Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як переробити стару мазанку в сучасне комфортабельне житло?

У Приірпіння, як і по всій Україні ще зустрічаються старі будинки і навіть так звані «мазанки» - це або старі ще дерев'яні будинки, або будиночки ще навіть з глиняними побіленими стінами і земляним підлогою.

Товсті стіни, підлогу, піч в півкімнати, дерев'яні балки, що підтримують дах, старий шифер (або навіть солом'яний «стріха»), 56 «квадратів» - це опис може підійти для більшості «мазанок», що ще залишилися в Україні і в Прііпенье.

У такому вигляді вони придатні тільки для музеїв, але ніяк не для життя. Часто такі будиночки передаються у спадок з установкою «зберегти спадщину». І що робити в такому випадку нещасного спадкоємцю? І жити в тих умовах не можна, і зносити обіцянку не дає! Чудовим рішенням для всіх буде повноцінне оновлення! І як же це зробити? Ремонт в старому будинку - всього в чотири кроки!

Як переробити стару мазанку в сучасне комфортабельне житло - всього 4 кроки!

1. Залиште стіни. Переконайтеся, що стіни мають задовільний вигляд. Глина зберігає тепло взимку і прохолоду влітку, тому, по можливості, краще не розлучатися з оригінальними стінами. Інша справа - внутрішні перегородки і піч. Вони, як правило, займають дуже багато функціонального простору, тому ми радимо їх знести, залишивши тільки саму «коробку». Орієнтуйтеся витратити на це від 20 до 30 днів. Хоча в умовах нинішніх цін на газ, може бути і не потрібно поспішати розбирати піч!

2. Замініть підлогу. «Мазанки» зазвичай коштують на долівці, що фактично є насипом із землі усередині будинку, завдяки якій волога не потрапляє в приміщення, а відстань до стелі скорочується на 50 см. Ми радимо вирити котлован і залити його бетоном. Це дозволить при бажанні зробити в будинку тепла підлога. Разом з прокладкою всіх необхідних труб, бетонуванням і «відстоюванням» дана робота може затягнутися на 2-3 місяці, з яких 1.5-2 місяці підуть тільки на висихання.

3. Клімат можуть створювати і стіни. Зазвичай в селах будинки «зашивають» цеглою з зовнішньої сторони і білять, всередині ж залишаються нерівні глиняні стіни. Ми пропонуємо зробити все навпаки. Погодьтеся, дуже важливо, щоб в будинку були рівні стіни. Так і оці приємніше, і оформляти гладкі стіни легше - можна малювати, прикрашати аплікаціями, обклеювати шпалерами, змінюючи інтер'єр хоч кожен сезон. Тому цегла ми радимо покласти з внутрішньої сторони (в 1 цеглу, можна навіть в півцеглини) - фактично вибудувати цегляні стіни всередині готового будинку. А між саманом і цеглою викласти суміш з піску і глини, а також пінопласт. В результаті ширина стін вийде близько 80 см - серйозна захист від холоду і спеки. Цегляні стіни варто обштукатурити і пофарбувати. Із зовнішнього боку тільки кути будинку можна зашити цеглою, обштукатурити і пофарбувати. Стіни краще вирівняти каркасом з рейок і натягнути штукатурну сітку. Далі пропонуємо зробити прошарок з суміші глини, піску і сіна, і поклали довговічну облицювальну дошку з високими тепло- і звукоізоляційні показниками. Така обробка імітує зруб. Дивишся на будинок - справжня дерев'яна хатинка, а всередині - рівні, цегляні, виштукатурюють стіни. Готуйтеся витратити на цей етап від 1 до 1.5 місяці.

4. Оновлена дах. Якщо покрівельна конструкція в задовільному стані, то її краще не зносити, а лише замінити шифер. На старі крокви покладіть нову дошку і накрийте фарбованим шифером. Над стелею зробіть цегляний короб і засипте в нього керамзит на висоту 15 см. Сам стеля радимо підбити дошками, залишивши старі балки. Потім обробіть морилкою, просоченням і лаком. Все готово! «Покрівельні» роботи займуть від 3 до 6 тижнів вашого часу. А якщо оббити горище широкої вагонкою, то отримаєте ще й другий поверх!

На перший погляд, все здається просто. Але, в сукупності всі роботи займуть до 6 місяців! Однак, будинок за півроку - хіба це термін? Ще й будинок, який зберігає тепло взимку і прохолоду влітку. У 40-градусну спеку, коли вся країна вмикає кондиціонери на повну потужність навіть вночі, ви, лягаючи спати, будете ховатися теплими ковдрами. І ще цей непередаваний запах свежеспіленного дерева і лісу, буквально одурманює, коштує тільки переступити поріг вашої хатинки без курячих ніжок. Воно того варте!

Читайте ще,

Практичні поради для жінок з XIX століття!

Господарське мило - ТОП 10 цікавих фактів!

Схожі Пости

І що робити в такому випадку нещасного спадкоємцю?
І як же це зробити?
Однак, будинок за півроку - хіба це термін?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама