Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

підключення диммера

  1. Схема підключення диммера

Сьогодні все частіше і частіше люди стали змінювати звичайні вимикачі на диммери. Останні дозволяють економити електрику, так як при зниженні освітлення знижується потужність споживання ламп. Також вони дозволяють плавно подавати напругу на лампочки, що істотно продовжує їх термін служби. Ось з цих причин люди і ставлять такі «светорегулятори» у себе вдома, не дивлячись на їх високу вартість у порівнянні зі звичайним вимикачем. Нижче пропоную розібрати тему: підключення підсвічування. Також ви знайдете тут схему підключення підсвічування.

Дані пристрої мають таку конструкцію і розміри, яка дозволяє їх установку в звичайні монтажні коробки, в які ставляться звичайні вимикачі. Вам потрібно тільки демонтувати старий вимикач і на його місце встановити даний светорегулятор.

Підключення диммера дуже просте, таке ж як і підключення вимикача . Тут тільки потрібно врахувати одну, це щоб на вимикач з розподільної коробки приходив фазний провід. Обов'язково це перевірте індикатором напруги. Я в своїй практиці зустрічав різні ситуації і є велика ймовірність, що у вас вимикачем рветься «нуль». Для того щоб це виправити потрібно в распредкоробкі фазний провідник з нульовим провідником поміняти місцями і тільки потім підключати пристрій.

Нижче наводжу типову схему підключення підсвічування. Думаю на ній все зрозуміло.

Схема підключення диммера

Схема підключення диммера

Якщо ви міняєте одноклавішний вимикач на диммер , То тут не повинно виникнути питань. Після демонтажу такого вимикача ви виявите тільки два дроти. На світлорегулятора теж два контакти. Підключаємо проводи на контакти пристрою і готово. По суті, полярність тут не має значення, але все-таки краще підключайте приходить фазний провідник до контакту «1» або він може позначений «L». Де присутній «фаза» можна визначити за допомогою викрутки-індикатора.

Де присутній «фаза» можна визначити за допомогою викрутки-індикатора

Якщо ви міняєте двоклавішний вимикач, то після його демонтажу ви виявите три дроти. Це одним проводом прийшла «фаза» з розподільної коробки, другим пішла «фаза» на першу групу ламп в люстрі при замиканні першої клавіші, а третім проводом пішла «фаза» на другу групу ламп в люстрі при замиканні другої клавіші вимикача. Як тут бути?

Все дуже просто. Індикатором напруги визначаєте фазний провідник і підключаєте його до диммерами на контакт «1» або він може позначений «L». На двох, що залишилися проводах напруга повинна бути відсутнім. Їх поєднуєте разом і підключаєте на другий контакт світлорегулятора. Якщо раптом ви міняєте ще і люстру, яка не передбачає підключення до Двоклавішний вимикача, тобто для неї потрібен всього один дріт, що приходить від вимикача. Тоді ви просто третій (непотрібний) провідник ізолюєте з двох сторін і акуратно прибираєте, щоб він не заважав.

От і все! Користуйтеся диммером собі на втіху!

посміхнемося:

загадка:
Що світить, але не гріє?
(Відкритий холодильник)

Як тут бути?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама