Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яку покрівлю вибрати, покрівельні матеріали: вибір

  1. Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад...
  2. шиферну покрівлю
  3. сталеві покрівлі
  4. алюмінієві покрівлі
  5. Покрівлі з металочерепиці
  6. Покрівлі з профнастилу
  7. Керамічна покрівельна черепиця
  8. Нові покрівельні матеріали

Сподобалася стаття

Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад в нашому каналі. Підписуйтесь на нас в Яндекс.Дзене . Підписатися.

При будівництві будинку найчастіше найбільш дорогим елементом є дах, яка і визначає перше враження від його зовнішнього вигляду При будівництві будинку найчастіше найбільш дорогим елементом є дах, яка і визначає перше враження від його зовнішнього вигляду. В даній статті піде мова про те, яку покрівлю вибрати і які основні матеріали можуть використовуватися для її покриття.

Вибір покрівельного матеріалу є дуже важливим етапом будівництва будинку, оскільки спроба заощадити на ньому може призвести до суттєвого зростання витрат в процесі експлуатації.

Дах призначена для захисту всього будинку, тому якість її виконання буде мати величезний вплив на збереження і тривалість служби будинку.

Виробляючи вибір покрівлі, необхідно розуміти, що її зведення вимагає певних навичок і умінь, оскільки в конструкції даху використовується цілий комплекс різних елементів і будматеріалів:

  • Кроквяна система;
  • решетування;
  • Шар теплоізоляції;
  • Паро- та гідроізоляція;
  • Матеріал покрівельного покриття;
  • Система відведення дощових вод;
  • Система обігріву покрівлі в зимовий період.

В першу чергу більшість забудовників цікавить питання про те, як вибрати покрівельні матеріали, які безпосередньо впливають як на надійність, так і на привабливість даху, а значить, і всього будинку.

шиферну покрівлю

Приклад шиферної покрівлі

Розмірковуючи про те, як звести покрівлю - яку вибрати, найчастіше забудовники зупиняються на шиферному покритті. Шифер, основними складовими частинами якого є волокно азбесту і цемент, застосовується в будівництві протягом уже багатьох років.

В даний час він виготовляється за сучасними технологіями, листи шиферу можуть мати будь-які розміри і будь-яку кількість хвиль, пропонуються варіанти їх забарвлення на будь-який смак і під будь-яке дизайнерське рішення. Даний матеріал також відрізняється досить високим терміном служби, що становить в середньому від 30 до 40 років.

До основних позитивних характеристик, завдяки яким вибір матеріалу для покрівлі може впасти на шифер, відносяться наступні:

  • Низька вартість;
  • Досить проста процедура монтажу;
  • Стійкість до впливу низьких температур;
  • Невисокий нагрів листа зсередини в жарку погоду;
  • Хороша стійкість до механічних впливів, що дозволяє витримувати вагу снігового покриву на даху;
  • Хороші теплоізоляційні показники асбоцемента і відсутність конденсату під ним, що позбавляє від необхідності виконувати гідроізоляцію покрівлі;
  • Гарне поглинання звуку, що особливо корисно для мансардних дахів;
  • Азбестоцемент є негорючим матеріалом.

Проте, даний матеріал має і ряд недоліків:

  • Водозахисні показники з часом знижуються;
  • Тендітні кромки листів, які легко сколюються і кришаться, особливо уздовж аркуша;
  • Якщо будь-яка область на даху постійно знаходиться в тіні, на ній відбувається розростання лишайників і моху;
  • Азбест є матеріалом, шкідливим для здоров'я людини.

Шиферну покрівлю найбільш вдало підходить тим, кого цікавить надійна, але недорога дах, що не відрізняється особливою естетикою.

Крім того, приймаючи рішення, яку вибрати покрівлю, можна зупинитися на єврошифер, який, незважаючи на назву, ніякого зв'язку зі стандартним шифером не має, оскільки виготовляється з листів картону з бітумної просоченням.

Укладання даного матеріалу також досить проста, а до позитивних характеристик єврошиферу можна віднести стійкість до вологи, зовнішніх навантажень і впливів. Термін експлуатації такої покрівлі до першого ремонту становить близько п'ятнадцяти років.

сталеві покрівлі

сталева покрівля

Покрівельна сталь довгий час була основним конкурентом шиферу для людей, які здійснювали вибір покрівлі.

Даний матеріал також є вельми недорогим, але при цьому може бути використаний для покриття дахів зі складними конструкціями, а також таких елементів, як звіси карнизів, ендови, стінні жолоби, разжелобки, водостічні труби і т.д.

У сучасному будівництві для покриття покрівель найчастіше застосовується оцинкована сталь товщиною 0,5 мм, обидві сторони якої покриті антикорозійним цинковим покриттям. Термін служби сталевої покрівлі становить від 10 до 20 років.

Позитивними якостями сталевий покрівлі є:

  • Низька вартість матеріалу;
  • Порівняльна простота монтажу;
  • Можливість покриття складних покрівельних конструкцій;
  • Низький вага, що дозволяє виконувати для покриття полегшену обрешітку, знижує також загальну вартість зведення покрівлі.

До недоліків покрівельної стали можна віднести підвищений рівень шуму і досить непривабливий зовнішній вигляд покрівлі, тому даний матеріал частіше застосовується для тимчасових будівель, гаражів дач, і для тих забудовників, які думають про те, як вибрати покрівлю якомога дешевше.

алюмінієві покрівлі

алюмінієва покрівля

Алюміній використовується при виготовленні фальцевой і металлочерепичной покрівлі. Для виробництва алюмінієвої черепиці застосовується матеріал в рулонах, вже покритий необхідними покриттями.

Завдяки досить низькій вазі даний тип покрівлі може застосовуватися практично на будь-який обрешітці.

Крім того, алюмінієва покрівля має такими позитивними характеристиками, як довгий термін служби, стійкість кольору і дуже високий опір шкідливим впливам.

Для кріплення алюмінієвої покрівлі до основи використовуються спеціальні «язички», звані кляймерами і компенсують термічну зрушення покрівлі, викликану перепадами температур в різні пори року.

Корисно: застосування кляймер і фальцювання дозволяє виконати монтаж такої покрівлі, що не просвердливши жодного отвору в матеріалі.

Покрівлі з алюмінію не потребують додаткового обслуговування, а їх термін експлуатації становить від 100 до 150 років.

Покрівлі з металочерепиці

Приклад покрівлі з металочерепиці

З усіх видів металевих покрівельних покриттів найбільшою популярністю користується дах з металочерепиці , Що представляє собою лист стали, товщина якого становить 0,4-0,5 мм.

При виготовленні на листи наносять наступні покриття, що забезпечують високу міцність і довговічність, а також хорошу до негативних впливів ззовні:

  • Цинк або сплав цинку і алюмінію;
  • Склад для захисту від корозії;
  • Полімерне покриття;
  • Захисний лак.

На будівельному ринку представлений широкий асортимент металочерепиці самих різних форм і кольорів, що дозволяє досить легко прийняти рішення про те, яку вибрати покрівлю саме для конкретного будинку.

Крім того, металочерепицю розрізняють по полімерному покриттю, від якого залежить її якість і ціна:

  1. Поліестер, основу якого становить глянцева поліефірна фарба. Даний варіант є найбільш економічним.
  2. Матовий поліестер, фарба в основі якого матова, а не глянцева. Характеризується підвищеною стійкістю до механічних впливів.
  3. Пластизол - засноване на полівінілхлориді покриття, що володіє найбільшою товщиною, стійкістю до атмосферних і механічних впливом, але вигорає під дією сонячних променів.
  4. ПВДФ - що складається з акрилу і полівінілфториду глянсове покриття, що володіє найвищим терміном служби, а також опором до вицвітання під променями сонця і механічних впливів.
  5. Пурал - засноване на поліуретані порівняно нове покриття. Характеризується хорошою стійкістю до добових змін температур, корозії і променям сонця.

До позитивних властивостей металочерепиці можна віднести наступні:

  • Відносно низька ціна;
  • Простота і зручність монтажу;
  • Високий термін служби для нескладних конструкцій покрівель;
  • Опірність температурним, погодних і ультрафіолетовим впливів;
  • Привабливий зовнішній вигляд, великий асортимент текстур покриттів і кольорів.

Основними недоліками даного покриття можна назвати високий рівень шуму під час вітру або дощу, як і для будь-якої металевої покрівлі.

Важливо: правильно виконаний монтаж дозволяє направити удари металочерепиці на обрешітку, знижуючи шум, а також усунути звук сходить в водостоки дощової води.

Термін служби даного покриття досягає 50 років. Металочерепиця є хорошим вибором для забудовників, що вважають за краще естетичний зовнішній вигляд покрівлі та надійність за відносно невеликі гроші.

Покрівлі з профнастилу

Дане покриття, виготовлене з гофрованих металевих листів, поєднує в собі основні позитивні риси сталевий і металлочерепичной покрівлі.

Листи можуть бути як оцинкованими аналогічно сталевій покрівлі, так і оцинкованими з покриттям з полімеру, як у випадку покрівлі з металочерепиці, причому навіть самі покриття практично ті ж.

покрівельний профнастил з полімерним покриттям є найбільш поширеним варіантом на сьогоднішній день завдяки відносно низькій ціні, привабливому вигляду і рівним формам матеріалу.

Даний тип покрівельного покриття має ті ж вади і переваги, що і металочерепиця та оцинкована сталь. Термін служби матеріалу залежить від конкретного виду покриття і може складати від 10 до 50 років.

Керамічна покрівельна черепиця

Керамічна черепиця для покрівлі

Даний матеріал використовувався для покриття покрівель ще в давнину.

У сучасному будівництві застосовується керамічна черепиця двох типів:

  1. Класична, що виготовляється з обпаленої глини;
  2. Цементно-піщана, для виготовлення якої використовується суміш піску та цементу, а також натуральні барвники.

Другий тип черепиці коштує дешевше, ніж класична, при цьому практично не поступаючись їй за своїми технічними параметрами.

Зовні черепиця обох типів виглядає схоже, істотна відмінність можна знайти тільки в товщині плиток: плитки класичної черепиці тонше і витонченіше, а плитки цементно-піщаної - товщі, їхні краї наче обрубані.

Виробляються три основних види керамічної черепиці для покрівлі: хвилеподібна, плоска і жолобчаста, відповідно до яких і вибирається метод укладання даного матеріалу.

Основними позитивними характеристиками покрівельної керамічної черепиці є:

  • Якісне теплозбереження;
  • Підвищена стійкість до впливів вологи і морозу;
  • Низький рівень шуму під час дощу;
  • Витонченість зовнішнього вигляду;
  • Широкий асортимент форм і кольорів плиток;
  • Екологічна безпека.

Основним недоліком натуральної черепиці є її досить висока ціна.

Крім того, для монтажу покрівельного покриття з даного матеріалу, що володіє досить великою вагою, потрібне посилення конструкції системи крокв, додатково підвищує загальну вартість будівництва.

Термін служби даного покриття перевищує сто років, воно найбільш підійде тим, хто цінує натуральність і класичну естетичність.

Нові покрівельні матеріали

Приклад ондулінові покриття

Останнім часом для покриття даху застосовуються також синтетичні матеріали, такі як листи (ПВХ) і бітумно-волокнисті листа, що виготовляються з просочених бітумом синтетичних волокон.

Лицьова сторона листів покривається декоративно-захисним шаром будь-якого кольору.

Стандартні розміри листа складають 2000х950 мм, товщина дорівнює 2,7 мм, вага одного листа становить від 5,8 до 6 кілограм. Кріплення матеріалу проводиться за допомогою цвяхів, забезпечених прокладками з пластмаси.

Корисно: найбільшого поширення набули синтетичні покрівельні матеріали, вироблені французькою компанією «Ондулін», завдяки чому ондулином в даний час часто називають будь-які бітумно-волокнисті покрівлі.

До переваг такого типу покрівель можна віднести високий термін служби (15-25 років) і досить низьку вартість, а також невелика вага і простота монтажу навіть при відсутності знань і умінь.

Проте, матеріал для покрівлі дахів володіє негативними рисами, властивими будь-якому іншому синтетичному матеріалу. Бітумно-волокниста покрівля виявиться відмінним вибором, якщо потрібно звести сучасну дах дешево і швидко.

Ось і все, що хотілося розповісти про вибір покрівлі та матеріалів для її покриття. Вибираючи матеріал, слід, перш за все, пам'ятати про те, що від правильного вибору залежить не тільки зовнішній вигляд, але і загальна надійність даху, а значить - і всієї будівлі.

Тому не слід з метою економії брати дешевший матеріал, що не підходив по якихось параметрах до конструкції конкретної покрівлі.

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама