Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мідний купорос - застосування в садівництві, обробка плодових дерев навесні

  1. Обробка дерев мідним купоросом навесні
  2. Обробка теплиці мідним купоросом
  3. Знезараження грунту мідним купоросом
  4. Мідний купорос для кімнатних квітів-застосування
  5. Як розвести мідний купорос для обробки рослин?
  6. Мідний купорос - шкода для людини

Будь садівник мріє про відмінний урожай здорових, міцних овочів і фруктів. Мідний купорос - застосування якого в садівництві вже відмінно себе зарекомендувало, відомий фунгіцид, що вбиває патогенні гриби і мікрофлору. В городах і садах він застосовується вже понад 100 років.

Мідний купорос - застосування в садівництві і городі почалося давно. Застосовувати засіб потрібно правильно, тому що високий ризик заподіяти опіки стовбурах дерев і листя рослин. Цілі застосування найрізноманітніші, починаючи від знищення бактерій і грибів, до профілактичних заходів. Засіб запобігає розвитку гнильних процесів, вбиває шкідників.

Між кількома обробками витримують двадцятиденний паузу, середньодобова температура повинна бути вище +5 градусів. До початку процесу слід прибрати все сміття, стару кору та мертву листя, позбутися від лишайників і замерзлих гілок. Перший раз обробку роблять до початку розвитку нирок, другий раз - до моменту, коли розпустяться квітки.

Обробка дерев мідним купоросом навесні

Мідний купорос - застосування в садівництві використовується як 1% або 3% розчин. Кількість і періодичність обробок безпосередньо залежить від виду дерев. Обприскування мідним купоросом плодових дерев навесні - ефективний захід боротьби з декількома захворюваннями: грибкової плямистістю, парша , Моніліозом і бактеріальним раком.

Зрошення здійснюють в суху погоду, за відсутності вітру і прямих сонячних променів. Якщо обробка проводиться до початку періоду вегетації, це правило можна не дотримуватися. Довше 10 годин зберігати готовий розчин мідного купоросу не рекомендується, тому потрібно відразу враховувати площу, що підлягає обробці.

Обробка теплиці мідним купоросом

Мідний купорос і його застосування в теплиці сприяє вирішенню в садівництві відразу декількох проблем: позбутися від шкідників , дезінфікувати теплицю і поліпшити якість майбутнього врожаю. Дезінфекція здійснюється поетапно, з ретельного очищення будови звичайними миючими засобами, можна додатково обдати каркас кип'яченою водою.

Розчин для обробки робиться насичений, приблизно 700 г на десятилітрове відро води, цим настоєм обробляють каркас. Особливу увагу приділяють нижнім елементам теплиці, які контактують з грунтом. Після висихання розчину дезінфекцію повторюють. Для посилення властивостей розчину в нього можна додати 100-150 г звичайного господарського мила.

Знезараження грунту мідним купоросом

Обробка грунту мідним купоросом перед посадкою овочів або фруктових дерев допомагає знезаразити грунт, знищити шкідливі бактерії. Садівники землю знезаражують, якщо немає можливості знімати і міняти на свіжий верхній шар землі. Для обробки грунту розчин роблять в таких пропорціях: 1 ст. ложка мідного купоросу на десятилітрове відро води. Грунт проливають цим розчином з обережністю, так як речовина токсична. Подібна обробка в садівництві здійснюється 1 раз в 3-5 років, обов'язково вносять компост або перегній.

Мідний купорос для кімнатних квітів-застосування

Мідний купорос для кімнатних квітів, а також декоративно-листяних і квітучих рослин застосовується для профілактики захворювань і в якості фунгіциду. Роблять розчин з 1 чайної ложки мідного купоросу і двох літрів води кімнатної температури. Можна обприскувати надземну частину або поливати рослини під корінь.

Як розвести мідний купорос для обробки рослин?

Розберемося, як приготувати розчин мідного купоросу. Мідний купорос - НЕ летюча речовина, тому для приготування розчину вистачить гумових рукавичок, респіратор не знадобиться. Для підготовки розчину мідного купоросу потрібна посуд зі скла або пластику, емальований ємність речовина роз'їсть.

Розчинення здійснюється в гарячій воді, при температурі, що перевищує 50 градусів. Розводять потрібний обсяг порошку, помішують, для доведення до планованого обсягу (10 л). Перед заливанням розчину в обприскувач склад проціджують через фільтр (самий елементарний - колготки з капрону).

Мідний купорос - шкода для людини

Ряд фахівців вважає, що цілком можливо отруєння мідним купоросом. Воно може статися в декількох випадках: якщо людина вдихнула пил з високим вмістом міді, токсичні речовини потрапили в організм разом з їжею, зараження відбулося через шкіру. Отруєння такого роду завдає шкоди і здоров'ю, і життя людини.

Отруєння через шкірний покрив - рідкісний випадок, сухий порошок мідного купоросу великої шкоди не завдасть, а розчин можна просто максимально швидко змити проточною водою. Медична допомога надаватиметься в залежності від того, як відбулося зараження. Всі маніпуляції будуть виконуватися тільки в режимі стаціонару.

Мідний купорос - застосування в садівництві дозволяє з високою ефективністю боротися з комахами і захворюваннями. Підживлення з нього теж відмінна, якщо рослинам не вистачає міді. Але використовувати речовину слід, строго дотримуючись дозування, щоб не допустити опіків на рослинах. Звикання мідний купорос не викликає, виходить, що мікроорганізми не зможуть до нього адаптуватися.

Як розвести мідний купорос для обробки рослин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама