потрібна лампа з теплим світлом? На коробці повинна бути цифра від 2700 до 3300 кельвінів. Лампочку з нейтральним білим світлом шукайте в діапазоні від 3300 до 5300 кельвінів.
Добре, якщо на коробці також вказано стандарт енергоефективності Energy Star. Лампи з маркуванням А і В коштують дорожче, але споживають набагато менше електроенергії, допомагаючи вам економити сімейний бюджет.

Лампи з маркуванням А і В коштують дорожче, але споживають набагато менше електроенергії, допомагаючи вам економити сімейний бюджет

4 секрету підсвічування робочої зони на кухні

Стільниця, на якій ви готуєте їжу, вимагає найкращою освітленості. Саме тому сучасний гарнітур неможливо уявити без локальної підсвічування робочої зони.
Якщо ви робите кухню на замовлення, виробник гарнітура напевно запропонує вам і свій варіант освітлення кухонної стільниці. Однак більшість меблевих компаній роблять велику націнку на комплектуючі, на зразок підсвічування або побутової техніки. Тому якщо ви хочете заощадити, краще придбати підсвічування самостійно.
Отже, які варіанти освітлення підходять для цієї мети краще всього.

  1. Зверніть увагу на накладні меблеві світильники - галогенні, люмінесцентні і світлодіодні. Вони спеціально призначені для монтажу на нижню частину навісних кухонних шафок. Такі світильники відмінно справляються зі своїм головним завданням - забезпечують спрямоване освітлення і роблять вашу роботу на кухні зручним і безпечним.
    На ринку представлені найрізноманітніші варіанти такого підсвічування. Найчастіше це круглі точкові світильники-софіти з металевим корпусом або подовжені лампи з захисним пластиковим пеналом. Такий пенал не тільки захищає лампи від вологи, пара і жиру. Він також прекрасно ховає технічні деталі і дроти. Результат - кухня завжди виглядає акуратно.
  2. У круглих і подовжених меблевих світильників є і більш цікаві з дизайнерської точки зору альтернативи. Наприклад, світлодіодна стрічка RGB в алюмінієвому або пластиковому профілі. Крім робочого білого освітлення з її допомогою ви отримаєте ефектне підсвічування стільниці найнеймовірніших квітів. Управляти їй можна за допомогою пульта або перемикача.
  3. Що світяться зсередини відкриті полиці із загартованого скла або скляна нижня панель навісних шафок - не менше оригінальне рішення для локальної підсвічування в робочій зоні кухні.
  4. Ще один небанальний варіант підсвічування - скляний фартух з вбудованою світлодіодним підсвічуванням.

Плануючи освітлення робочої зони гарнітура, не забудьте про достатню для ваших потреб кількість розеток! Де вони найважливіше, підкаже наша інфографіка:

Яскравість світла в робочій зоні також при бажанні можна регулювати за допомогою підсвічування
Яскравість світла в робочій зоні також при бажанні можна регулювати за допомогою підсвічування. Однак найчастіше в цьому немає необхідності.

Однак найчастіше в цьому немає необхідності

Останнім часом великі виробники кухонних підсвічування все частіше роблять ставку на світлодіодні світильники. У них є дуже вагомий плюс - відмінна енергоефективність. Якісна світлодіодна лампа світить яскраво, енергії споживає значно менше (економія може досягати 85%), так і служить в 20 разів більше звичайної лампи. Але коштують такі світильники дорожче галогенною або люмінесцентної кухонної підсвічування.

Але коштують такі світильники дорожче галогенною або люмінесцентної кухонної підсвічування

Освітлення обіднього столу - 6 популярних варіантів

Якщо кухня виконує і функції їдальні, варто окремо подбати, щоб обідній стіл завжди був досить висвітлений. Домогтися цієї мети можна різними способами.
1. Найпопулярніше рішення - підвісний світильник з гарним плафоном або абажуром, розташований над центром стільниці. Ідеально, якщо довжину підвісу обраного світильника можна регулювати.
Оптимальна висота від лампочки до поверхні - приблизно 1,5 метра. Якщо підняти лампу вище, освітлення обідньої зони буде більш яскравим і урочистим. Якщо опустити - більш камерним, домашнім і затишним.
Важливо, щоб світло не било в очі тим, хто сидів за столом. Варто віддати перевагу моделям світильників з напівпрозорими плафонами з матового скла. Вони м'яко розсіюють світло.

При виборі світильника зверніть особливу увагу на матеріал абажура. Не варто купувати підвіс або люстру з абажуром з тканини. Якою б гарною була витяжка, брудниться він швидше і чистити його складно. Скляний або пластиковий плафон набагато практичніше.

2. Якщо вам не до душі великий світильник, хороший вибір - кілька витончених підвісів з маленькими плафонами. Найчастіше для обіднього столу стандартних розмірів 2-3 таких світильників буває цілком достатньо. Їх можна підвісити однією групою або розподілити уздовж центральної осі столу на рівній відстані один від одного.

Якщо стіл круглий або квадратний, часто досить одного світильника в центрі стільниці. Якщо ви вибрали овальну або прямокутну модель, барний стіл або барну стійку - купіть два або три підвісу, які будуть рівномірно висвітлювати обідню зону

3. Якщо обідній стіл стоїть впритул до стіни, як локального освітлення можна використовувати бра або споти, світловий потік яких спрямований вниз. Однак такий варіант програє в порівнянні з підвісним світильником відразу по декількох напрямках. Подивись набагато рівномірніше висвітлює всю поверхню столу. Настінний же світильник частина стільниці залишить в тіні. Крім того, бра буде доречний не в кожному стилі інтер'єру. До того ж воно сильніше розсіює світло, і освітленість столу може бути недостатньою.

4. Шинна система зі світильниками над обіднім столом теж може бути непоганим варіантом освітлення для сучасної кухні.

5. Якщо ви плануєте освітлення їдальні зони в великій кухні або кухні, суміщеної з вітальнею, над обіднім столом можна зробити підвісну конструкцію з гіпсокартону з вбудованими точковими світильниками. В цьому випадку вона послужить додатковим елементом зонування простору.

6. Меблеві світильники над обіднім столом можуть бути вбудовані не в гіпсокартон, а в меблевий козирок з ламінованого МДФ або ДСП.

Внутрішня підсвітка кухонних шаф

Варто висвітлити навісні шафки або висувні ящики гарнітура зсередини, і користуватися ними буде значно зручніше. Виглядає це дуже красиво в поєднанні з фасадами з матового або вітражного скла.
Світлодіодне підсвічування - краще рішення для освітлення кухонних меблів: вона не нагрівається, тому повністю безпечна у використанні, і споживає дуже мало електроенергії.
До слова, таке освітлення може працювати постійно або включатися тільки при висуванні ящиків.

Підсвічування плити або варильної поверхні

Кращий варіант - підсвічування, вбудована в кожух витяжки. Втім, спеціальне підсвічування вручений поверхні необхідна досить рідко. Як правило, для нагляду за каструлями господині вистачає загальної підсвічування.

Декоративне підсвічування кухні

Різнобарвна світлодіодне підсвічування - один з яскравих трендів в світловому дизайні кухні. Її завдання не стільки функціональне освітлення, скільки декоративна родзинка, прикраса інтер'єру.

Помістіть LED-стрічку на цоколі або під стільницею - і ви отримаєте красиву і економічну нічну підсвітку кухонного гарнітура. Така кухня немов ширяє в повітрі - виглядає незвично і дуже вражає.

Вельми ефектно виглядає кухонний острів або півострів, передня частина якого виготовлена ​​з матового скла і підсвічується світлодіодами.

Отже, що найчастіше застосовують для базової підсвічування кухні?
Потрібна лампа з теплим світлом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама