Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виробництво цегли: технологія, сировина, обладнання, організація бізнесу

  1. Виробництво цегли в Росії: ринок, перспективи, державні субсидії
  2. На що дається субсидія
  3. Субсидія в триста тисяч рублів
  4. Інші типи матеріальної підтримки
  5. види цегли
  6. Технологія виробництва цегли
  7. керамічна цегла
  8. пластичний спосіб
  9. Сухий і напівсухий метод
  10. клінкерна цегла
  11. Екструзійний спосіб виготовлення клінкерної цегли
  12. силікатна цегла
  13. вогнетривку цеглу
  14. Лицьова цегла
  15. декоративна цегла
  16. шамотна цегла
  17. Цегла з глини
  18. гіперпрессованній цегла
  19. дерев'яні цеглини
  20. Гнучка цегла
  21. глазурована цегла
  22. Устаткування для виробництва цегли
  23. Виготовлення цегли в домашніх умовах
  24. Канали поставок сировини для виробництва
  25. Ринок збуту готової продукції
  26. рентабельність бізнесу
  27. Висновок

З огляду на стрімкі темпи приватного і державного будівництва, виробництво цегли на сьогоднішній день є, мабуть, одним з найбільш прибуткових напрямків в сфері виготовлення будівельних матеріалів.

З огляду на стрімкі темпи приватного і державного будівництва, виробництво цегли на сьогоднішній день є, мабуть, одним з найбільш прибуткових напрямків в сфері виготовлення будівельних матеріалів

Короткий аналіз бізнесу:
Витрати на організацію бізнесу: 19-20 млн рублів
Актуально для міст з населенням: без обмежень
Ситуація в галузі: висока конкуренція
Складність організації бізнесу: 4/5
Окупність: 1,5-2 роки

Виробництво цегли в Росії: ринок, перспективи, державні субсидії

Однак, незважаючи на величезний попит, виробництво цегли не входить в список пріоритетних напрямків, які дають швидку віддачу. Такий список пріоритетних напрямків діяльності є в центрі зайнятості. Виглядає він приблизно так:

  • сфера побутових послуг;
  • відкриття точки громадського харчування;
  • транспортні послуги компаніям, населенню;
  • розвиток одного з напрямків сільського господарства;
  • збір і переробка дикорослих дерев чагарників.

Залежно від кліматичних умов, необхідності розвитку певного ринкового сегменту району список напрямків бізнесу може бути розширено. У цьому випадку, за підтримки фахівця може скласти бізнес-план свого майбутнього рентабельного виробництва кожен, зареєстрований в центрі зайнятості повнолітня людина.

Фінансова підтримка становить на даний момент 58 800 руб. Перевагою до схвалення є вищу освіту здобувача субсидії. Документи, які необхідно надати безробітному кандидатів: заяву і бізнес план.

Як відомо, не всі люди однаково ефективно можуть організовувати себе, тим більше, колектив. Особистісні якості майбутнього власника приватного бізнесу допомагають визначити психологи, що працюють в центрі зайнятості. При відсутності у людини підприємницької жилки, схвалення на отримання субсидії в розмірі 10 МРОТ дано не буде. до змісту ↑

На що дається субсидія

За кожну копійку, витрачену з субсидії, протягом 3 місяців з моменту перерахування грошей на рахунок, підприємець повинен відзвітувати перед органом, що виділив йому гроші на відкриття бізнесу. Чи не витрачені гроші необхідно повернути на рахунок компанії. Це прописано в типовому договорі. Доведеться повернути і ті гроші, які витрачені на цілі, не передбачені статтями цільового витрачання.

Список статей для вкладення грошей з субсидії центру зайнятості населення:

  • косметичний ремонт приміщення (власного, орендованого, наданого з фонду муніципальної власності);
  • придбання засобів виробництва (устаткування, інструментів, інвентарю), офісної техніки;
  • сировину і витратні матеріали;
  • доставка сировини для виробництва.

косметичний ремонт приміщення (власного, орендованого, наданого з фонду муніципальної власності);   придбання засобів виробництва (устаткування, інструментів, інвентарю), офісної техніки;   сировину і витратні матеріали;   доставка сировини для виробництва

Щоб не довелося повертати субсидію, виробництво повинно функціонувати не менше 1 року. Якщо підприємство за особистим бажанням індивідуального підприємця або з ініціативи податкової служби буде ліквідовано, прибрано з Державного реєстру, як юридичної особи, то всі гроші доведеться повернути. до змісту ↑

Субсидія в триста тисяч рублів

На отримання підтримки від держави в 300 тис. Руб. можуть розраховувати інваліди, батько, поодинці виховує дитину. У деяких регіонах цей список ширший. Більш конкретно можна дізнатися в мерії муніципального поселення. Така ж розширена субсидія дається і людям, які створюють додаткові робочі місця в районі, малозабезпеченим сім'ям з малолітніми дітьми, дітьми-інвалідами, колишнім державним і військовим службовцям.

При отриманні такої значної підтримки при відкритті бізнесу, виробництво повинно приносити прибуток не менше 3 років. Це повинно бути підтверджено виплатою податків.

до змісту ↑

Інші типи матеріальної підтримки

Існує міра фінансової підтримки для незалежного приватного бізнесу, а так само для підприємств, що працюють по франшизі в кількості 25 тисяч рублів. Від 25 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян надається сума на відкриття власного бізнесу. Документи надаються в центр зайнятості населення.

При подачі заяви необхідні:

  • бізнес-план з описом роду діяльності, технології виробництва, необхідне устаткування, постачальників вихідних матеріалів;
  • кошторис на загальну вартість проекту;
  • аналіз самоокупності і очікуваному обсягу прибутку, рентабельності.

бізнес-план з описом роду діяльності, технології виробництва, необхідне устаткування, постачальників вихідних матеріалів;   кошторис на загальну вартість проекту;   аналіз самоокупності і очікуваному обсягу прибутку, рентабельності

Цей пакет документів подається до відділу сприяння самозайнятою громадянам. Існує два види подачі, в друкованому та електронному вигляді. Далі піде розгляд плану комісією. Рішення буде озвучено в призначений наперед час явки.

Схвалений комісією бізнес-план означає, що протягом місяця, після реєстрації юридичної особи, кошти надійдуть на спеціально відкриту для цього ощадну книжку. Далі слід реєстрація в податковій службі. На це піде один робочий тиждень. Після отримання свідоцтва знову необхідно відвідати центр зайнятості для укладення договору.

Увага! Якщо виробництво малого бізнесу не виправдовує вкладень протягом 3 років, воно не може бути визнано рентабельним.

Щоб оформити бізнес-план по виробництву цегли, необхідно вибрати вид, підібрати відповідну технологію його виробництва, вибрати канали збуту, попередньо вивчивши сегменти будівельного ринку району, області, прилеглих територій, оцінити свою конкурентоспроможність, необхідність в даному виді цегли.

до змісту ↑

види цегли

Цегла діляться за сферами їх застосування. Для будівництва будинків використовуються повнотілі і пустотілі силікатні (білі), жаростійкі (червоні), глазуровані з одного боку, дерев'яні з замковим типом стикування, цеглу. Для декорування фасадів використовуються клінкерні і керамічні цеглу.

Для облицювання печей, камінів як всередині, так і зовні, використовуються шамотні матеріали. Жовтий шамотна цегла зазвичай ховається за глиняним червоним, він необхідний для рівномірного розподілу тепла всередині топки, запобігає швидке руйнування металевих і цегляних стін дров'яних печей, використовується для обкладання буржуйок, камінних топок, нагрівальних котлів.

до змісту ↑ до змісту ↑

Технологія виробництва цегли

Виходячи з призначення цегли, в його виробництві використовуються різні інгредієнти. Для кожного сировини потрібна певна технологія обробки, щоб на виході вийшов якісний, що користується попитом.

Особливий спосіб формування дозволяє ділити будівельний і облицювальну цеглу на категорії:

  • рядовий (будівельний, звичайний);
  • пустотіла (щілинний, поризована, дірковий);
  • вогнетривка (шамотна);
  • облицювальний;
  • ангобірованний;
  • фактурний;
  • глазурований;
  • фігурний.

Всі перераховані вище типи цегли бувають порожнистими і повнотілими. Відповідно до обраної технологією виготовлення, підбором форм відливання, їх ложковие і точкових межі можуть мати рельєф або рівну щодо грань. Відповідно ГОСТ допускаються відколи для будівельних цегли від 1 до 1,5 см. до змісту ↑

керамічна цегла

У керамічній цеглі основним інгредієнтом є глина. Для додання їй необхідної міцності потрібна спеціальна піч для випалювання. Особливість технології полягає в тому, щоб цегла не залишився сирим (НЕ пропечённим), а так само не став ламким понад допустиму норму в результаті перегартовування.

Для виготовлення керамічної цегли буде потрібно наступні матеріали:

  • байделітовая глина;
  • Золошлак;
  • доменний шлак афанітовой структури з високим вмістом кальцію.

Н а даний момент широко поширені три види виготовлення керамічної цегли. Більшість етапів їх подібні:

  • сортування сировини перед замісом;
  • формування;
  • висушування;
  • випал.

Всі ці етапи проходять будівельні та оздоблювальні матеріали. Для декоративного цегли це тільки половина шляху, їм належить ще нанесення емалі і другий випал. до змісту ↑

пластичний спосіб

Сучасна технологія виготовлення не відрізняється економічністю. При підготовці сировини глина дробиться на дрібні шматки, в результаті виходить маса, що складається з крупинок не більше 1 мм діаметром. Сторонні предмети віддаляються. Так як основним супутником глини є пісок, то частина його залишається в глині. Допустима частина домішок 33% від загальної маси.

Глиняна маса, що має вологість від 17 до 20% набуває форму безпосередньо при проходженні її по транспортеру. При необхідності сировину зволожується, отримує необхідні добавки для отримання необхідних якостей кінцевого виробу. Заготовки певного формату висушуються. При виробництві саману, його перфорація проводиться під час просушування.

Сухі заготовки відправляються в піч випалу, де температура плавно підвищується до 150 ° С. Цей режим дає можливість знизити вологість заготовок на 10%. Після цього цеглини переміщаються в печі випалу, в яких 800 ° С - це константа (величина постійна). Охолоджуються цеглини поступово. При різкому охолодженні вони будуть крихкими. Незважаючи на допуск по ГОСТ, в будівельному цеглі допустимі мікротріщини до 3 см завдовжки, цього краще уникати.

до змісту ↑ до змісту ↑

Сухий і напівсухий метод

Сухий і напівсухий способи виготовлення цегли підходять більше для виготовлення будівельного матеріалу малими партіями. Складність процесу полягає в тимчасових витратах на підготовчому етапі. Плюсами цих методів є малі виробничі площі та відсутність механізації на етапі підготовки сировини і формування. Для масового виробництва вони практично не використовуються, але для малого бізнесу з виробництва червоного повнотілої цегли цілком підходять.

  1. Відсортована глина дробиться максимально дрібно.
  2. Утворені гранули підсушують в природних умовах.
  3. При повторному дробленні глини повинна вийти глиняна борошно.
  4. Сировина рівномірно зволожується парою.
  5. Формування цегли.
  6. Випал при температурі 800 ° C.

Так виглядає сухий спосіб виготовлення. При напівсухому методі глина висушується і зволожується двічі. до змісту ↑

клінкерна цегла

Клінкерна цегла - це одна з різновидів керамічної цегли. У його виготовленні використовується тугоплавка глина, що визначається її хімічним складом. Високий вміст оксиду алюмінію знижує ризик деформації вироби при випалюванні. Оксид повинен складати ¼-1/5 частина від загального обсягу. Якщо такої кількості немає в вихідному матеріалі, то його збагачують на виробництві каолінітової глиною.

Оксиди заліза, що містяться в глині, визначають колір цегли: від вишневого до фіолетового. Від загальної маси глини 8% - це межа, який не може перевищувати тривалентний оксид. Це продиктовано високою температурою в печі випалу. Вже при 1000 ° C Fe2O3 перетвориться в компонент, який набирає хімічну реакцію з оксидом кремнію. Не вдаючись в подробиці хімічних перипетій, слід зазначити, що цегла в результаті випалення вийде горбатим, роздутим.

При знанні проблеми з вихідним матеріалом, уникнути наслідків можна, знизивши температуру в печі з 1400 ° C до 900 ° C. Кальцію теж не може бути більше 8%, а магнію вище 4%. Показники вище цих допустимих норм приведуть до значних деформацій цегли, їх викривлення і зменшення в розмірах. Точне дотримання вимог при підборі матеріалу допоможуть витримати баланс необхідний для ідеального спікання цегли. до змісту ↑

Екструзійний спосіб виготовлення клінкерної цегли

Формування цегли виробляється екструдером, підготовлена, просіяне, висушена, зволожена глина завантажується в екструдер, проходячи крізь нього, глина набуває чіткі обриси. Довга смуга глини нарізається на цеглу. Після чого він прямо відправляється в піч. Спосіб дорогою, він використовується найбільшими виробниками клінкерної цегли найвищої якості.

Для малого та середнього бізнесу більше підходить напівсухий пресування. На відміну від виробництва звичайного глиняної цегли, при підготовці матеріалу для клінкеру, необхідна сушильна камера з постійною температурою 80 ° C. Залежно від вологості вихідного матеріалу, він проведе в камері від 24 до 45 годин.

Для випалу клінкеру використовуються тунельні печі з нагріванням 1100 -1450 ° C. Саме при такій температурі випалу глина перетворюється в надміцний моноліт. Подача сировини в них відбувається за допомогою транспортера. Процес ніколи не закінчується. Для розміщення цієї печі потрібно приміщення не менше 200 метрів завдовжки.

до змісту ↑

силікатна цегла

Сірий будівельну цеглу - найдешевший і простий у виготовленні. Інгредієнтами для нього служать:

  • вапно - 8%;
  • кварцовий пісок - 92%;
  • вода з нормальною жорсткістю;
  • отвердители.

При необхідності фарбування в суміш додаються мінеральні барвники. Необхідне обладнання для повної механізації процесу залежить від обраного методу виготовлення.

до змісту ↑ до змісту ↑

вогнетривку цеглу

До складу вогнетривкої цегли входить 70% вогнетривкої (тугоплавкой) глини - шамоту. Використовується цей цегла в будівництві виробничих і побутових печей. Він ділиться на 4 види:

  • Основний;
  • вуглецевий;
  • кварцовий;
  • глиноземний.

Основний;   вуглецевий;   кварцовий;   глиноземний

Так як два перші види використовуються для будівництва доменних печей сталеливарного виробництва, то випускається за спецзамовленням на дорогому обладнанні. Для малого бізнесу більше підходить вид глиноземного шамотного цегли.

Структура дрібнозернистий, в складі 70% тугоплавкої глини і 30% коксового графітного порошку. Вага готового виробу залежить від обраного формату і фракції вихідних матеріалів. Він варіюється від 2,5 до 6 кг.

За умови, що сам шамотна цегла повинен витримувати температури 1000-1800 ° С і не реагувати на різкі перепади, сам він може не проходити процедуру випалу. Досить сушки при температурі від 400 до 1000 ° С.

Безобжіговиє вогнетриви набувають необхідні властивості при сушінні понад 400 ° С, але не вище 1000 ° С. Вогнетриви, виготовлені за даною технологією, називають термооброблену. до змісту ↑

Лицьова цегла

Лицьова керамічна цегла можна виготовити методом простого висушування і з застосуванням обпалювальної технології. Якість виробів безвипалювального виробництва залишає бажати кращого. Випалювальних способом цей цегла виготовляється тими ж способами, що і звичайний глиняний.

  • Для підготовки вихідного матеріалу потрібні просеиватель і дробарка.
  • Камера сушіння сформованих заготовок повинна бути місткою, тому як там напівфабрикат проведе 12-15 годин.
  • Пісок зі щебенем змішуються вручну або за допомогою спеціального обладнання (іноді додається щебінь).
  • Обов'язковий агрегат виробничої лінії - прес.

Пісок і глина - основні інгредієнти, інші складові - це добавки. Шлюб, бій іншого цегельного виробництва може використовуватися у виготовленні облицювальної цегли в якості однієї з добавок. до змісту ↑

декоративна цегла

Декоративна цегла - це велика підгрупа облицювальних матеріалів, що виготовляються за різними технологіями з використанням різноманітних компонентів.

  • Найпростіший у виготовленні - гіпсовий. У його складі вода, гіпс, кольори. Для виробництва потрібні силіконові форми, господарське мило або рослинне масло для змащування форм. Використовується цей вид обробки тільки всередині приміщень. Для підвищення міцності потрібні пластифікатори.
  • Бетонний декоративний цегла - це розчин з піщано-цементної суміші, пофарбованої мінеральними барвниками в процесі замішування. Характеристики по морозостійкості, стійкості до вологи і іншими параметрами безпосередньо залежать від марки цементу. Використання полімерних присадок дає додаткові кошти наочної виразності готового цегли.
  • Литий камінь - це акрилова смола, затверджувач, мінеральний наповнювач, колер.
  • Литтєвий мармур - суміш смол, наповнювач (гранітна, гравійна або інша крихта з натурального каменю), затверджувач, мінеральний барвник.

При виборі барвників необхідно пам'ятати, що для кожного виду декоративного каменю є найбільш підходящі фарбувальні склади. Вони не тільки мінеральні і синтетичне, а й пастоподібні, сухі, рідкі.

Консистентні мастила і воскові Пігментується кошти на основі скипидару застосовуються для фарбування виробів на бетонній основі. Для акрилового цегли асортимент барвників більш широкий. до змісту ↑

шамотна цегла

У складі шамотного цегли тільки глина. Особливість полягає в тому, що половина її вже пройшла випалення в печі при температурі від 1320 до 1340 ° C і втратила свою пластичність. Вона змішується з тугоплавкої глиною, також пройшла просіювання і дроблення.

Змішані глини пресуються в формах, змащених маслом, при високому тиску преса. Після чого проходять сушку, і тривалий випал в печі при температурі 1300-1500 ° С. У тунельної печі цей цегла проведе від 48 до 96 годин. Охолодження цегли повинно бути поступовим. до змісту ↑

Цегла з глини

При наявності базового капіталу в 300 тисяч рублів думати про великому виробництві наївно. На цю суму доцільно відкрити домашню лінію по виробництву глиняної цеглини. Він завжди користується попитом у пічників.

Для малого виробництва краще вибрати безобжіговиє метод. Саме професійна піч стоїть вкрай дорого. Спосіб виготовлення цегли виглядає так:

  • доставка глини з кар'єру;
  • дроблення;
  • просіювання;
  • просушка;
  • формування;
  • остаточна сушка.

При оптимальному вмісті піску в глині, в цегла не буде тріщин. Значить, їх можна буде використовувати для кладки зовнішнього шару печей. У будівництві приватних будинків цей матеріал теж застосовується, він зберігає тепло краще силікатної. Але, це за умови високої якості сировини. до змісту ↑

гіперпрессованній цегла

Цей спосіб виробництва передбачає два етапи пресування. Він використовується для виробництва червоної цегли найвищої якості. Випалу не потрібно, що дозволяє використовувати технологію на виробництві малого бізнесу. Вся складність полягає в підготовці суміші. компоненти:

  • щебінь дрібної фракції;
  • вода;
  • портландцемент;
  • домішки і добавки.

щебінь дрібної фракції;   вода;   портландцемент;   домішки і добавки

Для формування цегли буде потрібно потужний прес. У процесі пропарювання заготовки набувають близько 70% міцності, цей процес триває 8-10 годин. У камері з температурою від 40 до 70 ° C майбутні цеглини знаходяться в спеціальних піддонах. У жарких сухих районах процес пропарювання може бути замінений тижневої сушінням заготовок під палючим сонцем. до змісту ↑

дерев'яні цеглини

Дерев'яна цегла - це блок довжиною 65 см, шириною 19 см, заввишки 6 см. Тичкових його боку оснащені замками для зчеплення з сусіднім елементом. Технологія виготовлення багато в чому збігається з виготовленням клеєного бруса.

Головними інструментами виробництва можна вважати сушильну камеру і шліфувальний верстат. У камері деревина знаходиться близько тижня, до тих пір, поки її вологість не відповідатиме показникам 8-10%. Далі цегла обробляється на верстаті, де позбавляється всіх природних і отриманих при сушінні дефектів. Замки нарізаються на фрезерному верстаті за шаблоном. Простіше, якщо він оснащений ЧПУ. до змісту ↑

Гнучка цегла

Гнучкий камінь - це термопанелі, товщиною від 2 до 5 мм. За зовнішнім виглядом його можна порівняти з лінолеумом. Відмінності ж полягають в тому, що в складі цього гнучкого матеріалу присутній натуральна кам'яна крихта, він обов'язково має шорстку структуру. Для відкриття бізнесу по його виробництву фінансових вкладень багато не потрібно.

На відміну від плінфи, використовуваної в давньоруській архітектурі і будівництві Візантії, цей матеріал навіть обпалювати не доведеться. Для додання цієї гнучкої і такий же тонкої, як старовинний квадратний камінь, плиті лиску і гладкості зараз використовуються композитні смоли. Вони роблять покриття стійким до стирання, механічних пошкоджень, надають блиск.

Специфічне виробництво, виготовлення гнучкого каменю з природних матеріалів не вимагає навіть цеху. Головне, щоб піщаний кар'єр знаходився поблизу. Технологія полягає в тому, щоб наклеїти тонкий зріз пісковику на матерчату основу.

При виготовленні оздоблювального матеріалу з штучних інгредієнтів може зробити виробництво нерентабельним через дорожнечу готового матеріалу. Як виробничого цеху можна використовувати приміщення площею в 30 квадратних метрів.

Технологія полягає в підготовці матер'яної основи, нанесення на неї клейового шару, приклеюванні кам'яної або полімерної крихти, висушуванні, нарізці на листи по заданих параметрах. При використанні полімерних крихт можна створювати цікаві панно, що при роботі на замовлення посприяє процвітання домашнього бізнесу. до змісту ↑

глазурована цегла

Глазурована цегла - це симбіоз будівельного матеріалу для кладки і облицювальної керамічної плитки. Вартість його значно вища за ту, за яку можна придбати глиняний, силікатна або облицювальна цегла. Але і покупець, купуючи його отримує чималу вигоду, як з фінансів, так і по витраті часу на проведення декількох етапів по утепленню, гідроізоляції і обробці фасаду. Значить, при відсутності конкуренції в районі, області, виробництво має бути рентабельним.

Залишається відкритим питання, яку форму випуску краще вибрати: виготовляти цеглу з нуля або наносити поливання на готовий, куплений, матеріал.

При самостійному виготовленні цегли з поливання потрібні великі виробничі площі та як мінімум, дві печі і камера сушки. Якщо пропустити самий витратний і складний етап, виробництво цегли, тоді залишиться його придбати і змінити на краще.

Під глазур буде потрібно обпалений червона цегла з максимально гладкою ложковой частиною. Це продиктовано тим, що глазурі, використовувані для цегли і технологія випалу, схожі з виробництвом майоліки. Те, що називається в виробничому циклі керамічних виробів утильним випалюванням, цегла вже пройшов. В цей час він отримав необхідну міцність і пористість.

Залишається тільки нанести глазур суміш і провести остаточний випал в муфельній або камерної печі при температурі 1250 - 1280 ° С. При використанні фаянсових глазурі досить температури в 900-1100 ° С. Цей етап не погіршить технічних характеристик цегли, тим більше що в печі він проведе 10 хвилин. Для початку малого бізнесу це більш прийнятний варіант. Таким же способом можна обробити і шамотна цегла.

Ніякого особливого устаткування, крім печі, не потрібно. Глазур'ю можна поливати або занурювати в неї вироби. Цей бізнес можна починати з 60 тисяч рублів, за умови погодинної оренди печі на самому початку розвитку приватного бізнесу.

до змісту ↑

Устаткування для виробництва цегли

Для виготовлення якісної цегли в промислових масштабах потрібно виробнича лінія. Оптимальний для механізації малого бізнесу з виробництва цегли набір:

  • дробарка або бігунцеві млин (для первинного подрібнення сировини);
  • вертикальний і стрічковий транспортери;
  • сталевий циліндричний резервуар або бункер безперервного гасіння вапна;
  • кульова млин (для вторинного подрібнення);
  • резервуар для піщано-вапняної суміші;
  • конвеєр гвинтового типу необхідний для переміщення сухих, які пилять;
  • дозатор сипучих матеріалів;
  • змішувач двухвалковий;
  • гідравлічний прес;
  • автоклав.

дробарка або бігунцеві млин (для первинного подрібнення сировини);   вертикальний і стрічковий транспортери;   сталевий циліндричний резервуар або бункер безперервного гасіння вапна;   кульова млин (для вторинного подрібнення);   резервуар для піщано-вапняної суміші;   конвеєр гвинтового типу необхідний для переміщення сухих, які пилять;   дозатор сипучих матеріалів;   змішувач двухвалковий;   гідравлічний прес;   автоклав

Для спрощення переміщення готової продукції буде потрібно навантажувач, а для укладання товару на складі і його відвантаження необхідний штабелер. Це обладнання для безвипалювального способу. Для будівництва, кладки печей, облицювання камінів і фасадів будинків необхідний більш міцний матеріал. Плануючи тривалу співпрацю з будівельними компаніями, слід включити в виробничий цикл випалювання цегли. Для цього буде потрібно піч безперервного випалу. до змісту ↑

Виготовлення цегли в домашніх умовах

Для домашнього виготовлення цегли використовуються гіпс, бетонна суміш, акрилова смола і інші інгредієнти. Для виробництва матеріалу в малому або великій кількості будуть потрібні:

  • вібростенд;
  • ливарні форми для виробів з суворою геометрією;
  • силіконові для виготовлення фактурних виробів;
  • дерев'яні піддони з піщаної подушкою під силіконові форми;
  • термопістолет або будівельний фен.

вібростенд;   ливарні форми для виробів з суворою геометрією;   силіконові для виготовлення фактурних виробів;   дерев'яні піддони з піщаної подушкою під силіконові форми;   термопістолет або будівельний фен

Для заливки потрібні суміші двох сумішей. Одна більш рідка - базова. Вона необхідна для створення декорує шару, в її склад входять, крім основного матеріалу, наповнювачі і колір. Цю суміш наносять на форму пензлем, тонким шаром.

Після схоплювання базового шару в форму заливається більш щільна суміш. Її приготування починається після того, як декоративна суміш початку застигати. Для підвищення адгезії матеріалів, на базовому шарі необхідно зробити невеликі канавки, так матеріали краще зчепляться.

При виготовленні гіпсових і акрилових цегли заливку в форми можна виробляти відразу, тому що ці матеріали при зміні консистенції суміші втратять необхідну для застигання в'язкість, колір додається безпосередньо в розводиться розчин. до змісту ↑

Канали поставок сировини для виробництва

Для виготовлення цегли потрібні глина, кварцовий пісок. Ці матеріали доставляються з кар'єру. Вони є практично в кожному районі РФ. Найкращий варіант для будівельної цегли - червона глина, вона насичена необхідними оксидами металів, що дозволить заощадити на збагаченні сировини.

При відкритті бізнесу з виробництва силікатної цегли необхідно щоб поблизу був джерело доменного коксу. Це передбачає близьке розташування сталеливарного виробництва, коксового або сланцеперерабативающей заводу.

Вода є повсюдно, не підходить для автоматизованого виробництва тільки жорстка вода, вона знижує продуктивність обладнання пропарювання за рахунок утворення накипу. Для її поліпшення використовуються нормалізатори лужності.

до змісту ↑

Ринок збуту готової продукції

Стабільні продажу можна забезпечити при укладенні договору з будівельною компанією, трестом. Чим ближче споживач до виробництва, тим менше витрати на транспортні витрати. Значить, вигода обопільна, незалежно від того, чий автопарк задіяний у перевезенні.

Другий канал збуту - будівельні магазини. Особливу увагу необхідно приділити договорами з мережевими торговими точками. Їх реклама - частина вашого успіху. Найбільш жвава торгівля (в сезон будівництва) спостерігається поблизу трас, що ведуть до озер, річок, де продаються земельні ділянки під забудову. Як правило, придорожні кафе, і невеликі магазинчики виростають там, як гриби. Зацікавити їх власників у поширенні даних про вашу фірму можна відсотком з продажів.

Зацікавити їх власників у поширенні даних про вашу фірму можна відсотком з продажів

Додатковий канал збуту, але він менш стабільний, реклама в місцевій газеті. Для розвитку бізнесу, поки ім'я компанії нікому ні про що не говорить, використовувати необхідно всі канали. до змісту ↑

рентабельність бізнесу

Рентабельність можна розрахувати по бухгалтерської формулою. Так і доведеться зробити, адже цегла - товар сезонний. Значить, в графіку буде не тільки підйом попиту, але і його спад з пізньої осені до ранньої весни. Щоб виробництво було по-справжньому рентабельним, необхідно мати великий склад. При підвищенні попиту на продукцію, вона завжди повинна бути в наявності. Це допоможе покрити той розрив, який неминуче утвориться взимку.

Бізнес по виробництву будівельних матеріалів, як і сільське господарство, прибутковим буває тільки півроку. Цю прибуток і доведеться рівномірно розділити на 12 місяців, щоб прорахувати самоокупність і рентабельність підприємства. Якщо при підрахунку дебіту з кредитом утворюється певна сума на балансі, яку можна пустити на розширення виробництва, то бізнес можна вважати не просто рентабельним, а й процвітаючим. до змісту ↑

Висновок

Не маючи достатньої фінансової бази, відкрити завод з виробництва цегли, обладнаного за останнім словом техніки, фактично неможливо. На даний момент автоматизована лінія повного циклу коштує близько 19 мільйонів рублів. До цього треба додати покупку, оренду на тривалий термін або будівництво цехів, складів.

З нуля, з найменшими вкладеннями, можна почати розвивати виробництво цегли по безобжіговиє методу, поливання готового матеріалу, виготовлення штучного і гнучкого цегли, обробці деревини. При наявності підприємницької хватки, на яку і тестують психологи центру зайнятості населення, виробництво може досить скоро перерости з малого бізнесу в процвітаючий цегельний завод повного циклу, а домашня майстерня з виробництва дерев'яного цегли переросте в виробництво клеєного бруса .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама