Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які краще вибрати жалюзі?

Ремонт та облаштування кімнати прийшло до кінця, розгроми і будівництво доведено до кінця остаточно і безповоротно, на стінах наклеєні нові шпалери, підвісна стеля і нові, красиві вікна радують око і не дають спокою адже все одно чогось явно не вистачає.

Ремонт та облаштування кімнати прийшло до кінця, розгроми і будівництво доведено до кінця остаточно і безповоротно, на стінах наклеєні нові шпалери, підвісна стеля і нові, красиві вікна радують око і не дають спокою адже все одно чогось явно не вистачає

Почнемо по порядку - жалюзі вертикальні. Вони зрушуються вліво, вправо або з центру, повністю відкривають вікно (варіанти управління Т1, Т2, Т3 ...). Варіант зрушення вибирайте не тільки зі своїх особистих переваг. Тут найбільш вірним рішенням буде використовувати варіант управління з таким зрушенням, яке не заважатиме нормальному відкриттю стулок вікна. Можливо, краще буде замовити жалюзі, що збираються від країв вікна до його середини.

Допомога у виборі за критеріями

Ширина ламелі (ламель - вертикальна смужка тканини або пластика) становить 127 або 89 мм. Чим більше саме вікно, тим ширше повинні бути ламелі жалюзі для збереження пропорцій в кімнаті. Так як ці самі ламелі розташовані вертикально, їх можна повернути, тим самим відрегулювати освітленість тієї або іншої частини кімнати

Наша порада: для великих вікон, і в якості міжкімнатних перегородок, краще використовувати жалюзі з широкими ламелями, для маленьких отворів - з вузькими.

Сама конструкція жалюзі досить проста: карниз, виготовляється з алюмінію, бігунки, ламелі, грузки в ламелях (схили для натягу тканини), сполучна ланцюжок і мотузка для управління жалюзі (корд). Ламелі закріплюються один за одним на карнизі, і при необхідності кожну з них можна змінювати окремо, в разі псування або зміни кольору всіх ламелей.

Ламелі закріплюються один за одним на карнизі, і при необхідності кожну з них можна змінювати окремо, в разі псування або зміни кольору всіх ламелей

Горизонтальні жалюзі - їх частіше застосують в офісних приміщеннях і на металопластикових вікнах. Що не дивно, вони прекрасно вписуються в діловий інтер'єр офісних приміщень і ефективно захищають від сонця. Залежно від побажання замовника горизонтальні жалюзі встановлюють у віконний отвір або між рамами (тільки дерев'яні вікна !!). Для управління доводиться прикладати значне зусилля, адже вони складаються не вбік, як вертикальні, а вгору до карнизу. Цим обумовлено і те, що механізм жалюзі ламається частіше, через нерівномірного або надмірного застосування сили. Ширина ламелей горизонтальних жалюзі може бути 16 або 25 мм. Які з них краще, варто орієнтуватися на розмір вікна для того, щоб зберегти загальні пропорції в кімнаті, як і при виборі вертикальних жалюзі шириною 89 або 127 мм.


Матеріали з яких виготовляють жалюзі.

Для виготовлення жалюзі використовують пластик, тканину, алюміній, дерево, рослинні волокна (натуральні матеріали - бамбук, льон, джут). Кожен з цих матеріалів має свої особливості, переваги і недоліки.


Пластик дуже легко миється, він гігієнічний і не вимагає спіціального догляду. Ламелі з якісного пластику добре тримають форму. Але все ж небажано встановлювати пластикові жалюзі, якщо поруч знаходяться які-небудь джерела тепла (батарея, кондиціонер ..) оскільки це згодом призведе до деформації ламелей.


Тканина, яку використовують для ламелей, просочують спеціальним пилевідштовхуючим складом. Так що з цього приводу не варто турбуватися - тканини не стануть «головним пилозбірником» у вашій квартирі. Для виготовлення тканинних жалюзі найчастіше використовують поліестер. Купуючи їх, зверніть увагу на щільність тканини - чим тканина щільніше, тим довше вона збереже первозданний вигляд, що не вигорить на сонці, не деформується після чищення. І ще, від щільності тканини безпосередньо залежить ступінь освітленості кімнати при закритих жалюзі (Світлонепроникна тканину Blackout / Блекаут забезпечити 100% затемнення вашої спальні, її щільність становить 270-320 г / м.кв.).


Алюміній чудово захищає від сонячного світла і сторонніх поглядів. Щоб алюмінієві ламелі не перегріватися, їх покривають жароміцної емаллю необхідного кольору. Єдиний недолік алюмінієвих жалюзі в тому, що при навіть відкритому вікні вони гримлять на протязі, проблема вирішується установкою «похилій фіксацією» або просто з нижньої фіксацією.


Дерев'яні - виглядають шикарно і дуже дорого. Це не дивно, адже дерево має унікальний, природний візерунок. Дерев'яні пластини відмінно захищають від світла, не перегріваються, довговічні, міцні і, нарешті, дуже багато виглядають, буквально облагороджуючи кімнату і вписуються інтер'єр. Матеріалом для вироби є: коркове дерево або канадська липа.

Матеріалом для вироби є: коркове дерево або канадська липа


Варіанти кріплення жалюзі.

Перш ніж зробити замовлення, вам необхідно вирішити де буде знаходитися / кріпиться карниз. Якщо ви хочете, щоб карниз перебував у віконному отворі - кімната буде здаватися трохи просторіше. Але якщо у вас вузький підвіконня, його не можна буде захаращувати, оскільки ламелі будуть повертатися, а для цього необхідно місце. А також не забувайте, що між ламелями і підвіконням повинне залишитися не менше 1-2 см. Якщо ламелі лягають на підвіконня, управляти жалюзі буде проблематично, і ламелі можуть деформуватися. Якщо карниз буде закріплений "на стінку" - так, як кріпляться звичайні фіранки, то підвіконня залишиться вільним, а віконний отвір закриється повністю.
Трохи, про карнизі. У більшості існуючих жалюзі використовується алюмінієвий П подібний карниз. Але іноді зустрічаються і більш дешеві пластикові карнизи, ось такий варіант не варто навіть розглядати на увазі невеликий надійності і крихкості конструкції, особливо недорогі китайські вироби. Особливо це важливо якщо жалюзі будуть великої довжини і важкими, їх карниз просто не втримає і може з часом прогнуться (для деяких типів жалюзі є обмеження по висоті, це необхідно уточнювати).

Щоб створити неповторний стиль кімнати, обов'язково слід враховувати, як будуть поєднуватися колір стін і колір жалюзі. Покладіться на власний смак, але і порадами досвідченого дизайнера не нехтуйте.

Можна замовити незвичайні мультифактурні жалюзі - на основі вертикальних систем з пластика або тканини. Пластикові жалюзі роблять фігурними, завдяки цьому вся кімната заповнюється химерними сонячними відблисками. Вони дозволяють поєднувати в собі тканини декількох кольорів і шарів тканини, що дає вражаючий ефект - робить їх схожими на штори з повітряними тюлевими фіранками.

Ще один вид - плісе. На тканину наноситься малюнок, після чого тканину пліссіруется. У складеному вигляді жалюзі-плісе займають зовсім мало місця і абсолютно не затінюють віконний отвір. А в розгорнутому вигляді плісе створюють затишне напівсвітло і добре захищають від зайвого сонячного тепла.


Новий хіт: фото-жалюзі. Тут все просто, на білі ламелі наноситься малюнок, і коли жалюзі розкриті, на вікні з'являється картина або логотип.

Панельні (Японські штори, екрани).

Складаються з декількох тканинних панелей, які переміщаються по несе карнизу з багатошаровими напрямними, по необхідності зсуваються або розсуваються, можна використовувати різні матеріали - в тому числі натуральні або навіть пластик.

Рулонні штори - являє собою намотане на вал полотно. Мають зручну систему управління, можна опустити або підняти полотно до потрібного положення і зафіксувати на необхідному рівні. Матеріал - це полотна, які проходять спеціальний процес просочення, метою якого є надання тканини таких властивостей як антибактеріальний захист, а також стійкість до вигоряння. Забарвлення тканин дуже різноманітна, великий вибір фактур, малюнків. При виробництві рулонних штор використовують, лляні, бавовняні полотна, тканини з додаванням акрилу, поліестеру, тканини зі світловідбиваючими частинками та інші. Простота, краса - це те, що вигідно відрізняє рулонні штори.


Вартість виробів - безпосередньо залежить від того, з якого матеріалу вони виготовляються. У більшості салонів ціни розраховуються в доларах або євро за квадратний метр. Найдорожчі - тканинні жалюзі, вони коштують від 7 $ за 1 м. Кв. Але в залежності від того, яка тканина буде використана, ціна може доходити до 40 $ за 1 м.кв. Алюмінієві жалюзі (горизонтальні) стоять - від 8 до 25 $ за 1 м.кв. Найдорожче обійдуться екологічно чисті дерев'яні (Зверніть увагу: вибір кольору і фактури у них сильно обмежений). Ціна на дерево: від 34 $ і вище.

Як виміряти, і якого розміру жалюзі вам потрібні? Для прикладу візьмемо стандартне вікно висотою 150 см і шириною 150 см. Припустимо, ви будете купувати горизонтальні жалюзі з пластика і станете вішати їх над вікном, як звичайну фіранку. Щоб жалюзі акуратно обрамляли вікно і не пропускали сонячне світло, необхідно з кожного краю по ширині і висоті додати від 5 см.

Разом: 150 + 15 + 15 = 180 см - це буде ширина готових жалюзі. 150 + 15 + 15 = 180 см - це висота готових жалюзі.

Щоб обчислити загальну площу жалюзі, множимо висоту на ширину: 180х180 = 360 кв. см. Іншими словами загальна площа вироби 3.60 кв. м. Припустимо, ваші майбутні жалюзі коштують 20 $ за 1 кв. м. Множимо 3.60 кв.м. на 20 $, виходить, що загальна сума 72,00 $ Не забудьте і про те, що буде потрібно заплатити і за установку. Зазвичай це коштує не більше 10-15% від вартості жалюзі, в нашому випадку приблизно $ 9.
Якщо ж ви порахуєте, що для вашої квартири кращим варіантом буде установка у віконному отворі, хотіли б ще раз нагадати, що від висоти отвору треба б відняти пару сантиметрів (за бажанням можна і вище, наприклад для квітів), щоб нижній край жалюзі не діставав до підвіконня.

Для вертикальних систем виробляються аналогічні розрахунки. Зазвичай їх вішають на всю висоту кімнати, але з невеликим (близько 5 см.) Відступом від підлоги. Але все залежить від вашого бажання, вам можуть виготовити і так, щоб вони доходили тільки до рівня підвіконня.
При розрахунку вартості, бажано уточнювати пропонується чи виріб, що вже включає ламелі, карниз, бігунки, мотузочки, кронштейн, або за це доведеться доплатити окремо.
Якщо ви не хочете вимірювати вікно самостійно, можна запросити майстра - замірника, його послуги безкоштовні при замовленні установки. Якщо ви повісите жалюзі самі, гарантія фірми не поширюється на установку і виріб.

Поради при виборі жалюзі.

Перше, що з радістю помітили господині нового "наряду" - це відсутність потреби прати і прасувати жалюзі. Неповторна за своїми властивостями пило відразлива просочення охороняє від пилових потоків. І крім цього, жалюзі набагато краще; ніж "необхватние" вітрила фіранок і штор, підтримують поступовий нагрів кімнат, знижувати ступінь шуму і забезпечити необхідне усамітнення. Їх легкі акуратні лінії добре виглядають на вікнах довільної форми і практичні. Дизайнери люблять поєднувати жалюзі з масивними складочками штор, поєднуючи попередні століття з новим. Нарешті безперечне економічну перевагу.

Якщо ви прикрасили свій будинок для себе, особливо без дизайнера, трапляється іноді так, що ваші смаки дещо зміняться. Оновлення вікна - встановити нові жалюзі або рулонні штори є відносно безпечним способом зробити щось нове.

При виборі слід враховувати деякі фактори:

Місце установки - де саме розміщуватимуться жалюзі; в квартирі або в офісі, в кабінеті, спальні або їдальні? Зовнішній вигляд - чи зобов'язані вони гармоніювати з сукупним фоном або ставити акценти в стилі кімнати? Ціна - яку конкретно суму ви можете дозволити собі покупку?

1. Вибір типу жалюзі.

Горизонтальні алюмінієві - дають чудовий захист від сонця і зайвих очей, вони добре виглядають на кухні або житловій кімнаті. Горизонтальні жалюзі (як правило, світлих тонів) - незмінний атрибут класичних офісів і виробничих будівель, де немає надмірностей і все підпорядковано функціональності. Для додання класичного вигляду офісу, кабінету керівника - доречними будуть дерев'яні.

Вертикальні штори жалюзі - підходять для будь-якого навіть невеликого приміщення - їх конструктивні і естетичні якості дозволяють використовувати з в будь-якій кімнаті і в кожному сучасному стилі. Якщо ж вони вам здаються надмірно офіційними, можна доповнювати їх драпіруванням, завісами, і звичайними фіранками. Прийнято вважати, що рулонні штори найкраще застосовувати в спальні або дитячій.

2. Вибір тканини (матеріалу) і кольору.

Бажано враховувати - якими якостями повинна володіти тканина, з яких вони будуть зроблені. Наприклад: якщо на кухні або їдальні планується встановити вертикальні, то радять застосовувати склотканина (функціональна тканина - володіє водовідштовхувальними властивостями і легко миється). До кабінету, вітальню, переговорну і т. П. Рекомендують використовувати жакардові тканини. У робочі, офісні приміщення та широкі коридори підуть однотонні, прості тканини частково пропускають світло.

Вважається, що для кухні, ванни, санвузли, краще застосовувати матеріали з пластику або металу (вони міцніші, вологостійкі і за ними простіше доглядати). Проте, жалюзі тканинні практично всі відносяться до розряду жиро-і водо - відразливих, тому чистити їх доведеться вкрай рідко.

У приміщенні, де стоїть домашній кінотеатр або акустична система, рекомендується ставити тканинні вироби, а не металеві або пластикові.


Автоматичні жалюзі з електроприводом.

Встановити управління можна практично на будь-які сонцезахисні системи - рулонні, римські, горизонтальні або плісе.

Управління може бути як кнопкове, так і від ПДУ- дистанційного пульта. Управляти кожним виробом окремо, і цілою групою.

У деяких місцях без електроприводу не обійтися - великі чи стельові вікна на великій висоті, (мансардні) та ін.

Вибір кольору.

Зупиняючи свій вибір на бажаному кольорі, необхідно врахувати, чи буде він поєднуватися з кольором навколишнього меблів і стін, підлоги. Іноді незначні відмінності у відтінках можуть розвалювати скрупульозно побудовану колірну гамму інтер'єру.

Ненав'язливі білі жалюзі непомітно впишуться в офісний стиль і створять робочу атмосферу. Кремові відтінки органічно увіллються в інтер'єр кухні або будь-якого іншого простору.

Кімнату дитини можна оживити вибравши тканини з дитячим малюнком або абстрактним візерунком.

Вибирайте те, що вам подобається, і насолоджуйтеся комфортом і затишком!

Підбір за критеріями: Які жалюзі вибрати?

Як виміряти, і якого розміру жалюзі вам потрібні?
Зовнішній вигляд - чи зобов'язані вони гармоніювати з сукупним фоном або ставити акценти в стилі кімнати?
Ціна - яку конкретно суму ви можете дозволити собі покупку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама