Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який краскопульт вибрати для фарбування автомобіля

  1. пристрій фарбопульта
  2. різновиди фарбопультів
  3. На що звернути увагу при виборі

Одним з етапів відновлення машини після будь-якої аварії є фарбування одного або декількох елементів кузова Одним з етапів відновлення машини після будь-якої аварії є фарбування одного або декількох елементів кузова. І оскільки в майстернях подібна послуга коштує не дешево, деякі вирішують виконати цю роботу самостійно. Основною проблемою в цьому випадку є вибір фарбопульта для фарбування машини. Тому варто розглянути переваги і недоліки основних типів цих пристроїв, і на що варто звернути увагу при виборі.

пристрій фарбопульта

Більшість пристроїв для фарбування автомобільних деталей мають схожу структуру. Вони являють собою пістолет, з якого фарба під дією повітряного потоку виходить дрібними краплями через розпилювач. Бачок з фарбою може розташовуватися над або під пістолетом, утворюючи систему зі зливом або з підсмоктуванням. Краскопульт передбачає 3 системи, які можна регулювати:

1. подача повітря;

2. форму факела;

3. хід голки або відкриття форсунки.

Результат регулювання спершу перевіряють на картоні перш, ніж починати фарбувати деталі. За силою тиску і витраті повітря розрізняють кілька типів фарбопультів, серед яких великою поширення користуються наступні: HP, HVLP, LVLP.

різновиди фарбопультів

Перший зі списку вважається класичним типом пристрою, використовуваним в майстернях. Воно відрізняється високим тиском - до 1.5 атмосфер в поєднанні з мінімальною витратою повітря. Перевагами такої системи вважається швидке і рівне нанесення фарби, а також висока швидкість роботи. До недоліків відносять велику витрату фарби, більше половини, якій в результаті осяде поза поверхні фарбується деталі. Крім того, високий тиск провокує потрапляння на поверхню великої кількості пилу та сміття, що призводить до необхідності шліфування.

Краскопульт типу HVLP володіє протилежними параметрами в порівнянні з HP. Конструкція пістолета дозволяє поєднувати високий тиск повітряного потоку на вході з низьким на виході. В результаті забезпечується більш раціональний витрата фарби, при якому до 70% складу потрапляє на деталь, а не поруч. Подібний тип фарбування зменшує необхідність в шліфовці через меншу ймовірність забруднення поверхні. Недоліками системи є потреба в потужному компресорі і більш ретельного догляду за ним. Низький тиск повітря призводить до формування крапель фарби більшого діаметра. Тому якісне нанесення складу без патьоків неможливо без професіоналізму майстра.

Система LVLP це нова розробка, ще недостатньо поширена на сучасному ринку. Вона поєднує в собі високий перенесення матеріалу на деталь з меншим ризиком утворення патьоків. Такий краскопульт буде найбільш зручний починаючому майстрові, особливо при фарбуванні важкодоступних місць.

На що звернути увагу при виборі

З огляду на різноманітність пристроїв для фарбування автомобілів, варто відповісти на ряд питань перш, ніж купувати інструмент:

• як часто буде використовуватися пістолет;

• який обсяг роботи буде виконуватися;

• наявність досвіду у майстра;

• чи передбачається подальша шліфування та полірування поверхонь.

Все це дозволить вибрати краскопульт, який стане універсальним для майстра любителя. Або першим при відкритті нової майстерні.

Ще статті:

  1. Що таке локальне фарбування автомобіля
  2. Як підібрати СТО для фарбування авто

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама