Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Комплексний розвиток дитини

  1. Комплексний розвиток ̶ це комплекс чого?
  2. Комплексний підхід до раннього розвитку дітей: варіанти і нюанси
  3. Плюси комплексного розвитку
  4. Організувати комплексний розвиток дитини ̶ просто?
  5. Чи є ідеальні комплекси раннього розвитку дітей?

Давайте уявимо собі таку ситуацію: батьки вирішили вивчити найвідоміші методики раннього розвитку і вибрати для занять зі своєю дитиною оптимальний варіант Давайте уявимо собі таку ситуацію: батьки вирішили вивчити найвідоміші методики раннього розвитку і вибрати для занять зі своєю дитиною оптимальний варіант. Цілком можливо, що вони їх розчарують:

̶ Навіщо стільки математики, адже ми мріємо зробити з нашого малюка музиканта?

або:

̶ Ну ось ще! До чого ці ляльки і квіточки? Наш син буде великим програмістом (інженером, вченим, економістом).

Що це означає? Такі тата і мами спочатку вибирають один пріоритетний напрямок розвитку свого чада. І невтямки їм, що вони можуть повторити вже відомі помилки світової та вітчизняної педагогіки. А життя і наука доводять: тільки комплексний підхід до навчання і виховання дітей зробить з них гармонійно розвинуті особистості. Тільки всебічно підковані люди стають успішними в сучасному суспільстві.

Комплексний розвиток ̶ це комплекс чого?

Перш за все, давайте дамо визначення терміну «комплекс» Перш за все, давайте дамо визначення терміну «комплекс». Це зв'язок, якщо перекласти з латинської. Зв'язок чого, якщо мова йде про ранній розвиток дітей? Це сукупність методів, прийомів, підходів, метою яких є єдине ціле: освічена, вихована дитина, яка вміє і любить швидко опановувати новими знаннями, вміннями і навичками.

Хтось здивується, але навіть за радянських часів завданням суспільства було виховання всебічно розвиненої особистості в інтелектуальній, духовній, фізичної, трудової та естетичної сферах.

І нічого не змінилося з того часу! Ось тільки час з його розрослися інформаційними джерелами, стрімко усложняющимися технологіями все наполегливіше вимагає людини, що має знання у всіх областях.

Багато батьків упевнені, що комплексний розвиток дитини в ранньому віці необхідно для успішного навчання в школі. Але згадаємо, що на цю тему говорив відомий дитячий психолог Л. А. Венгер: «Бути готовим до школи - не означає вміти читати, писати і рахувати. Бути готовим до школи - значить бути готовим всьому цьому навчитися ».

А навчитися «всього цього» і можливо тільки, отримуючи життєві навички в комплексі.

Педагоги всіх часів чудово розуміють своє завдання. Якщо розглянути окремі відомі методики раннього розвитку, то кожна з них обов'язково включає в себе розвиток комплексу цілої системи можливостей мозку дитини від 3-4 міс. до 6-7 років.

Комплексний підхід до раннього розвитку дітей: варіанти і нюанси

Тати та мами, заражені ідеєю раннього розвитку малюка, в першу чергу звертають свою увагу на методики Монтесоррі, вальдофскую педагогіку, ідеї масаї Ібуки, методики Нікітіних і Зайцева, підхід Глена Домана Тати та мами, заражені ідеєю раннього розвитку малюка, в першу чергу звертають свою увагу на методики Монтесоррі, вальдофскую педагогіку, ідеї масаї Ібуки, методики Нікітіних і Зайцева, підхід Глена Домана. Серед співвітчизників набирає обертів раніше розвиток по методу Домана-Маніченко : Результативність-то в наявності!

Зауважте: далеко не кожен з цих геніальних людей розвиває всі сторони особистості дитини. Тому рідко їх методики в наш час використовуються в чистому вигляді. Судіть самі!

Монтесоррі робить акцент на інтелектуальному розвитку через тактильні відчуття, знання розташування предметів в порядку убування (або зростання) його характеристики і т. Д. Вражаючі результати в розвитку розумових процесів, самостійності, допитливості! Але в фізичному плані і уміння мислити творчо такі діти програють.

Вальдорфська педагогіка досить широко підходить до різнобічного розвитку: тут формування та естетичної, і фізичної, і трудовий сторін особистості. Але інтелектуальний розвиток дітей методика відкладає на більш пізній вік: 12 років. Чи не пізно? «Пізно», ̶ кажуть реалії сьогоднішнього дня.

Масару Ібука закликає до високої інтенсивності занять, починаючи з 2-3 місячного віку малюків. Але дає їм повну свободу дій за принципом «можна все», починаючи з року. Для всіх чи культур прийнятний такий підхід?

Подружжя Нікітіни одні з перших величезну увагу приділили здоров'ю дитини. На їхню думку, регулярні вправи, сувора дієта, ходіння босоніж по морозу, спеціальний масаж ̶ ключі до розвитку інтелекту. А розумовий рівень їх учнів ̶ феноменальний. Це результат спільних з батьками рішення головоломок для розвитку образного мислення і логіки. Недоліки методики ̶ недостатня увага формуванню естетичного смаку, творчих здібностей.

Н. А. Зайцев ̶ приклад успішного навчання малюків читання, рахунку, іноземним мовам. Творчість і фізичне виховання тут також залишаються осторонь.

Ось і виходить, що найкращий варіант ̶ мудро комбінувати різні підходи до раннього розвитку дитини. А ще краще ̶ використовувати вже перевірені роками методики, де діти розвиваються всебічно.

Плюси комплексного розвитку

Так в чому ж полягає перевага комплексного підходу до освіти і виховання малюків?

  • Дитина стає різнобічної, гармонійно розвиненою особистістю.

З такою людиною цікаво спілкуватися, а йому, в свою чергу, цікавий весь світ у всіх його проявах.

  • Здібності дитини в майбутньому можуть знайти реалізацію в різних областях.

Ця умова особистого задоволення своїм життям і досягнення успіхів в різних професійних сферах.

  • Спрощується пошук схильностей і особливих талантів дитини.

Пробуючи свої сили в різних сферах, малюк виявляє інтерес до окремих з них і має можливість розвивати свої здібності.

  • Зміцнюється сім'я, її життя стає більш різноманітною.

Адже все її члени об'єднані однією ідеєю: навчаючи малюка ̶ пізнавати світ разом з ним, краще пізнавати один одного.

Організувати комплексний розвиток дитини ̶ просто?

З одного боку ̶ так З одного боку ̶ так. У Росії активно пропагується і успішно працює маса давно відомих в світі методик раннього розвитку. Добре зарекомендували себе і авторські програми, які менш відомі, але мають дуже вражаючі результати. Це готові методики, що мають в своєму портфоліо:

  • доступну аргументацію принципів раннього розвитку в рамках методики;
  • ̶
  • докладний опис технології занять дитини з педагогами та батьками;
  • ̶
  • готовий методичний комплекс з наочністю: друкованими та електронними посібниками, картками, роздатковим матеріалом.

Повністю розроблені дидактичні комплекти економлять час дорослих, допомагають без труднощів розібратися в основах методики.

Багато програм дають можливість, а часто навіть рекомендують виготовлення дидактичного матеріалу своїми руками. Це не тільки здешевлює витрати батьків, але і зближує їх зі своїми дітьми і розвиває у малят і тактильні навички, і творчі здібності, і логічне мислення, і трудові навички.

Організувати комплексний розвиток дитини непросто для тих батьків, хто не готовий витрачати час і зусилля для занять з малюком. Хто не здатний виконувати вимоги методики. Кому чужі поняття постійної самоосвіти, організованості і систематичності.

Чи є ідеальні комплекси раннього розвитку дітей?

Ідеально те, що підходить до конкретної дитини і конкретних батьків з їх характерами, темпераментами, захопленнями. Тим часом прикладом високих результатів раннього розвитку малюків може служити методика Домана-Маніченко. Це наочний зразок комплексного підходу до навчання і виховання дитини «з пелюшок».

«Програма Розвитку Інтелекту» за даною методикою ̶ єдина в Росії, що пропонує комплекс програм для всебічного розвитку малюка.

  • Навчання читання і розвиток мовлення ̶ є.
  • Навчання математики (рахунок, операції з числами, геометричні поняття) ̶ є.
  • Навчання англійській мові ̶ є.
  • Розвиток творчості, художнього смаку ̶ є.
  • Фізичний розвиток - є.

А. Маніченко значно вдосконалив методику Домана, приділивши велику увагу саме комплексному розвитку всіх можливостей дитини.

Взагалі, яким би не було комплексний розвиток дітей, важливо ̶ не вбити в дитині бажання вчитися, пізнавати нове і прагнути підкорювати найскладніші вершини. Тоді і стане він яскравою індивідуальністю. Тоді і зможе він стати успішним і змінити наш світ на краще.

Комплексний розвиток ̶ це комплекс чого?
Чи є ідеальні комплекси раннього розвитку дітей?
До чого ці ляльки і квіточки?
Що це означає?
Комплексний розвиток ̶ це комплекс чого?
Зв'язок чого, якщо мова йде про ранній розвиток дітей?
Чи не пізно?
Для всіх чи культур прийнятний такий підхід?
Організувати комплексний розвиток дитини ̶ просто?
Чи є ідеальні комплекси раннього розвитку дітей?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама