Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шкода пінопласту для здоров'я: чи є він?

Пінопласт давно є досить популярним матеріалом в такій області життєдіяльності людини, як ремонт і будівництво. Він активно використовується для теплоізоляції підлоги, стелі, а також для звукоізоляції приміщення. Здебільшого його популярність обумовлена ​​невисокою вартістю, легким вагою, доступністю з точки зору пошуку та ще деякими іншими факторами. Звичайно, будь-яке явище є як свої переваги, так і недоліки. Якраз про останні сьогодні і піде мова. Пінопласт давно є досить популярним матеріалом в такій області життєдіяльності людини, як ремонт і будівництво

Використання пінопласту широко поширене в будівництві і ремонті, так як він вважається найбільш доступним, недорогим і універсальним утеплювачем.

Останнім часом почали з'являтися думки про те, що пінопласт виділяє шкідливі речовини. Мета сьогоднішньої теми - розібратися в цьому твердженні.

Наскільки воно правдиве і звідки воно взялося?
Чи небезпечний пінопласт для здоров'я?

Чи небезпечний пінопласт для здоров'я

Для утеплення житлових приміщень слід не економити на матеріалах і купувати пінопласт зарубіжного виробництва.

Подібні твердження з'явилися не так давно. Стало вважатися, що у пінопласту є здатність виділяти шкідливі речовини, які можуть негативним чином позначатися на стані здоров'я людини. Однак тут є такі явища, як контекст і інтерпретація. Вся справа в тому, що в основі пінопласту лежить така речовина, як полістирол. Він включає в себе стирол, який вважається дуже токсичним елементом. Стирол виділяє шкідливі речовини в повітря, тим самим завдаючи шкоду для здоров'я людини. Даний факт був доведений безліччю досліджень наукового походження. Але тепер варто торкнутися такого поняття, як допустима норма. Адже зрозуміло, що для токсичного отруєння чим-небудь людині знадобиться та чи інша доза шкідливої ​​речовини. Якраз в пінопласт міститься всього 0,06-0,2% стиролу, що не може вплинути на організм людей негативним чином. До того ж наведені норми - це показники того пінопласту, який виготовлявся в середині минулого століття.

Сьогоднішні виробники пінопласту знизили вміст стиролу практично до нуля. Стирол завдає шкоди, тільки якщо його дозування в матеріалі значно перевищує показник 0,2%. Шкодить, скоріше, «неправильний» пінопласт, який зроблений кустарним методом, без дотримання санітарних норм. Однак такий ще потрібно пошукати, та й не факт, що він існує. Але все ж, щоб не наштовхнутися на подібне явище, необхідно ретельно вибирати місце покупки, а при сумнівах обов'язково вимагати сертифікати якості. Крім того, пінопласт може завдавати шкоди, якщо він буде використовуватися неправильно, тобто не за своїм прямим призначенням, а про це йшлося вище. Але ніхто ж не стане є пінопласт? Якщо хочеться скоротити негативний вплив для здоров'я до мінімуму, то краще купувати пінопласт виробництва закордонного. Так радять фахівці. Для нежитлових приміщень можна використовувати звичайний пінопласт від вітчизняного виробника, а ось на приміщеннях, де планується постійне проживання, краще не економити.

Звідки взялося твердження про шкоду пінопласту?

Нешкідливість пінопласту підтверджується використанням його в упаковках для харчових продуктів.

Як видно, ніякої шкоди від пінопласту для людського здоров'я немає. Все не так страшно, як могло здатися на самому початку, та й неякісний і небезпечний пінопласт ще потрібно постаратися пошукати. Звідки тоді думка про його шкоду? З чого було взято, що він виділяє токсини? Швидше за все, такий міф про шкоду є своєрідним підступи конкурентів. Як вже говорилося, багато хто воліє віддавати пальму першості в питанні теплоізоляції пінопласту. Він дешевий і доступний. Можливо, таким чином недобросовісні конкуренти вирішили «відвадити» покупців від пінопласту на користь своїх матеріалів. Для більшої переконливості можна навести кілька фактів. Так, даний матеріал був вперше випущений в середині минулого століття. З тих пір не було зареєстровано жодного випадку отруєння або якоїсь шкоди від пінопласту. До того ж, пінопласт нерідко використовують в тарах, що контактують з їжею. І прецеденту інтоксикації ще не було. Тому можна зробити висновок, що шкоди в пінопласт немає, а якщо і є, то вміст токсичних речовин настільки мало, що не може нашкодити людині.

Наскільки воно правдиве і звідки воно взялося?
Чи небезпечний пінопласт для здоров'я?
Але ніхто ж не стане є пінопласт?
Звідки взялося твердження про шкоду пінопласту?
Звідки тоді думка про його шкоду?
З чого було взято, що він виділяє токсини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама