Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мінеральні і органічні добрива - користь чи шкода?

  1. Рекомендуємо почитати:

Кожен садівник буде твердити, що без добрив нікуди

Кожен садівник буде твердити, що без добрив нікуди. Адже це живильне середовище для грунту і рослин. Без них плоди не виростуть до потрібних розмірів і не придбають товарний вигляд.

Той, хто збирав дикі яблука або грушу, знає що плоди цих дерев, на відміну від садових культур, надто дрібні. Крім того, на таких деревах гілки ніколи не переламали від врожаю. Це безпосередньо пов'язано з відсутністю спеціальних підгодівлі.

Поговоримо про корисні і шкідливих властивості органічних добрив, які виходять шляхом гниття, розкладання і перепревания.

Найпоширеніша помилка - органічні добрива є джерелом абсолютної користі. Так, такі продукти як гній, тирсу, торф, компост або мул, безсумнівно краще будь-якої хімії, але ... Наприклад, компост є прекрасним джерелом необхідних корисних елементів для всіх рослин. Однак, його часте використання загрожує поширенням по ділянці наявних хвороб, а також рассеванія насіння бур'янів.

Торф - ще одне добриво отримується шляхом злежування водних рослин. Це надто «живильна» їжа для рослин. Його невелика кількість корисно, але надлишок стане причиною зменшення врожайності. Виростає зелена маса, яка не дозволить плодам сформуватися.

Гній, він також багатий масою потрібних властивостей, але його не можна використовувати в свіжому вигляді, так як можуть загинути рослини. Його застосування можливе лише після перепревания і злежування. Також, велика кількість гною, навіть перепревшего, може привести в розвитку грибкових хвороб в суничних культурах. Крім того, не варто забувати про шкідливих бактерій, що потрапляють від тварин, які можуть залишити слід на здоров'я людини.

Зрозуміло, що органічними добривами потрібно вміти користуватися. Але, як йде справа з мінеральними добривами? Чи можна обійтися без мінеральних добрив?

Всі мінеральні добрива (сечовина, аміачна селітра, суперфосфат та інші), які виробляються в нашій державі, проходять перевірку на екологічну безпеку для людини і навколишнього середовища. Ідеї ​​про екологічно чистому землеробстві помилково межують з повною забороною на застосування мінеральних добрив, які якимось чином були зараховані до хімічної групи. Це помилка.

Кожна рослина, в процесі харчування, відчуває критичний період поглинання конкретних елементів. Це означає, що їм необхідна наявність поживних речовин в доступній формі. Грунт і органічні добрива не дають їм ці речовини в необхідній кількості. Як результат, рослини дають неповноцінні продукти. Наприклад, при посіві рослин, їх слід удобрити суперфосфатом. Або ж, при рясному цвітінні саду, він вимагає позакореневого підживлення сечовиною, інакше станеться опадання кольору, наявних зав'язей і плодів. Є ще маса прикладів, коли замінити мінеральні добрива просто неможливо.

Вченими-агрохіміками було доведено, що запасів органічних добрив недостатньо для компенсування поживних елементів в грунті. Без мінеральних добрив родючість знизиться, відповідно впаде продуктивність землеробства, а також якість сільськогосподарської продукції.

Описавши деякі "за" і "проти" можна сказати, що правильне використання органічних і мінеральних добрив не принесе шкоди ні рослинам, ні людині. Головне - дотримуватися відомих правил. Всім рослини потрібен "корм", так як без нього вони не зможуть плідно зростати і радувати нас своїм урожаєм.

Рекомендуємо почитати:

капустяні шкідники
Екологічне землеробство: застосування і приготування компостів
Боротьба зі шкідниками без допомоги отрутохімікатів
Як збільшити урожай картоплі за допомогою добрива
Прикраса саду - гейхера
Деякі загальні відомості про класифікацію пестицидів
Аміачно-вапняна селітра, її властивості і застосування
М'ята перцева
Загальна характеристика квасолі овочевої та її використання в світі
Отруйні квіти. Кімнатні рослини, які заподіюють шкоду здоров'ю
смачний щавель
Лікарські рослини на садовій ділянці
бур'яни
Чим корисні дощові черв'яки
Вирощування насіння білоголової капусти

Але, як йде справа з мінеральними добривами?
Чи можна обійтися без мінеральних добрив?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама