Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Витрата цементу на куб бетону і процес обчислення необхідного обсягу для всіх робіт

  1. Від чого залежить витрата цементу на куб бетону? Вибираючи склад будівельної суміші, потрібно пам'ятати:...
  2. Мішок як вимірник

Від чого залежить витрата цементу на куб бетону?

Вибираючи склад будівельної суміші, потрібно пам'ятати: чим вище марка цементу, тим нижче потреба в в'язкому речовині. Бувають випадки, коли для збереження в'язкості маси потрібно додати кам'яний пил.

Витрата цементу на куб розчину залежить від:

  • Типу: для суміші застосовуються розчини з піску, вапна або глини. Для кожного з перерахованих варіантів потрібно різну кількість в'яжучих і заповнюють елементів. Для приготування ідеальної якісної суміші з піском, з'єднуємо інгредієнти в співвідношенні 1 до 3, 1 до 4. Для вапняного розчину застосовуємо цемент з розрахунку 1 до 3. При застосуванні глини, змішуємо в пропорції 1 до 9;
  • Марки (наскільки міцна застигла маса). Марка залежить від елемента будівлі, в якому вона буде застосована. Для фундаменту і несучої стіни важлива міцна кладка, не схильна до БІОВПЛИВ, навантажень і механічних пошкоджень, тому професіонали рекомендують застосовувати суміші з максимальною міцністю. Для внутрішніх стін можна використовувати суміші з меншою витратою інгредієнтів. Для штукатурення стін можна використовувати суміші з меншим вмістом основного інгредієнта;

Для штукатурення стін можна використовувати суміші з меншим вмістом основного інгредієнта;

  • Складу розчину - вибране співвідношення в'яжучого і наповнювача.

Види змусив:

  • Важкий для кладки. Відносимо три види: цемент + вапно, + глина або + пісок. На 1 м3 такого розчину необхідно взяти від 90 до 429 кг основного інгредієнта;
  • Важкі для оздоблювальних робіт. Бувають двох видів: цемент + пісок або + вапно. На 1 м3 використовуємо від 250 до 710 кг інгредієнта, а для варіанту з вапном використовуємо від 92 до 204 кг основного інгредієнта;
  • Для штукатурки і декору. На 1 м3 застосовуємо близько 210 кг цементу;
  • Легкий. Суміш з цементу і вапна, застосовуємо 210 кг інгредієнта на 1 м3;
  • Церезітовий. Використовуємо 84 кг в'яжучих речовин, 0,12 м3 піску і додаємо вапно і слюду.

Використовуємо 84 кг в'яжучих речовин, 0,12 м3 піску і додаємо вапно і слюду

Застосовуємо чистий пісок з природною вологістю від 4 до 7%.

Щоб виконати розрахунок цементу на куб розчину, правильно розподілити інгредієнти, потрібно вивчити їх основні характеристики. Вам потрібно врахувати, бетон з якими властивостями і консистенцією вам потрібен. Отже:

  • Для цементу слід врахувати вагу, активність і кінець схоплювання;
  • Для маси бетону - обсяг, міцність, ступінь рухливості і водовідділенням, водопроникності;
  • Для піску важлива пустотность, вага, обсяг, крупність, рівень вологості і наявність домішок;
  • Для щебеню враховуємо масу, порожнистість, рівень міцності, вологості, забрудненість.

Правильне заміс бетонної маси дозволяє отримати продукт, який не сприйнятливий до зовнішніх впливів.

Як розраховувати цемент - основні правила

Чим менше в розчині цементу, тим більш рухливими бетон. Це означає, що при розрахунку бетонної маси допускається похибка в 1 кг, але при розрахунках щебеню допустима похибка - 5 кг. Це означає, якщо в розчин додати мало затверджувача, він не втримає наповнювач і сполучна. Інакше кажучи, розчин зіпсується за один сезон під впливом зовнішніх факторів. З бетонного розчину кладуть не тільки дороги, але і несучі стіни споруд, тому краще перекласти зайвий кілограм інгредієнта.

Щоб розрахувати, скільки цементу в 1 м3 бетону, враховуємо марки бетону і цементу. Марка цементу повинна бути на половину більше марки розчину, який потрібно замісити. Вид бетону залежить від його призначення: заливка фундаменту будівлі або викладання стіни. Для першого варіанту потрібно бетон М-200, а для другого підходить М-300. Вид застосування розчину залежить від місця використання: кладка стін, монтаж паль, заливка фундаменту будинку , Викладання доріжки, моста, виготовлення монолітної стіни або стелі, блоку, колони, балки, армованого поясу, і т. Д. Скільки видів застосування, стільки і марок. З останнім варто визначитися до початку розрахунку.

З останнім варто визначитися до початку розрахунку

Бетонний розчин складається з 9 частин - це означає 1: 3: 5, де 1 частка цементу, 3 частки піску і 5 частин наповнювача - тобто щебеню. Досвідченим будівельникам рекомендовано вимірювати інгредієнти частками (частинами). Наприклад, беремо 1: 2 - це означає, що для 1 кг бетону марки М-400 беремо 2 кг піску, а для більш високої марки М-600 замішуємо в пропорції 1: 3. Найкраща пропорція для 1 кг бетону - це 0,8 м3 щебеню і 0,5 м3 піску. Для одного куба беремо не більше 350 кг цементу, тобто не більше 5 мішків. Передозування інгредієнтів призведе до розтріскування розчину.

Щоб розрахувати витрати цементу на стяжку підлоги калькулятор не потрібен. Все просто обчислити в розумі. Наприклад, площа підлоги - 60 м2 і потрібно стяжка висотою в 6 см. Обчислюємо за формулою 60 м2 * 0,06 м = 3 м3 розчину.

Мішок як вимірник

Щоб зробити розрахунки простіше, купуємо будівельні матеріали в мішках по 50 кг.

Наприклад, щоб зробити розчин з марки М-100, потрібно 166 кг цементу, тобто три мішки + 16 кг. Для М 150 беремо 205 кг, тобто 4 мішки + 5 кг.

Використовувати мішок як мірила - це економічно і вигідно. Наприклад, будівельники користуються такою формулою для складання суміші: 1 мішок цементу-затверджувача, щебеню п'ять мішків і 3 мішки піску. У підсумку отримуємо розчин високої якості.

Згадаймо математику: в 1 кубі - 1 000 000 см³. Це означає, що одна частина - це 111 111 см³, при цьому на 1 куб. см йде 3 грами основного інгредієнта, це означає, що витрата на 1 м3 складає 333 333 г або 333 кг.

Ми розрахували, скільки цементу на куб бетону беремо:

Для марки М-450 беремо 469 кг; в М-300 піде 319 кг; для М-400 - 417 кг; М-200 - 241 кг; М-250 - 300 кг; М-150 - 205 кг; М-100 - 166 кг.

Для марки М-450 беремо 469 кг;  в М-300 піде 319 кг;  для М-400 - 417 кг;  М-200 - 241 кг;  М-250 - 300 кг;  М-150 - 205 кг;  М-100 - 166 кг

Для виготовлення розчину високої якості застосовується цемент марки М-400. Чим нижче марка, тим більше повинно бути цього інгредієнта в суміші. Застосовуючи більш низьку марку М-300, збільшуємо обсяг цементу в розчині на 30%, і т. Д.

Для виготовлення сумішей застосовуємо тільки чисту проточну воду: не повинно бути домішок, сторонніх елементів, бруду, масел, бензину, і т. Д. Кількість води залежить від рівня вологості піску і щебеню, кількості вологи для цементу, тому визначити її складно. Кількість води визначають під час виготовлення сумішей. Для отримання бетону середньої пластичності з 20-ти міліметровими частинками щебеню потрібно рівно 205 л води.

Щоб виготовити якісний бетон все елементи повинні бути ідеально чистими, а також свіжими, так як старі матеріали автоматично знижують марку. Щебінь слід промити для видалення сторонніх елементів, а пісок просіюємо через похилу сітку з величиною осередків не більше 1х1 см, а також промиваємо при можливості.

Для бетону застосовуємо тільки очищений пісок, який не містить глину, мул і інші чужорідні частинки. Від чистоти піску залежить, наскільки розчин буде міцним. Брудний пісок вимагає збільшення обсягу основного інгредієнта на 10-20%.

Щебінь краще брати дрібний - 10 мм. Кращі результати показує дрібний щебінь з гірських порід і річкового гравію.

Рада фахівців! Професіонали не радять робити великі заміси. Виготовляємо суміші невеликими порціями, щоб досягти кращого результату.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Від чого залежить витрата цементу на куб бетону?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама