Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як це зроблено: срібний перстень своїми руками

Виготовлення ювелірної прикраси - це довгий і кропіткий процес, що вимагає декількох років навчання, знання фізики, хімії та наявності дорогого спеціального обладнання. Ми знаємо це і витрачаємо годинник на пошуки бажаних ювелірних виробів в магазинах. Багато хто навіть самостійно розробляють ескіз і звертаються в ювелірну майстерню, щоб майстер виготовив для них прикрасу мрії.

Часи змінюються, і тепер ювелірним майстром може побути кожен. Для того щоб зробити даний срібний перстень з власним дизайном, ми звернулися в ювелірну школу ARGENTARIUM і переконалися, що це не тільки цікаво і захоплююче, але і дійсно легко.

(Всього 26 фото)

(Всього 26 фото)

Перед початком роботи нам показали прикраси, зроблені інструкторами та учнями школи Перед початком роботи нам показали прикраси, зроблені інструкторами та учнями школи. Варіантів прикрас безліч, і всі це можна зробити своїми руками.

Незважаючи на таке розмаїття можливостей, ми як і раніше хотіли кільце Незважаючи на таке розмаїття можливостей, ми як і раніше хотіли кільце. Вирішили, що, якщо сподобається, трохи пізніше повернемося за кулоном.

Подив перша: виявилося, що не потрібно плавити срібло, щоб надати йому потрібну форму Подив перша: виявилося, що не потрібно плавити срібло, щоб надати йому потрібну форму. Прикраса робиться з пластичного срібла Precious Metal Clay (PMC), яке придумали фахівці японської компанії Mitsubishi Materials Corporation. Маса PMC складається з суміші дрібних частинок срібла, води і нетоксичного пластифікатора, і працювати з нею так само просто, як зі звичайним пластиліном.

Весь процес простий і зрозумілий: вам потрібно придумати прикрасу, зробити його, обпалити в печі (вода і пластифікатор при цьому згорять, а частинки срібла міцно спечуть один з одним), і на виході ви отримаєте срібний виріб 999-ї проби Весь процес простий і зрозумілий: вам потрібно придумати прикрасу, зробити його, обпалити в печі (вода і пластифікатор при цьому згорять, а частинки срібла міцно спечуть один з одним), і на виході ви отримаєте срібний виріб 999-ї проби. Сучасна алхімія у всій красі! Перед початком роботи керівник школи Євгенія показала нам, якими інструментами ми можемо скористатися, щоб створити саме ту прикрасу, яке хочемо.

Подив друге: велика частина інструментів для роботи знайдеться у кожного під рукою: текстуру можна «віддрукувати» будь-яку, а щоб вирізати бажану форму, підійде шило або лезо.

Різні штампи для отримання відбитків і відбитків на срібній масі до випалу Різні штампи для отримання відбитків і відбитків на срібній масі до випалу.

Для створення об'ємних виробів можна скористатися рідким сріблом в шприці Для створення об'ємних виробів можна скористатися рідким сріблом в шприці. На коркову основу шприцом видавлюється срібна паста. У процесі випалу ця основа згорає, і ви отримуєте порожнисту срібну намистину, аналогічну тим, які створювалися майстрами срібного справи сотні років назад і називалися «філігрань».

Є тоненькі пластинки-листочки з пластичного срібла, з яких можна скласти будь-яку фігурку, наприклад орігамі Є тоненькі пластинки-листочки з пластичного срібла, з яких можна скласти будь-яку фігурку, наприклад орігамі. Хіба це не диво - скласти собі журавлика або кораблик з чистого срібла?

А можна в якості заготовки для майбутнього прикраси використовувати засушені листя А можна в якості заготовки для майбутнього прикраси використовувати засушені листя. Якщо листочок покрити рідким сріблом, обпалити, лист згорить, а ви отримаєте унікальний кулон або підвіску, повністю повторює всі природні вигини і текстуру, зробити які самостійно просто неможливо.

У ювелірній справі без дорогоцінних каменів нікуди У ювелірній справі без дорогоцінних каменів нікуди. У дизайн будь-якого прикраси можна додати різнокольорові вставки: кубічні циркони (фіаніти) або інші лабораторні камені, що витримують високу температуру.

Звичайно, було дуже спокусливо зробити собі унікальний кулончик, але ми прийшли за кільцем і вирішили все-таки робити його Звичайно, було дуже спокусливо зробити собі унікальний кулончик, але ми прийшли за кільцем і вирішили все-таки робити його.

Перш ніж почати працювати з пластичним сріблом, потрібно правильно розрахувати розмір кільця, тому що в процесі випалу маса дає усадку 16% Перш ніж почати працювати з пластичним сріблом, потрібно правильно розрахувати розмір кільця, тому що в процесі випалу маса дає усадку 16%.

Змащуємо дошку спеціальним складом, щоб срібло не прилипало, і вперед!

Розкачуємо РМС в млинець розрахованого розміру Розкачуємо РМС в млинець розрахованого розміру. Карти, склеєні по кілька штук по боках від заготовки, дозволяють нам регулювати товщину майбутнього кільця і ​​розгортати срібло рівномірним шаром. Простий лайфхак, перевірений практикою 🙂

Срібло PMC можна різати, віддають перевагу катанню, доповнювати текстурою і надавати йому абсолютно будь-яку форму Срібло PMC можна різати, віддають перевагу катанню, доповнювати текстурою і надавати йому абсолютно будь-яку форму. Подив третя: особливо приємно, що пластичне срібло прощає будь-які помилки - після підсихання воно легко відновлюється водою і знову приймає робочий стан. У вас є можливість переробити прикраса до випалу, якщо щось не сподобається в первісної заготівлі, або додати додаткові елементи.

Ми створювали кільце з рослинним орнаментом, використовуючи гумовий штамп Ми створювали кільце з рослинним орнаментом, використовуючи гумовий штамп.

Після того як ми отримали потрібний відбиток і замкнули кільце, його потрібно висушити Після того як ми отримали потрібний відбиток і замкнули кільце, його потрібно висушити.

Випал можна проводити різними способами Випал можна проводити різними способами. Профі використовують ювелірну муфельну піч, а для новачків підійде більш бюджетний «домашній» варіант - керамічний пальник особливої ​​конструкції, що працює на сухому спирті.

Ми обпалювали кільце в муфельній печі Ми обпалювали кільце в муфельній печі. При правильному температурному і часовому режимі вода повністю випаровується, органічний пластифікатор вигорає, а срібні частки сплавляються один з одним, утворюючи на виході цілісний метал, який зберігає весь дизайн аж до відбитків пальців.

Через 25 хвилин наше кільце «спекла» 🙂 Через 25 хвилин наше кільце «спекла» 🙂

Тепер прибираємо оксидну плівку - білий наліт, який з'являється на поверхні виробу під час горіння Тепер прибираємо оксидну плівку - білий наліт, який з'являється на поверхні виробу під час горіння. Далі за допомогою ювелірних інструментів доводимо прикраса до розуму.

Подив четверте: після випалу з металом можна робити все що завгодно Подив четверте: після випалу з металом можна робити все що завгодно. Свердлити, пиляти, шліфувати, емальовані, чорнити і, звичайно, полірувати до дзеркального блиску!

За допомогою сталевої щітки зчищають оксидну плівку За допомогою сталевої щітки зчищають оксидну плівку.

Шліфуємо наждачним шкіркою Шліфуємо наждачним шкіркою.

Чорним спеціальним розчином - у ювелірів він називається «сірчана печінка», а простим смертним є інший засіб - сірчана мазь, яка продається в будь-якій аптеці Чорним спеціальним розчином - у ювелірів він називається «сірчана печінка», а простим смертним є інший засіб - сірчана мазь, яка продається в будь-якій аптеці. До слова, чорніння ювелірного виробу - це теж ціле мистецтво. Чорніння підкреслює структуру і орнамент прикраси: в залежності від техніки результат може бути настільки різними, що цій справі присвятили окремий майстер клас .

Поліруємо кільце за допомогою інструменту з агату, щоб надати йому блиск Поліруємо кільце за допомогою інструменту з агату, щоб надати йому блиск.

І ось воно - кільце мрії І ось воно - кільце мрії! Зроблене за власним дизайном і своїми руками!

При бажанні можна навчитися в'язати, шити, плести з бісеру і обпалювати горщики. Здається, що створення ювелірних прикрас - це щось за межею звичайних людських можливостей, десь на стику алхімії і магії. Насправді пройти майстер-клас і зробити власне прикраса може кожен. Технологія, виявляється, дивно проста, особливо коли її пояснює хороший майстер. Наш викладач Євгенія змогла зацікавити навіть скептично налаштованих учнів. Здається, тепер половина групи обов'язково повернеться за кулоном для своєї авторської колекції.

Можливо, і ми 🙂 А на перші відвідини будь-якого майстер-класу даруємо нашим читачам знижку 10% по промокодом BIGJEWEL (Його потрібно ввести в формі запису на заняття).

Дивіться також: Чоловік знайшов втрачене три роки тому обручку на моркви

Хіба це не диво - скласти собі журавлика або кораблик з чистого срібла?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама