Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір антени для цифрового ефірного телебачення

  1. Яка антена підходить для цифрового телебачення?
  2. Активна або пасивна?
  3. Кімнатна або вулична?
  4. Логоперіодічеськие антени і "Хвильовий канал"

Для отримання більш точної інформації виберіть ваш регіон

Яка антена підходить для цифрового телебачення?

Для стійкого прийому цифрового ефірного телебачення вам необхідно мати антену, добре працюючу в ДМВ діапазоні. підійде і звичайна всеволновая антена, наприклад стандартна "Дельта". Однак слід врахувати, що дециметровий діапазон не любить погані контакти і кабель поганої якості. Тому, якщо антена у вас вже є, але сигнал вона приймає нестійке, то в першу чергу слід перевірити контакти і цілісність кабелю. Потрісканий кабель однозначно підлягає заміні, проте нерідко буває, що і при відсутності зовнішніх ознак пошкодження кабель втрачає свої властивості.

Якщо ж ви вирішили встановити антену або замінити стару, то в першу чергу вам потрібно визначитися, чи будете ви дивитися тільки цифрові канали або хочете також мати можливість прийому аналогових. У першому випадку варто придбати антену, що приймає тільки ДМВ діапазон. Така антена коштує недорого, може бути досить компактними і не буде збирати зайві перешкоди в метровому діапазоні. Також вона буде приймати і аналогові канали дециметрового діапазону. Якщо ж ви хочете приймати всі аналогові канали, то в цьому випадку слід купувати всеволновая антену.

Для отримання більш точної інформації   виберіть ваш регіон   Яка антена підходить для цифрового телебачення

Активна або пасивна?

По ряду причин існує поширена помилка, що активна антена завжди краще пасивної. На практиці ж це не зовсім так. Активна антена має сенс при великій довжині кабелю від антени до телевізора, або при великій кількості телевізорів і, як наслідок, втрати сигналу на розводці кабелю. Якість прийому сигналу залежить в першу чергу від самої антени і висоти її розташування. Призначення підсилювача - компенсувати втрати сигналу на кабелі і делителях. Якщо антена підключається до одного телевізора і довжина кабелю не перевищує 10 метрів, то однозначно варто використовувати пасивну антену. Активна антена також має ряд недоліків: підсилювач і блок живлення можуть вийти з ладу; по кабелю подається напруга, яке окисляє кабель і контакти. Тобто активна антена просто менш довговічна в порівнянні з пасивною і в випадках, де її використання невиправдано, це просто зайва витрата часу і грошей.

При виборі антени варто звернути увагу на таку важливу характеристику антени, як коефіцієнт посилення. І тут є один важливий "підводний камінь". У активних антен вказується сумарне посилення, тобто посилення самої антени і вбудованого підсилювача. Тут необхідно відокремити мух від котлет: порівнюйте моделі антен одного типу. Краще порівнювати між собою пасивні антени по чистому КУ "заліза". А вже після порівняння при необхідності придбати активний варіант. Найчастіше кожна модель антени випускається в двох варіантах: активний і пасивний.

Кімнатна або вулична?

Існує думка, що цифрові канали можна легко приймати на шматок дроту. Так дійсно буває, але в умовах, близьких до ідеальних. Та й шматок дроту теж повинен бути правильного розміру. Щоб зберегти свої нерви, краще все таки встановити правильну зовнішню антену. Тут правило просте: навіть простенька зовнішня антена буде приймати сигнал значно краще, ніж "Супертехнологічний" кімнатна. Якщо ж з фінансових або технічних причин вулична антена недоступна, для прийому цифрових каналів варто використовувати звичайну логоперіодічеськие антену внутрішнього виконання. Щоб псувати інтер'єр і не виколоти очі дітям, можна придбати таку ж антену, але в пластиковій оболонці.

Щоб псувати інтер'єр і не виколоти очі дітям, можна придбати таку ж антену, але в пластиковій оболонці

Логоперіодічеськие антени і "Хвильовий канал"

У прийомі каналів ДМВ діапазону добре зарекомендували себе антени логоперіодічеськие структури і "Хвильовий канал". Перший вид антен дуже популярний завдяки низькій вартості (від 300 рублів) і непоганим технічних характеристиках. Однак в разі великої відстані до передавальної станції або складного рельєфу краще використовувати антену типу "Хвильовий канал". Така антена має більший коефіцієнт посилення при тих же розмірах і більш вузьку діаграму спрямованості. Також враховуйте одне просте правило: чим більше елементів (вібраторів) на антені, тим краще вона буде приймати сигнал.

Про те, як правильно встановити і налаштувати антену, читайте в окремій статті " Установка і настройка антени ".

Яка антена підходить для цифрового телебачення?
Активна або пасивна?
Кімнатна або вулична?
Активна або пасивна?
Кімнатна або вулична?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама