Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Біля кінотеатру «Зоряний» хочуть будувати скейт-парк і відновити фонтан

Одеський архітектор Марія Смирнова придумала, як перетворити занедбаний сквер біля кінотеатру «Зоряний» в популярне місце. Вона розробила проект з детальним зонуванням та представила його для обговорення громадськістю на міський краундфандінговой платформі .

платформі

фото М. Смирнової

Щодня через сквер проходять сотні людей, а відпочивають одиниці. Для того, щоб зробити сквер популярним публічним місцем необхідно модернізувати середу.

Реалізація проекту обіцяє відновити сквер і зберегти його для людей, які проживають на Селищі Котовского. «У 2012 році був розроблений проект, який має на увазі будівництво величезного торгового центру з мультиплексом (далі ТЦ) на території скверу і нинішнього кінотеатру« Зоряний ». Цей величезний ТЦ тільки зіпсує зовнішній вигляд району та стане джерелом постійного шуму. Сквер і сама будівля кінотеатру потрібно привести в належний вигляд, підготувавши комфортну навколишнє середовище », - впевнена молода архітектор, яка живе неподалік від кінотеатру« Зоряний ».

Сквер і сама будівля кінотеатру потрібно привести в належний вигляд, підготувавши комфортну навколишнє середовище », - впевнена молода архітектор, яка живе неподалік від кінотеатру« Зоряний »

З проекту М.Смірновой

за проекту Смирнової , В сквері повинні з'явитися зручні доріжки замість побитих стежок, яскравий мурал на стінах кінотеатру, нові ліхтарі, зони відпочинку для сімей з маленькими дітьми, спортивна територія, зона для фестивалів і навіть скейт-парк. Тут же урбаністкі пропонує встановити книжкові шафи і столи для настільних ігор.

Тут же урбаністкі пропонує встановити книжкові шафи і столи для настільних ігор

Основна родзинка проекту - реконструкція фонтану, який знаходиться в жалюгідному неробочому стані вже більше 15 років. Фонтан побудували за радянських часів для охолодження кінотеатру за рахунок циркуляції води, в ті часи не було кондиціонерів. Після реконструкції кінотеатру 15 років тому, він виявився не потрібен, його осушили і фонтан почав руйнуватися, місцеві жителі перетворили його на величезне звалище.

Одеситка М. Смирнова хоче відновити фонтан так

«Фонтан зробить сквер популярним місцем серед різних груп населення. Також, якщо сквер буде відновлений руками самих же мешканців, то сильна громадянська позиція не дасть будівництва ТЦ хід », - підкреслює Марія Смирнова.

Презентацію проекту можна переглянути за посиланням.

Інша майбутнє фонтану пророкує відомий скульптор Олександр Мілов. Територію зруйнованого фонтану заллють бетоном, а на отриманому плато встановлять гігантську скульптуру Love, яка викликала фурор на американському фестивалі сучасного мистецтва BurningMan.

Візуалізація проекту А. Мілова

Скульптурна група Love - це чоловік і жінка зростом в 7,5 метрів і п'ятиметрові діти. Вся конструкція має 17,5 метрів в довжину, 5,5 - в ширину і 7,5 - у висоту і носить назву LOVE. Проект «Любов» являє собою посварилися пару. Хлопець і дівчина сидять спинами один до одного, обидва - нездатні до діалогу. Вона стиснулася від болю в позі ембріона, а його терзають думки. Але всередині цих величезних людей - два маленьких дитини, хлопчик і дівчинка. Вони дивляться один на одного і шукають контакту долоньками. У темряві фігури дітей світяться, що посилює враження від скульптури. Скульптура рік провела в США, а буквально вчора її розібрали, склали в контейнери і відправили до Одеси .

Однак автор проекту реконструкції скверу Марія Смирнова і ряд громадських активістів вважають таке рішення нелогічним. «Тут уже є пам'ятник Добровольскому. Сквер грунтувався на згадку про загиблого космонавта. Тут є якийсь композиційний ансамбль, і нова скульптура не вписується. Ми вважаємо, що фонтан потрібніше, ніж просто скульптура », - підкреслює Марія Смирнова.

Тим часом, вже почалися роботи з бетонування фонтану і встановленню в сквері величезної композиції Love, повідомляють активісти. Активісти планують створити громадську організацію, яка об'єднає місцевих жителів в турботі про сквері.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама