Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яблука, склад і калорійність

Найпоширеніший фрукт - це яблуко! Яблука нам доступні завжди - і взимку, і влітку. Правда, взимку користі в них набагато менше, але все ж ...

З яблук можна отримати і приготувати безліч страв: компоти, варення, желе, пастилу, соки, вино, і шарлотку!

При виробництві соку за допомогою соковижималки ми можемо отримати яблучне пюре і яблучний макуха - цінні, з дієтичної точки зору, продукти, вони містить багато харчових волокон.

Звичайно, хімічний склад яблук досить сильно варіює у різних сортів - одні яблука солодше, інші кислі. Але я завжди використовую середні показники калорійності і складу:

100 г очищених яблук разом зі шкіркою містять 0,26 г білків, 0,17 жирів, 10,4 г засвоюваних вуглеводів, 2,4 г харчових волокон і приблизно 46 кКал.

У яблуках багато вітамінів: С, А, В, Р, каротин, а також ефірні масла, пектин, клітковина, мінеральні речовини: солі кальцію, калію, заліза і фосфору.

На жаль, більшість корисних речовин руйнується під час термічної обробки. Тому цінніше яблука свіжі та сушені. А ось харчові волокна, на щастя, нікуди не пропадають і зберігаються в яблучних стравах. Заморожувати яблука навряд чи хто буде, але залишився від сокопріготовленія макуха можна і заморозити. Яблучний шрот (макуху) можна використовувати для компотів або інших страв, наприклад, додавати їх в рецептуру домашніх хлібців.

Це літо видалося на рідкість яблучним, шкода, що наступного літа яблук буде мало - така природа. І раз урожай радує, треба його переробляти.

Собі в помічники я купила соковижималку відцентрового типу Philips HR1863. Не буду надто нахвалювати або лаяти, скажу тільки, що мене ця соковижималка дуже влаштовує: вона відмінно справляється з твердими фруктами, мити її одне задоволення. Для ягід і м'яких фруктів вона не годиться. Яблука молотить цілком, разом з качанами, але мене цікавить не тільки яблучний сік, але і макуха, тому яблука я попередньо чищу від серцевини і видаляю всі цятки і побитости.

Надалі я хочу поділитися цікавими рецептами на основі яблучного макухи і пюре (віджатої піни). А тому проводжу тестові зважування і виміри, для подальшого розрахунку калорійності.

Отже, беремо кілограм очищених яблук (шкірку залишаємо).

Яблука тут найрізноманітніші, кілька штук Антонівки, кілька Рожевий налив, смугаста Антонівка. Сік виходить кисло-солодкий, так як Антонівка вже достигла, пожовкла і стала дуже смачною.

У соковижималки обсяг склянки 800 мл. Тут на фото перероблено 1 кг яблук. Як бачите, стакан майже повний. Коли я переробляю кошик яблук, то прокручують за раз приблизно 1 кг 300 г - до верху склянки. І тоді ж звільняю контейнер від макухи. Але сьогодні моя мета показати, скільки виходить всього з 1 кг яблук.

Ось стільки макухи з кілограма очищених від серцевини яблук. Обсяг резервуара 1,2 л. Макуха досить сухий, якщо стиснути пальцями, сік не витікає, але маса досить липка і трапляються великі фрагменти шкірки (їх небагато).

А це стакан з соком:

А це стакан з соком:

У склянці утворюється висока шапка піни, на фото вона ще не відстоялася. В ідеалі, треба почекати хвилин десять, щоб піна ущільнився і підвелася, тоді при зливі в чашку виходить прозорий сік. Але коли переробляєш багато яблук - декілька відер, то чекати поки піна відстоїться занадто довго, тому при масовому виробництві соку я просто відразу виливаю все зі склянки в друшляк, який був надісланий відрізом марлі в два шари. Коли друшляк заповниться повністю, я зав'язую марлю вузликом і подвешиваю над склянкою, щоб стікав сік.

Одного разу мені дісталося три відра яблук сорту Мельба. Дуже стиглих яблук. Так ось сік ніяк не хотів відстоюватися. Він расслоился дуже незначно, т. Е. В соку, який постояв, продовжували парити пластівці м'якоті. Довелося все фільтрувати в декілька етапів. Так що якість соку дуже сильно залежить від сорту і стиглості. Занадто пухкі і стиглі яблука краще переробляти соковаркою або сушити.

Мене цікавить скільки можна отримати соку з кілограма яблук, тому я даю піні постояти і віджимають її, поки тече чистий сік. Якщо здавити сильно, то піна просочується, тому сильно тиснути не можна. Якщо вас це цікавить, скажу, що якщо піну НЕ віджимати, в ній залишається приблизно 150 г соку.

Чи варто згадувати, що кожен раз, коли мою соковижималку, марлю я кип'ячу, щоб завжди була чиста.

Чи варто згадувати, що кожен раз, коли мою соковижималку, марлю я кип'ячу, щоб завжди була чиста

Ось такий яблучний сік. Звичайно, він окислюється і набуває цегляний відтінок.

А це піна:

Насправді, це вже не піна, а яблучне пюре.

В процесі виробництва соку я все зважувала, враховувала похибки. В результаті з 1 кг яблук вийшло 290 г макухи, 633 г соку (якщо віджати з піни) і 75 г пюре. Якщо піну НЕ віджимати, а просто злити сік, коли шапка піни відстоїться, то соку виходить близько 607 г (це 580 мл приблизно).

Для чого мені це треба? А використовую я макуха і пюре для приготування яблучної пастили і яблучного сиру. І мені необхідно розрахувати КБЖУ окремих інгредієнтів.

Харчова цінність мармеладу або пастили вираховується не з КБЖУ яблук, а від КБЖУ яблучного макухи і яблучного пюре. Тут розрахунки веду усереднено, так як сорти яблук мають різний хімічний склад, різний зміст глюкози, фруктози, яблучної кислоти і т.д. Загальної інформації, скільки білків, жирів і вуглеводів в макусі або пюре в інтернеті ви не знайдете. Я теж не буду посилатися на конкретне джерело, так як використовувала різні довідники (у тому числі англомовні) і вираховувала середні пропорції.

Продукти, в 100 г Білки Жири Вуглеводи кКал харч. волокна Яблука з шкіркою 0,26 0,17 10,4 45,2 2,4 Яблучне пюре 0,25 0,17 9 39,4 6,2 Яблучний макуха 0,5 0,18 9,2 41,3 6, 5 Яблучний сік 0,1 0,1 11 46,4 0,1

Ось такі результати, може кому стати в нагоді.

Повторюся - це усереднені цифри, для помірно солодких яблук (кисло-солодких, терпких), як наприклад, Антонівка, Ред Делішес. Але є сорти які солодший, наприклад Грені Сміт (їх продають взимку в кожному мережевому магазині - соковито-зелені або яскраво-жовті з товстою шкіркою). Є менш цукристі, як Білий налив, Джонатан.

Якщо кого цікавлять, ось деякі з найменш цукристих сортів: Грушівка Московська, Папировка, Перший Салют, Боровинка, Коричне Смугасте, Антонівка Звичайна, Антонівка Нова, Зірочка, Північний Сінап, Орловський піонер, Чистотіл, Раннє Алое, Мельба, Орловим - вони містять менше 9,5% цукрів, плюс-мінус, звичайно. Так, в Мельбю всього 8,8% цукрів, а в Орловим - 9,9%.

Орієнтуватися повністю на смак не варто, справа в тому, що смак яблук визначається не абсолютним вмістом цукрів, а ставленням цукру до органічних кислот, а кількість кислоти також дуже сильно відрізняється в різних сортах. Але загальна тенденція проглядається - зазвичай більш кислі сорти яблук одночасно і менш цукристі.

У таблиці, під пюре я маю на увазі саме отжатую піну. Просто піна (шапка на соку), без віджиму, за складом, як і яблучний сік. Вуглеводи вказані тільки засвоювані, а не загальні, харчові волокна виведені окремо. Якщо вдуматися, в самих яблуках зовсім небагато харчових волокон - 2,4 г - це дуже мало. Треба з'їсти кілограм яблук, щоб заповнити 80-90% добової норми, але при цьому ви наїдяться понад 100 г цукрів. Загалом, яблука - зовсім дієтичний продукт.

Макуха і пюре так само містять легкі вуглеводи (цукру), але кількість харчових волокон в рази більше. Мені зустрічалися записи, коли дівчата скаржаться, що нічого не їдять, ну прям зовсім, так яблучко або тільки шкірку від яблучка, поки готують шарлотку і підлогу кила яблук. Коли ми чистимо яблуко середнього розміру (це приблизно 130-150 г) з нього виходить близько 30 г шкірки (якщо вже зовсім тонко знімати, то 20 г). Це я до чого?

Так все до питання про схуднення, якщо вам не худне, подумайте, може ви втратили зайві вуглеводи (цукру) якраз в яблучній шкірці?

Про мармеладі, пастили і сирі з яблук в наступному рецепті: Мармелад і сир з яблук .

Для чого мені це треба?
Це я до чого?
Так все до питання про схуднення, якщо вам не худне, подумайте, може ви втратили зайві вуглеводи (цукру) якраз в яблучній шкірці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама