Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Управління освітленням з двох місць

Існує кілька способів управління освітленням з різних місць. Про деякі з них я вже писав в одній зі своїх статей . Сьогодні хочу розглянути найпростіший спосіб управління освітленням з двох місць, який з легкістю зможете застосувати у себе вдома.

Включення освітлення з двох місць

Уявімо, що у вас є довгий коридор або прохідне приміщення без природного освітлення. У таких випадках краще всього передбачати керування освітленням з двох місць. Біля входу біля кожних дверей необхідно поставити по одному вимикача.

У найпростішому випадку раджу використовувати таку схему управління освітленням з двох місць:

Управління освітленням з двох місць

Найцікавіше, що для цієї схеми не буде потрібно купувати додатково ніяких прохідних вимикачів або імпульсних реле.

Для реалізації запропонованої схеми управління світильником з двох місць знадобляться два звичайних вимикача, клемна коробка і сполучні кабелі (трижильні і двожильні). Зібрати цю схему думаю не повинно скласти праці.

Перевагою цієї схеми можна вважати те, що її дуже легко інтегрувати в існуючу схему вашого будинку. Наприклад, у вас стоїть вимикач тільки біля одних дверей і ви хочете встановити додатково ще один вимикач.

Управління освітленням з двох місць, доробка існуючої схеми

У такому випадку від другого вимикача прокладаємо двожильний кабель до люстри. У люстрі від'єднуємо один з приєднаних проводів, в даному випадку на зображенні узятий провід N. Один кінець кабелю від вимикача приєднуємо до люстри, а другий до проводу N.

Ось так досить просто і без особливих витрат можна зробити керування освітленням з двох місць.

Обов'язковою умовою роботи запропонованої схеми є знаходження одного з вимикачів у включеному стані.

Після того, як написав статтю, я зрозумів, що допустив невелику помилку в даних схемах. Знайшли? Нехай буде вам домашнім завданням

Раджу почитати:
Знайшли?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама