Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

👆 У чому шкода чіпсів для організму? і чи може бути користь від чіпсів

У більшості сучасників сформувався стереотип: чіпси - це невід'ємна частина молодіжного життя. Дійсно, барвисті пачки з коханим хрустким ласощами дуже часто можна побачити в руках гуляють підлітків, у студентів або молодих офісних працівників, які вийшли на перерві в скверик на перекус.

У чому ж популярність продукту: в неперевершеному смаку, у звичці люде або супер ефективної рекламі, яка просуває продукт? Правда, в списку питань щодо чіпсів, ці теми відходять на другий план, першість належить проблемі шкідливості популярного снека.

У чому конкретно шкоду чіпсів?

Щоб знайти обґрунтовану відповідь, варто розібратися з усіма тонкощами технології приготування хрусткого продукту, приправленого різноманітними смаковими добавками. Найчастіше в магазині продаються картопляні чіпси - нарізані тонкими слайсами овочі, обсмажені у великій кількості масла. Найбільше претензій виникає до такого способу обробки, адже вчені довели, що неякісне масло при високо температурі утворює канцерогенні речовини, що провокують онкологічні захворювання.

Найбільше претензій виникає до такого способу обробки, адже вчені довели, що неякісне масло при високо температурі утворює канцерогенні речовини, що провокують онкологічні захворювання

Другий негативний фактор - використання виробниками хімічних і синтетичних речовин: емульгаторів і смакових добавок, що додають продукту найнезвичайніші присмаки.

Шкідливі властивості чіпсів

  • наявність великої кількості солі (сприяє затриманню води в організмі, набряків, порушення тиску);
  • наявність великої кількості жиру (веде до ожиріння, дерматологічних та косметологічних проблем зі шкірою і волоссям);
  • спосіб технологічної обробки підвищує ризик онкозахворювань;
  • присутність синтетичних добавок (веде до порушення обмінних процесів в організмі).

Читайте також

Як приготувати корисні чіпси в домашніх умовах

Чи є рішення, якщо не дивлячись на очевидну шкоду чіпсів, відмовитися від них Ви не в силах? І як позбутися від харчової залежності від чіпсів?

Технологи харчової промисловості впевнені в тому, що чіпси можуть бути не тільки смачними, нешкідливими і навіть корисними, якщо приготувати їх власноруч.

Технологи харчової промисловості впевнені в тому, що чіпси можуть бути не тільки смачними, нешкідливими і навіть корисними, якщо приготувати їх власноруч

Для цього необхідно взяти якісний продукт, причому не обов'язково картопля. Відмінне ласощі виходить з бананів і гарбуза, тонкого лаваша або твердого сиру. Фахівці рекомендують використовувати для смаження масло високого очищення, яке після приготування необхідно утилізувати, але ні в якому разі не використовувати повторно. Ще більш корисний рецепт бананового чіпсів - приготувати їх в духовці, не використовуючи масло взагалі.

Приправи та спеції для поліпшення смаку теж бажано брати натуральні: це можуть бути вже готові ароматні трави або подрібнені висушене листя і плоди їстівних рослин, заготовлені в домашніх умовах.

У чому ж популярність продукту: в неперевершеному смаку, у звичці люде або супер ефективної рекламі, яка просуває продукт?
У чому конкретно шкоду чіпсів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама