Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Марка бетону з питомою вагою. Вага бетону М300: визначальні чинники, область застосування, склад

  1. Від чого залежить маса бетону
  2. різновиди бетону
  3. характеристики бетону
  4. визначення ваги
  5. Вага бетону в залежності від його марки
  6. Вага важких і легких бетонів
  7. Витрата різних матеріалів на 1 куб бетону
  8. Що потрібно для одного куба бетону
  9. Нюанси створення марки
  10. загальні положення
  11. Область застосування
  12. Пошук ваги
  13. склад
  14. Орієнтовна маса
  15. додаткове вплив
  16. висновок
  17. Поділ бетону за питомою вагою.
  18. Поділ бетону по марці.
  19. Зміна рецептури бетонного розчину.
  20. Готові цементні суміші.

В даний час, як і багато століть назад, бетон залишається, напевно, найбільш поширеним матеріалом для будівництва. Він застосовується при виконанні самих різних будівельних робіт - від капітальних ремонтів до зведення будівель. Втім, для виконання будь-яких робіт в першу чергу потрібно розрахувати кількість необхідного матеріалу з урахуванням його характеристик. Наприклад, перед будівельниками часто виникає завдання визначити вагу його кубометра. Тому ця стаття присвячена питанню про те, який вага 1 м3 бетону.

Від чого залежить маса бетону

Перш за все, треба зазначити, що будівельники не використовують таке поняття, як «питома вага бетону». Це пов'язано з тим, що даний будматеріал в своєму складі може містити найрізноманітніші складові, що володіють різною вагою.
Так, в якості наповнювача може використовуватися:
. Щебінка.
. Гравій.
. Керамзит і ін.
Навіть якщо для приготування бетонного розчину застосовується один і той же склад, вага 1 м3 бетону може бути різним у випадках, якщо наповнювач має різні фракції. Чим більше розмір фракції, тим більше порожнеч в матеріалі і, відповідно, менше його маса.

Але будівельників все одно цікавлять вагові характеристики, оскільки від величини цього показника залежать багато характеристик виконуваних об'єктів. Наприклад, на основі цих даних виконують і вибирають вид фундаментів для різних типів грунту. Це ж стосується і інших несучих елементів.

На практиці будівельники використовують параметр під назвою «об'ємна вага». Але і ця характеристика не має постійного значення. Крім того, в розрахунках повинен враховуватися вага рідини, застосованої при приготуванні розчину.

різновиди бетону

По виду в'яжучого матеріалу цей будівельний матеріал поділяють на цементний, силікатна, шлаколужне, асфальтобетон і ін. За призначенням поділяють звичайні бетони (для цивільного і спеціальні (дорожні, декоративні, теплоізоляційні, гідротехнічні) і спецпризначення (хімічно стійкі, звукопоглинальні, жаростійкі, для захисту від ядерних випромінювань і інші).

характеристики бетону

В якості основного показника, що характеризує бетони, використовується міцність на стиск. Дана характеристика визначає відзначається буквою «В» (латинської) і цифрами, що позначають (в кг / кв.см) допустиме навантаження. Наприклад, значення В25 показує, що цей клас бетону розрахований на навантаження величиною 25 кг / кв.см. При розрахунку показників міцності конструкцій слід враховувати коефіцієнти. Приклад: конструкція з бетону класу В25 при нормі 13,5 відсотків здатна витримати навантаження 327 кг / кв.см, а це рівнозначно маркою міцності М350. Клас міцності В3,5 відповідає марці міцності М50, В10 - М150, В30 - М400, а В60 - М800.

До інших важливих показників бетонів відносяться морозостійкість, міцність на вигин і водонепроникність. Морозостійкість позначається буквою «F» і числом від 50 до 500, що означає кількість переходів від станів замерзання в відтавання і назад, які витримає бетон. Для показника водонепроникності використовується буква «W» і число від 2 до 12, яке показує яке витримає зразок даної марки бетону у вигляді циліндра.


Для показника водонепроникності використовується буква «W» і число від 2 до 12, яке показує яке витримає зразок даної марки бетону у вигляді циліндра

визначення ваги

Довідкові дані по об'ємній вазі бетону визначені в СНиП № II-3. Цей стандарт вказує розрахунковий вага різновидів бетону в залежності від типу його наповнювача. У ньому є таблиця ваги бетону, з якої можна дізнатися, що залізобетонні вироби характеризуються об'ємним вагою (в кг / м3) 2500, бетон із застосуванням наповнювача у вигляді гравію або щебеню - 2400, керамзитобетон на основі - 500-1800, на основі перлітового піску - 800-1000. У свою чергу, газобетон характеризується об'ємною вагою 300-1000 кг / м3. Природно, вага 1 м3 бетону має приблизний характер, але ці дані цілком придатні в розрахункових цілях. Адже точність даних до декількох кілограмів не може забезпечити жоден розрахунок.

Вага бетону в залежності від його марки

Будівельники часто визначають вагу 1 м3 бетону в залежності від марки. Важкі його види характеризуються такими розрахунковими даними. Вага бетону М200 становить 2430 кг / м3. Для марки M100 можна використовувати величину 2495 кг / м3. Вага бетону М300 - 2390, а для марок М400 і М500 можна взяти величини 2375 і 2300 кг / м3, відповідно.

Таким чином, наведеними в статті кількісними величинами можна користуватися для орієнтовних інженерних розрахунків при виконанні ремонтних і будівельних робіт.

Для того щоб будівництво нам не обійшлося дуже дорого, досвідчені фахівці для початку визначаються з тим, яка кількість матеріалів піде на той чи інший обсяг робіт. Т

ребуются ретельні і точні розрахунки , А також потрібно знати вагу кожного матеріалу, в тому числі вага 1 куба бетону.

Це робиться для того, щоб знати не тільки розрахунок вартості матеріалу, але і для установки числа і щільності конкретного будівельного матеріалу , Призначеного для будівництва.

Вага одного куба бетону можна визначити тільки тоді, коли знаєш вид матеріалу. Також вага залежить від того, які наповнювачі застосовувалися при виготовленні будматеріалу.

Напевно, кожен початківець або досвідчений будівельник, враховує, які саме наповнювачі та суміші входили до складу того чи іншого матеріалу, для того щоб побудувати довговічне і якісне житло.

Вага важких і легких бетонів

Необхідно сказати, що легкі бетони заповнюються виробниками легкими домішками, такими як туф, керамзит, черепашник. З цього випливає, що їх вага становить до 1900кг. основним заповнювачем даного матеріалу вважається пісок, не варто це плутати с.

Що стосується ваги 1 куба бетону важкого, то для нього в якості наповнювачів застосовуються щебінь, а також гравій. Тоді цю новину буде важити до 2500кг.

При всьому цьому приблизно 300кг + - 100кг - це цемент. Пісок становить від 500 до 650 кг в одному кубі бетону, а ось щебінь коливається від 1100кг до 12 тисяч кг. Розчин майбутнього матеріалу включає в себе воду (200літров в одному кубі бетону).

Цифри, які тут наводяться, вони все приблизні і мають можливість змінюватися в залежності від того, які домішки додають в бетон. Варто відзначити, що особливо важкі бетонні суміші важать до 3000кг.

Витрата різних матеріалів на 1 куб бетону

Для грамотного і правильного приготування бетону треба обов'язково брати до уваги число всіх компонентів, які входять до складу бетону. Основа бетону - це гравій та щебінь, зв'язуючу речовину - суміш з цементу і піску з додаванням води.

Що потрібно для одного куба бетону

З самого початку, потрібно вказати, які витрати цементу йдуть на один куб бетону. Чіткість закладання цементу на 1 куб бетонної суміші дорівнює одному кілограму, а ось щебеню необхідно закладати з чіткість в п'ять кілограм.

У тому випадку, якщо закладка всіх компонентів бетонної суміші відбувається з дотриманням потрібних пропорцій і точності, то розчин може вийти такий як треба. Він буде міцним, довговічним, не піддаватиметься різних кліматичних умов. Також буде мати необхідну міцність і жорсткість і буде рухомим і стане відмінним Вода:

Для цього для початку встановіть, яка марка вам потрібна, а потім вже приступайте до робіт і виготовлення бетону. Так, ви позбудетеся від непотрібних додаткових фінансових витрат.

Нюанси створення марки

Якщо вам потрібен один куб бетону марки М100, то тоді треба взяти цемент марки 300. Маса даного цементу повинна складати близько 150 кг + - 10 кг. Якщо ж ви запланували застосувати цемент марки 400, то потрібно виходити з 190 кг на один куб бетону.

Таким чином, ви можете отримати будь-яку марку бетону, тільки слід в обов'язковому порядку враховувати пропорції і види витратних матеріалів.

Велика кількість експертів для створення бетону, радять все компоненти майбутнього матеріалу міряти по невеликих частинах. Тут важлива чіткість і точність.

Так, наприклад, в тому випадку, якщо будівельник захотів застосувати цемент марки 600, то тоді йому треба робити розчин з такими пропорціями, як 1/4 (1 - це кг цементу, а 4 - 4 кг піску).

Після додавання води в розчин, об'ємна частина матеріалу стане менше, тоді треба обсяг цементу помножити її на 1,4. Так, наприклад, для 1 куба цегли, треба застосовувати 0,3 куба розчину, і для цього знадобиться 90 кг цементу.

У підсумку, для цегляної кладки одного куба стіни, треба використовувати близько 90 кг цементу.

Щоб будівельний процес пройшов якісно і легко, необхідно взяти найпоширеніший розчин. Для нього потрібно буде взяти 0,4 куба піску, 0,7 куба щебеню, а також стільки ж цементу.

У тому випадку, якщо треба отримати М200 бетон, то тоді знадобиться 260кг цементу. А якщо ви бажаєте отримати бетон М300, то в такому випадку використовується 390 кг цементу.

Крім такого матеріалу, як цемент, для приготування бетону знадобляться ще й інші матеріали. Але перш за все для цього треба дізнатися конкретне число води, яке стане в нагоді для виготовлення розчину.

Діапазон застосування цементного розчину дуже великий: від обробки стін житлового будинку до будівництва масивних дамб. знання ваги бетонних конструкцій і ЗБВ має важливе значення при проектуванні різних об'єктів. Для цього потрібно знати, скільки важить один куб бетону, і що впливає на цю величину.

Коли виникає питання про вагу кубометра бетонної суміші, слід розуміти, що мова йде про щільність. Вона є одним з основних технічних параметрів цементного розчину. Одиницею виміру служить кг / см3. Чим вище щільність, тим більше вага бетону. Обидві ці величини безпосередньо залежать від типу наповнювача. Саме по ньому і проводиться класифікація розчинів.

Скільки важить різний бетон?

Технічні характеристики прийнято відображати шляхом поділу на класи і марки. При вирішенні конкретних завдань це допомагає правильно і точно вибирати бетонну суміш.

1. Класи бетонів.

Це найпоширеніший (класичний) вид будівельних розчинів. Він найкраще підходить для спорудження головних елементів несучих конструкцій, заливки стяжки, зведення огорож тощо До складу важких бетонів входять великорозмірного і масивні наповнювачі: крупнозернистий пісок, гравій, щебінь. Саме вони і займають основний об'єм суміші. Кубометр такого матеріалу важить 1800-2500 кг.


Назва групи бетонів визначається структурними особливостями наповнювачів. При виготовленні використовують керамзит, вермикуліт, перліт, різні виробничі відходи. Пористу будову цих матеріалів знижує вагу куба готового розчину до 500-1800 кг.

Пісок міститься далеко не у всіх легких бетонах. Там, де він передбачений рецептурою, його маса в 1 м3 складає 600 кг. Легкі бетони застосовуються при спорудженні будівельних блоків, огороджувальних конструкцій або заливці стяжки.

  • Особливо важкі (суперважкі).

У виробництві використовуються металеві наповнювачі, які надають масивність готової продукції. Вага куба бетону становить 2500-3000 кг. У складі суперважких сумішей обов'язково присутній цемент підвищеної міцності. У приватному житловому будівництві не застосовуються. Зазвичай з них виготовляють захисні споруди спеціального призначення, наприклад, для атомних реакторів.

  • Особливо легкі (теплоізоляційні)

У цю групу входять пористі бетони, в яких не буває великих наповнювачів. У їх складі крім цементу і піску присутні пенообразователи. В процесі виробництва всередині утворюються порожнечі, що займають до 85% всього обсягу. Тому маса куба дуже низька - менше 500 кг. Для посилення міцності в пористі розчини додають спеціальні пластифікатори.

Особливо легкі види бетонів використовують у виробництві блоків і плит з високими теплоізоляційними властивостями. Їх недоліком є ​​слабка морозостійкість. Тому будівельні елементи з пористою структурою потребують обов'язкової гідроізоляції.


Тому будівельні елементи з пористою структурою потребують обов'язкової гідроізоляції

2. Марки бетонів.

У групі важких розчинів існує внутрішня класифікація. Вона визначається різним співвідношенням компонентів в рецептурах. Залежно від цього маса кубометра кожної марки дещо відрізняється.

Таблиця співвідношень:

Марка бетону Вага компонентів, кг Цемент М300 Пісок Щебінь Вода М100 214 870 1440 100 М200 350 795 1080 175

Зменшення обсягу наповнювача призводить до зниження маси куба і наростання міцності бетону. Заміна цементу однієї марки на іншу впливає на величину фортеці. Щоб не допустити цього, необхідно вносити зміни в розкладку компонентів. На заводі такі завдання вирішуються в лабораторіях. У домашніх умовах доводиться підганяти співвідношення «на око», що може негативно позначитися на якості бетону. Тому при виготовленні цементних розчинів своїми руками будівельні експерти рекомендують брати за основу класичні рецептури компонентів.


Тому при виготовленні цементних розчинів своїми руками будівельні експерти рекомендують брати за основу класичні рецептури компонентів

Таблиця ваги різних марок бетону:

На підставі наведених даних можна легко визначити середню вагу одного кубометра. Експериментальні дослідження підтверджують теоретичні розрахунки і показують, що 1 м3 бетонного розчину важить 2400 кг.

Середня вартість куба бетону

Коли процес заливки великих конструкцій відбувається безперервно, доцільно замовити і привезти готовий бетон з заводу. Звичайно, він обійдеться дорожче ручного замісу. Адже замовнику доводиться оплачувати всі виробничі роботи, доставку, завантаження та розвантаження машини.

Підсумкова ціна куба товарного бетону є величиною мінливої ​​і залежить від багатьох факторів:

  • Марка - визначається технічними вимогами для кожного типу будівництва.
  • Наповнювач - кубометр розчину на гравійної основі стоїть на 100-150 рублів дешевше гранітного бетону.
  • Відстань робочого майданчика - доставка по великому місту або в умовах бездоріжжя обходиться дорожче.
  • Довжина стріли - автобетононасос потрібно не у всіх випадках.
  • Дні тижня - у вихідні та святкові дати вартість кубометра бетонної суміші зазвичай вище.
  • Обсяг замовлення - для оптових клієнтів пропонуються більш вигідні умови продажу.


Обсяг замовлення - для оптових клієнтів пропонуються більш вигідні умови продажу

Таблиця цін на товарний бетон:

Марка Ціна за куб, рублі М100 3000-3550 М150 3200-3700 М200 3350-3900 М250 3750-4000 М300 3800-4150 М350 3950-4200 М400 4300-4750 М450 4550-5000 М550 4750-5200 М600 5000-5400

Там, де необхідно лише кілька кубів розчину, то його можна приготувати самому на робочому майданчику. Ручний заміс вигідно застосовувати при заливці невеликих елементів: сходових ступенів, садових доріжок, архітектурних деталей малих форм. Ціна такого бетону цілком доступна будь-якому забудовникові.

У цій статті ми розглянемо, скільки важить куб бетону М300. Така інформація виявиться дуже корисною при плануванні фундаменту, розрахунку міцності майбутньої конструкції і транспортуванні самого розчину. Але давайте про все по порядку.

загальні положення

Бетон трьохсот марки має дуже широке поширення в будівництві:

Область застосування

  • будь-якої структури. Розглянутий матеріал однаково добре підходить для створення стрічкового, монолітного і навіть пальового підстави.
  • Зведення несучих стін і перегородок. Мова йде як про житлових приміщеннях, так і про будівлі господарського призначення.
  • Створення чорнової підлоги, сходів, садових доріжок і інших конструкцій, які потребують підвищеної міцності.

причини затребуваності

Які ж властивості роблять розглянутий розчин настільки популярним?

  • , Що дозволяє витримати значний тиск і сильні механічні дії. Бетони високих марок використовуються навіть при зведенні військових бункерів.
  • Вологостійкість, що перешкоджає деструктивним процесам, які виникають в результаті проникнення і впливу води.
  • Прийнятна ціна. Всі інгредієнти знаходяться в легкому доступі і не відрізняються високою вартістю .
  • Можливість створення своїми руками в домашніх умовах, що дозволяє заощадити сімейний бюджет на замовленні готового розчину.

Порада: при здійсненні замісу в домашніх умовах рекомендується використовувати бетономішалку.
Вона допоможе досягти розчину потрібної однорідності і спростить процес.

  • Тривалий експлуатаційний період, що вимірюється десятиліттями.

Пошук ваги

З області застосування і сильних сторін даного матеріалу випливає те, що він повинен складатися з інгредієнтів, що володіють високими характеристиками міцності. Давайте тоді розглянемо більш детально компоненти, що формують вага куба бетону М300.

склад

На пропорції складових впливає марка використовуваного цементу, яка не повинна бути нижче чотирьохсот.

Таким чином, інструкція пропонує наступні варіанти:

  • М400: цемент / пісок / щебінь / вода - 1 / 1,9 / 3,7 / 0,5;
  • М500: цемент / пісок / щебінь / вода - 1 / 2,2 / 3,7 / 0,5.

Порада: в разі використання мокрого піску рекомендується зменшити кількість води, що додається. Інакше розчин може вийти дуже рідким.

Тепер розберемо таблицю з чисельними значеннями:

Орієнтовна маса

Навіть з урахуванням вище наведених даних важко точно визначити, скільки важить 1 куб бетону М300.

Необхідно пам'ятати про безліч факторів, які суттєво впливають на співвідношення ваги до об'єму:

  • Дрібний заповнювач призначений ліквідувати пори, що утворюються між фракціями крупного заповнювача, але стовідсотковий успіх при цьому неможливий.

Керамзитобетон має набагато більш низькою вагою, ніж класичний матеріал

  • Випаровування води. Так для застиглого і повністю сформованого бетону її вага можна практично не враховувати. Але, навіть маючи справу з розчином, слід пам'ятати про постійне зменшення в ньому кількості вологи, що також впливає на загальну масу.

Приблизно ж можна вже зробити теоретичні припущення про вагу в 2200-2400 кг. Додамо трохи практики. Деякі компанії проводили експериментальні зважування не тільки розглянутої нами трьохсот марки, але і інших популярних бетонів, і ось які дані вони отримали:

Вага 1 м3 бетону М300 рівний 2389 кг укладається і в наші приблизні розрахунки, які виходять із використовуваних в замішуванні розчину інгредієнтів.

додаткове вплив

Якщо ви закладаєте стрічковий фундамент під залізобетонну стіну і хочете максимально точно враховувати її вага, то слід включити в розрахунки всю використовувану арматуру для зміцнення міцності конструкції. Хоч вода і випарується, але зате метал з лишком відшкодує її вага, і також буде чинити істотний тиск на підставу.

висновок

Маючи уявлення про вагу використовуваного бетону, в нашому випадку це розчин марки М300, ви зможете більш якісно спроектувати інженерні роботи і посилити фундамент в достатній мірі. Основне, що знадобиться вам для проведення розрахунків - це точні пропорції використовуваних інгредієнтів і їх маси. Також бажано враховувати всі додаткові фактори, що впливають на пористість матеріалу.

Відео в цій статті надасть вашій увазі додаткову інформацію. Вдалого вам бетонування!

Щоб визначити вагу бетону, необхідно знати його щільність (одиниця виміру - кг / м³), адже саме вона є основним показником ваги в бетонному розчині. Тому чим вище щільність бетонного розчину, тим більше і вага самого бетону. Ці два показники пропорційно залежать від типу наповнювача.

Поділ бетону за питомою вагою.

Класифікація бетону включає 4 групи з діапазоном ваги 1 м 3 суміші:

1. Особливо легкі - до 500 кг.

Також їх називають пористі бетони, в складі у них відсутні великі наповнювачі. Складається такий розчин з піску і бетону, туди ж додається піноутворювач. Усередині розчину відбувається утворення повітряних пір (обсяг яких становить 85%). Легкі бетони володіють дуже низькою питомою вагою: менше 500 кг. Найбільш часто ця група застосовується при виробництві блоків і плит, які в конструкціях виконують функції утеплювачів. Онлайн розрахунок складу цементного розчину.

2. Легкі - 500-1800 кг.

Для цього виду бетону в якості наповнювачів застосовуються різні пористі матеріали: спінений перліт, керамзит, відходи різних виробництв, вермикуліт. знижується за рахунок пористості матеріалу, тому його називають легким.

Вага 1 м 3 у цього виду коливається від 500 до 1800 кг. Пісок використовується не у всіх видах легких бетонів, але якщо він повинен бути в наявності по рецетуре, тоді в 1 м 3 його маса становить близько 600 кг. Розчини з легкого бетону використовуються при заливці огорож, стяжок, блокових виробів.

3. Важкі - 1800-2500 кг.

Ця група бетонних розчинів містить в складі важкі і великі наповнювачі (крупнозернистий пісок, гравій, щебінь). Вага 1 м 3 складає від 1800 до 2500 кг. За рецептурою важких бетонів видно, що саме наповнювачі займають основний об'єм суміші.

Стандартна рецептура складається з: щебінь або гравій - 1200-1300 кг, пісок - 600-700 кг, цемент - 250-450 кг, об'єм води - 150 200 л.

Даний вид бетонів вважається класичним (традиційним), їх широко застосовують при різних будівельних роботах , Наприклад, заливають стяжки, несучі конструкції, огорожі.

4. Особливо важкі - 2500-3000 кг.

Цей вид бетонів не застосовують за зведенні приватних житлових будівництв, найчастіше їх використовують в атомних реакторах як захисна споруда. Маса 1 м 3 в такому бетоні становить від 2500 до 3000 кг. Основний обсяг у них займають великі заповнювачі.

Поділ бетону по марці.

Існує кілька марок важких бетонів (вони вважаються класичними), рецептура кожної марки передбачає різне співвідношення компонентів. У якийсь міститься більше наповнювачів, а в якийсь менше. Тому вага бетону буде відрізнятися, хоча відмінності і незначні, але все ж вони є.

При цьому з вагою бетонного розчину ніяк не пов'язана його міцність, вона залежить від марки самого цементу.

Зміна рецептури бетонного розчину.

Щоб змінити рецептуру розчину, необхідно збільшити кількість внесеного цементу і зменшити обсяг внесених наповнювачів. Рецептура розчину в цьому випадку може бути наступною:

Щебінь - 1080 кг;

Пісок - 795 кг;

Вода - 175 л;

Цемент М300 - 350 кг.

Завдяки великому зниження обсягу щебеню зменшиться вага бетону, а щільність збільшиться. Не існує стандартних рецептів, що дозволяють змінювати марку цементу нижчою або вищою. У домашніх умовах дуже важко підганяти мінливу рецептуру під нову. Набагато простіше це зробити в заводських умовах, де спеціальні лабораторії займаються цим. Тому рекомендується користуватися класичними рецептурами, в яких використовуються необхідні компоненти.

Готові цементні суміші.

Беручи до уваги складність виготовлення розчину по точним пропорціям , Виробниками сухих сумішей на основі цементу зараз пропонуються вже готові цементні суміші. У них під певну міцність бетону підігнані всі компоненти. Використання таких сумішей значно спрощує процес виготовлення бетонного розчину і гарантує його найбільш якісні характеристики.

Скільки важить різний бетон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама