Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підготовка насіння картоплі до посадки

  1. Готуємо насіння картоплі правильно
  2. Терміни і способи посадки картоплі

Яким буде врожай картоплі в майбутньому сезоні, залежить від безлічі факторів: погодних умов, активності шкідників, догляду, методу і терміну посадки, обраного насіннєвого матеріалу. Але не варто забувати про те, що добре підготовлені до посадки бульби картоплі дають особливо високі шанси на отримання рясного врожаю. Але що включає підготовка насіння картоплі до посадки?

Підготовка включає не одне і навіть не два етапи, а цілий ряд:

• відбір придатних до посадки бульб;
• калібрування і різання;
• пророщування;
• добриво.

• відбір придатних до посадки бульб;   • калібрування і різання;   • пророщування;   • добриво

Готуємо насіння картоплі правильно

На цій сторінці сайту, присвяченого початківцям фермерам , Ми вирішили детально розглянути кожен етап підготовки картопляних бульб до посадки, а потім в деталях описати можливі терміни і способи посадки.

Відбір. Відмовтеся від посадки підморожене, підгнилих, присохлих і деформованих бульб - хорошого врожаю вам з них не отримати.

Калібрування і різання. Поділ бульб за розміром і вагою необхідно для того, щоб сходи в одному ряду рівномірно з'явилися і розвивалися. Особливо великі прийнято розрізати на частини - одна частина повинна важити близько 40 г. Після кожної картоплини ніж необхідно знезаражувати, а розріз бажано присипати золою.

Після кожної картоплини ніж необхідно знезаражувати, а розріз бажано присипати золою

При підготовці насіннєвої картоплі великі бульби потрібно розрізати

Пророщування. Це найбільш трудомісткий і найважливіший етап в підготовці картоплі до посадки. Завдяки успішному пророщування можна додатково отбраковать непридатні насіння (ті, що дають тонкі паростки або не утворюють їх зовсім). Завдяки цій процедурі картопля дозріє раніше, а врожайність зросте на 15-20%!

Існує кілька способів проростити картоплю:

Сухе пророщування - відбувається на світлі і при температурі 18-20 до, і 10-15 ºС після пробудження вічок; займає від 20 до 40 днів.
Вологе пророщування - відбувається в темряві, при температурі 12-15 ° С; картопля пересипають вологим торфом або тирсою; займає 15-20 днів.
Комбіноване пророщування - три тижні картопля тримають на світлі, а потім десять днів в темряві у вологому субстраті; разом - 31 день.

Якщо у вас немає в розпорядженні такого терміну, то можемо запропонувати два способи екстреного пробудження насіння картоплі:

1. провяливания - при температурі +16 ºС картопля тримають одну або два тижні. За цей час бульби поморщатся, але всередині них утворюються ферменти, необхідні для розвитку паростків.
2. Прогрівання - при температурі 20-24 ºС картопля витримують протягом двох або трьох днів.

Пророщування - важливий етап підготовки картоплі

Читайте також: Як проростити насінну картоплю в домашніх умовах?

Добриво. Замочування насіння картоплі перед посадкою в живильному розчині, який буде стимулювати зростання куща, може підвищити врожайність на 10%. Особливо популярно в цьому випадку застосування суперфосфату і аміачної селітри. Замочування проводять протягом години. Також досить часто картопляні бульби перед посадкою запилюють золою (краще березової). Так досягається подвійний ефект - харчування і захист від хвороб. Зола підвищує відсоток крохмалю в картоплі і робить його значно смачніше.

Терміни і способи посадки картоплі

Терміни посадки картоплі. Після підготовки насіння картоплі можна переходити безпосередньо до їх посадці. Як визначити відповідні терміни для здійснення цього заходу? Головна умова - на глибині 10 см земля повинна мати температуру +5 ºС. У різних регіонах цей період приходить в різні проміжки весни, починаючи з кінця березня на півдні і закінчуючи кінцем травня на півночі. Спізнюватися з посадкою вкрай небажано, так як розвиток культури в сухій землі сповільнюється. Краще посадити насіння картоплі раніше і гарненько підгорнути ряди і замульчувати грядки перепрілим гноєм, який буде зігрівати рослина.

Краще посадити насіння картоплі раніше і гарненько підгорнути ряди і замульчувати грядки перепрілим гноєм, який буде зігрівати рослина

Посадка картоплі під лопату

Способи і техніка посадки насіння картоплі. Кількість методів посадки картоплі зростає з кожним роком. Розглянемо найбільш прості і популярні:

Посадка під лопату. Роблять лунки глибиною 10 см, на дно кидають жменю органічного добрива, засипають і розрівнюють ділянку граблями.
Траншейний. Восени викопують траншею глибиною 50 см і закидають в неї органічні добрива. Посаджений картопля засипають сумішшю землі з перегноєм або компостом. Після появи сходів ділянку накривають чорним покривним матеріалом.
Посадка в гребені. Застосовується при наявності сільгосптехніки. Між радами залишають по 75 см, а між кущами - по 30 см. Найбільш ефективною є форма гребеня у вигляді букви М.

Отже, ви дізналися, як повинна проходити підготовка насіння картоплі до посадки, а також уточнили терміни і поширені способи і техніку посадки. Тепер можете зі знанням справи приступати до підготовчих заходів і планувати здійснення посадки. Картопля - це основа харчування слов'янського людини, і його ніколи не буває занадто багато.

Дивіться відео «Підготовка картоплі до посадки»

Як визначити відповідні терміни для здійснення цього заходу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама