Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити септик в глині?

При установці септиків обов'язково потрібно враховувати наступні нюанси:   - Рівень грунтових вод і тип грунту При установці септиків обов'язково потрібно враховувати наступні нюанси:

- Рівень грунтових вод і тип грунту.

- Розташування місця для установки септика щодо будинку, колодязя, огорожі.

- Чи є водовідведення від даної ділянки (канави, дренаж).

- Глибина, на якій проходить труба з будівлі.

Ступінь ухилу ділянки.

В абсолютно ідеальних факторах монтаж септика можна проводити на глибині не менше 75 см від поверхневого шару землі, для того, щоб захистити ємність від промерзання взимку. Так, наприклад, в деяких областях Росії глибина промерзання землі взимку по Сніпу становить 140см, проте в реальності для септика 75 см буде більш ніж достатньо.

Розглянемо варіант установки септика при глинистому ґрунті і вкрай високому рівні грунтових вод. Установку септика в такому випадку необхідно робити так, щоб поле фільтрації (дренаж), зроблене слідом за септиком, було трохи вище, ніж рівень вод, в іншому випадку стік буде не дуже добре розсмоктуватися в грунті, а значить, подібна установка септика не вважатиметься правильною. Монтаж септика слід виробляти неглибоко і зверху злегка присипати землею, так, щоб вийшла гірка. Також ще його можна утеплити за допомогою пінопласту, утеплювача, наприклад, K-flex-ST або його аналогів. При установці септика в воду потрібно його якір за допомогою бетонних балок. Сам септик майже буде майже завжди повний води, а отже, для попередження його спливання не потрібно занадто великої маси для зміцнення септика в грунті. Якщо установка септика ведеться в дуже важких умовах, наприклад, в болоті, тоді монтаж септика потрібно виробляти із застосуванням бетонної плити (септик в цьому випадку кріпиться на плиті за допомогою смуг з металу), з подальшим опусканням цієї конструкції за допомогою маніпулятора в котлован.

При установці септика в глині дуже важко зробити необхідне поле розсіювання, тому що дренаж із щебеню почне збирати з ділянки всю вод При установці септика в глині дуже важко зробити необхідне поле розсіювання, тому що дренаж із щебеню почне збирати з ділянки всю вод   у від дощів, а отже, дренаж буде перебувати в рідини і йти вона буде погано у від дощів, а отже, дренаж буде перебувати в рідини і йти вона буде погано. Значить, стік можна буде зробити в канаву, або ж робити в самому кінці поля розсіювання спеціальний колодязь, для того, щоб встановити в нього дренажний насос, з подальшою відкачкою води в стічну канаву.

Септик складається з однієї або декількох окремих камер. Через них проходить стічна рідина. Комплектація септика, і, глибина його розміщення залежать, в першу чергу, від продуктивності даної споруди і його загальних габаритів. Потрібно укласти септик на такий грунт, який не схильний до спучування і іншим деформацій при сильному промерзанні або відтаванні.

Якщо холодною зимою грунт значно промерзає, тоді ємність укладають в досить глибокий котлован, причому, його дно повинно знаходитися в теплому шарі грунту, або ж на спеціальному підставі у вигляді подушки з бетону. Найпростіші септики, на зразок системи "Танк" або "Тритон" як правило, заглиблюють так, щоб товщина ґрунту від поверхні грунту до корпусу септика був не менше, ніж півметра.

Для нормальної стабільної роботи будь-якого очисної споруди даного типу вкрай важливо, щоб паводкові води ні в якому разі не застоювалися, а висота грунтових вод була неодмінно більше одного метра. Якщо ж ваш ділянку дренирован погано, тоді септик укладають неглибоко і засипають ґрунтом таким чином, щоб сформувався невеликий пагорб висотою приблизно 50-70 см. До всіх технологічних отворів необхідно залишити вільний доступ. Варто врахувати, що кут, під яким рідина тече по камерах даного септика, обов'язково повинен бути не менше ніж 50.

Крім цього, для хорошої роботи септика в глині ​​або в іншому щільному грунті (важкий суглинок), який погано пропускає воду, необхідно встановити двоступеневі фільтруючі траншеї. Перша траншея забезпечена піщано-гравійної подушкою завтовшки 30 см. У неї прокладають перфоровану фільтрує трубу на глибині приблизно 0,5-1 м., В іншу траншею - на глибині 1,5-2 м.

Популярні статті:

Вибираємо недорогий септик для дачі, пристрій і установка під ключ
Що краще септик Танк або Топас (Топаз)?
Автономна каналізація Топас (Топаз) для дачі, заміського, каналізаційна система для приватного будинку
Несправності Топас, їх причини та способи усунення
Септик Танк для дачі антисептик для заміського будинку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама