Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інтернет магазин «Контрабас»: велика і дрібна побутова техніка за цінами постачальника. Доставка по Україні, офіційна гарантія.

  1. Спробуємо розібратися, що означають ці малозрозумілі на перший погляд позначення. ЕВНА-1,5 / 230С2М...
  2. Наявність елементів системи управління режимом роботи:

Опалювальний сезон в розпалі, але це благо цивілізації є тільки жителям міських квартир і приватних будинків, під'єднаних до теплоцентралі. Безліч сільських будинків по частині опалення надані самі собі. Хтось опалює житло дровами, хтось встановлює парові, газові та твердопаливні котли. Але додаткове опалення ще нікому не завадило. І з цим завданням досить непогано справляються обігрівачі конвекторного типу.

конвекторні обігрівачі надзвичайно ефективні, обігрівають швидко і безшумно, створюють приємний мікроклімат, безпечні і помірні в споживанні електрики. Вони відмінно виглядають в обстановці квартири або офісу, не створюють відчуття зайвої елемента і не заважають під ногами; їх можна повісити на стінку або поставити в куток. Деякі виробники покривають конвектори спеціальним покриттям "хамелеон", завдяки якому ті приймають колір, що переважає в приміщенні.

Конструкція конвекторів проста. Принцип роботи заснований на природній циркуляції повітря. В процесі роботи конвектор забирає холодне повітря знизу, пропускає через трубчастий або спіральний нагрівальний елемент і випускає вже нагріте через отвори у верхній частині. Якщо встановити його під вікном, то висхідний тепле повітря створить своєрідну «теплову завісу» між вулицею і кімнатою. Встановлюючи обігрівачі такого типу в неопалюваних приміщеннях, можна підтримувати температуру в межах + 5 ... 7 ° С і не допустити промерзання при мінімальних витратах електроенергії.

Підлогові конвекційні обігрівачі здатні обігрівати і автоматично підтримувати температуру в приміщенні об'ємом 20-60 куб.м. Температура повітря, що поступає контролюється електромеханічним капілярним термостатом і при необхідності конвектор включається або вимикається і таким чином економить електроенергію. З обігрівачами-конвекторами можна не боятися за безпеку квартири, всі вони оснащуються системою захисту, яка відключає прилад навіть якщо розсіяний член сім'ї накриє його ковдрою. Навіть при стрибку напруги конвектор буде працювати стабільно.

На ринку електроконвекторів безліч моделей закордонного виробництва, але по балансу ціни та ефективності відмінно зарекомендували себе конвекторні обігрівачі «Термія», які виробляє ПАТ «Маяк» з Вінниці. Але навіть у них випускаються десятки моделей обігрівачів в семи серіях, відмінність між якими лише в поєднанні функцій і форми корпусу. Як вибрати конвекторний обігрівач, якщо назви моделей ні про що не говорять недосвідченому людині? З розшифровкою позначення все виявляється просто.

Спробуємо розібратися, що означають ці малозрозумілі на перший погляд позначення. ЕВНА-1,5 / 230С2М (МБІ) - "хто всі ці люди літери ?!"

ЕВНА -електроконвектори настінні з автоматичним регулюванням температури повітря в приміщенні.

ЕВУА - електроконвектори універсальні призначені для установки на поверхні підлоги, але можна використовувати і в настінному варіанті.

  • 1,5; 2; 2,5 - потужність в кіловатах;
  • 220-230 - вольтаж, напруга використовуваної мережі, В;
  • С - середня висота приладу (45 см);
  • Н - низька висота приладу (34 см);
  • цифра 1 або 2 після них - клас захисту від ураження електричним струмом (одинарна або подвійна ізоляція); прилади другого класу захисту не вимагають заземлення;
  • M (заголовна) - позначення нових моделей Терме.
Наявність елементів системи управління режимом роботи:
  • м (рядкова) - прилад без ступеневого регулятора потужності;
  • з - із ступінчастим регулятором потужності, що дозволяє вибрати необхідний режим роботи - половину паспортної потужності або повну потужність;
  • Е - електронний тип термостата.
Особливості виконання:
  • т - з таймером;
  • б - захист від бризок; прилади з таким позначенням мають ступінь захисту, що забезпечується оболонкою, IP24 (бризгозахищеність) і призначені для експлуатації як в звичайних приміщеннях, так і в ванних і душових кімнатах.
Варіанти виконання декоративної лицьової решітки:
  • ш - штампування решітка;
  • і - інтегрована решітка;
  • зварна решітка індекси не позначається;
опори:
  • п - пасивна опора (ніжки);
  • а - активна опора (коліщатка).

Таким чином ЕВНА-1,5 / 230С2М (МБІ) буде позначати наступне: Електроконвектор настінний потужністю 1,5 кВт, з номінальним напругою мережі 230 В, висотою 45 см, II класу захисту, не вимагає заземлення, захищений від бризок, з інтегрованою гратами , може використовуватися у ванній кімнаті.

Як вибрати конвекторний обігрівач, якщо назви моделей ні про що не говорять недосвідченому людині?
ЕВНА-1,5 / 230С2М (МБІ) - "хто всі ці люди літери ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама