Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрівля своїми руками: Урок 20 - Установка водостоків на дах будинку, монтаж водостічної системи, пристрій.

  1. З чого складається водостічна система?
  2. Потім знову збираємося на ліси і приступаємо до монтажу тримачів жолоба
  3. Наступним етапом у нас йдуть водозливні труби

Ще древні римляни захоплювалися каналами і водостічними системами. Значить, це далеко не дрібничка, а потрібне і серйозна справа.

Ви коли-небудь пробігали в дощову погоду під дахом? Вас накривало водоспадом холодної води, що стікає по покрівлі? Упевнений, це траплялося з кожним. І все тому, що хтось не спромігся встановити на даху водозливна систему.

А якщо у вас по периметру будинку покладена бетонна вимощення або, того більше, тротуарна плитка?

Вода камінь точить. Ну а коли ця вода ллється з висоти 6-8 м, тут саме час задуматися - що ж робити?

Відповідь очевидна. Треба встановити водостічну систему, і тоді дощова вода, підкоряючись інженерної волі людини, буде текти не куди попало, а, наприклад, на грядки з квітами иль ще кудись - за бажанням домовласника.

З чого складається водостічна система?

Вона складається з подкарнізной жолоби, воронок і труб, по яких вода потужним потоком йде за призначенням.

Йдемо все в той же магазин покрівельних товарів і вибираємо матеріал.

Нам потрібні ринви. Вони бувають різної форми (поперечний переріз): фігурні, напівкруглі, прямокутні та інші. Колірна гамма така ж, як і у покрівельного матеріалу.

Є так звані закриті жолоби, в яких воронка розташовується на самому жолобі, і відкриті (воронка у вигляді окремого елемента незалежно від жолоба). І ті й інші мають свої переваги і недоліки.

Закриті жолоби елегантно виглядають на будинку, складають єдину міцну конструкцію, але вузький отвір під воронку іноді доводиться очищати від листя або бруду. І лід часом звужує канал водостоку (але це поодинокі випадки).

Відкриті жолоби з окремими воронками більш прохідні, але ці відра на кутах, які вітер трусить (якщо їх не прикріпити до жолобу добре придуманим способом) ...

В індивідуальному будівництві віддають перевагу закритим водостоки, а більш дешеві, відкриті, - на міських багатоповерхівках.

Давайте і ми виберемо закриту систему.

Вимірюємо довжину нашої даху і вирішуємо, скільки воронок (і відповідно водозливних труб) буде на жолобі.

Якщо ця довжина не перевищує 8 м, то можна обійтися однією воронкою, в іншому випадку ми готуємося до подвійного варіанту.

Будемо вважати, що у нас довжина 10 м і у нас буде жолоб з двома ухилами, починаючи від центру.

Вимірюємо висоту будинку і купуємо водозливні труби (можна відразу замовити з коліном внизу), набір колін і кріпильні елементи.

Кріпильні елементи являють собою фігурні скоби для утримання жолоби і обхвати з замками на болтах для труб.

Також нам потрібні заглушки (ліва і права) на жолоб і залишилися від покрівлі саморізи.

Як правило, колір відсотків підбирають за кольором даху, але бувають винятки.

В інструкціях написано, що власники для жолобів треба встановлювати до покрівельного покриття. Для цього в власниках вже просвердлені отвори під саморізи по дереву.

Іншими словами, ми повинні встановити спочатку жолоби, а потім крити дах, підганяючи край металопрофілю, профнастилу (Або металочерепиці) до зливного каналу.

Може, це і розумно, але аж надто незрозуміло, сказав би булгаковський Воланд. Ви уявляєте - крити дах через жолоб? Ні, якщо, наприклад, у нас є автокрани, автовишки та інша дорога техніка, тоді звичайно ...

Та ні її у нас. Зате є дах і будівельні ліси на 6 м.

От і добре. Забудемо про те, що написано в інструкції. На те вони і інструкції, щоб їх порушувати.

Ось ми вже на лісах і відзначаємо місця майбутніх власників жолоба з розрахунку 0,8-1 м (все залежить від довжини даху).

Ось ми вже на лісах і відзначаємо місця майбутніх власників жолоба з розрахунку 0,8-1 м (все залежить від довжини даху)

Після цього гнемо утримувач (в лещатах, паркані, та в чому завгодно) так, щоб він фіксував жолоб щодо краю даху майже посередині, злегка зміщуючись назовні. Це розташування дозволяє гасити водяний потік про зовнішній борт жолоба, інакше вода буде вихлюпуватися.

Визначивши кут вигину, ми готуємо необхідну кількість власників і гнемо їх, збільшуючи кожен згин на 0,5-1 см (в залежності від довжини даху). Помічаємо їх відповідними номерами. Найдовший - крайній. Він виходить опущеним щодо центру на 3-5 °. Це наш уклін, вода буде текти в воронку.

Те ж саме робимо з іншою стороною.

Потім знову збираємося на ліси і приступаємо до монтажу тримачів жолоба

Потім знову збираємося на ліси і приступаємо до монтажу тримачів жолоба

Це просто, але уважність нам не завадить.

Вставляємо прямий кінець держателя під покрівлю (її товщина це дозволяє) в нижню (що примикає до обрешітки) хвилю. Підганяємо під край, як було сказано, і заміряємо рулеткою цей винос. Це робиться для того, щоб наступні держатель не пішли криво і навскіс.

Потім беремо добре заряджений шуруповерт і просто свердлимо отвір в даху і тримачі (діаметр свердла 6 мм). Укручуємо саморіз, підправляє держатель по горизонту і свердлимо другий отвір. «Саморізами» його і переходимо до наступного держателю.

Стежимо за рівністю виносу візуально і за допомогою рулетки.

Проробивши всі операції з власниками, ми встановлюємо жолоби. Це нескладна робота, але вона вимагає акуратності. Трохи стиснувши жолоб, ми нижнім внутрішнім краєм вставляємо жолоб в тримач, злегка натискаємо, і з характерним клацанням жолоб сідає на своє місце. Це добре робити удвох, вставляючи жолоб відразу в кілька власників.

Якщо жолоби стикуються між собою, то треба робити так, щоб край, що йде на зниження, вставлявся в наступний відрізок жолоба. Іншими словами, вода, що тече по каналу, повинна зливатися зі стикувального краю, а не затікати під нього.

Ну це зрозуміло, ми ж робили примикання на витяжну трубу. Після установки жолобів ми ставимо крайні заглушки і для міцності фіксуємо їх покрівельними саморізами.

Потім ми визначаємо, де у нас будуть воронка і труба. За місцем вирізаємо отвір під воронку і кріпимо її.

Рекомендовано кріпити лійку клепками, але є непоганий, навіть чудовий спосіб монтувати воронку укороченими (ріжемо болгаркою) саморізами для покрівлі. При цьому ми отримуємо герметичне кріплення з гумовими прокладками, а то адже клепки зроблені з матеріалу (алюміній), відмінного від покрівельного, і з часом вони розбовтуються в отворах. З'являються течі.

Проходимо силіконом всі стики, заглушки, воронки. З жолобами - все.

Наступним етапом у нас йдуть водозливні труби

Оскільки верхня точка у нас є (середина воронки), за допомогою схилу відзначаємо місця для установки власників труб. Їх теж треба розподілити рівномірно по стіні. Попередньо потрібно визначитися з верхнім кінцем труби.

Для цього з'єднуємо верхнє і нижнє коліна і індивідуальним добором (між воронкою і стіною) ставимо мітку на стіні. Це творча робота, так що поставимося до неї відповідно.

Пробурити отвори і вкрутити в них власники для труб труднощів не складе. Потім по черзі вставляємо коліна: верхнє - в воронку, нижнє - в верхнє і далі в трубу. Скоромовка якась вийшла. Якщо незрозуміло, дивимося малюнок.

Якщо незрозуміло, дивимося малюнок

Допускається фіксація верхніх граней колін саморізами - для жорсткості. Можна також приклепати верхнє коліно до вирви, я так часто роблю.

Закріплюємо водозливна трубу замками і переконуємося, що її нижній кінець знаходиться від вимощення на відстані не більше ніж 10-12 см (щоб не було бризок на стіну).

Тепер можна випити кави.

Поки ми його п'ємо, силікон підсохне і можна буде за допомогою баклажки з водою перевірити, як працює наша водосливная система.

Якщо вода від центру побіжить до країв, а звідти через воронку в трубу і далі, то ми свою справу зробили. Звертаємо увагу на відсутність патьоків в місцях стиків жолоби.

Вище ми розглянули пристрій водозливу з прямокутної (по торцевому перетину) трубою. У неї є істотним недолік - труба кріпиться тільки на площину від середньої точки воронки. Якщо в силу будь-яких причин потрібно зрушити водозливна трубу по горизонталі, необхідно застосовувати круглі труби, що насаджуються на круглі воронки. Вони завжди є у продажу, і тому не варто хвилюватися.

Розбираємо лісу і милуємося виконаною роботою. Ні, не так, ліси поки не розбираємо, просто милуємося роботою.

Раптом чого зауважимо. Кривизну якусь иль ще чого. Доведеться виправити. Але ось лісу розібрані і ми є володарями шикарною даху з трубою і водозливами. Наші карнизи підшиті і візуально відокремлюють дах від стін. А чого ще треба? Так, власне, нічого, крім відпочинку.

З чого складається водостічна система?
Ви коли-небудь пробігали в дощову погоду під дахом?
Вас накривало водоспадом холодної води, що стікає по покрівлі?
А якщо у вас по периметру будинку покладена бетонна вимощення або, того більше, тротуарна плитка?
Ну а коли ця вода ллється з висоти 6-8 м, тут саме час задуматися - що ж робити?
З чого складається водостічна система?
Ви уявляєте - крити дах через жолоб?
А чого ще треба?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама