Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види розеток: їх відмінності один від одного і призначення

  1. Види розеток: тип роз'єму і його особливості
  2. Типи розеток: із заземленням або без
  3. Види електричних розеток: накладна або вбудовується
  4. Види розеток і вимикачів: додаткові функції
  5. Розетки спеціального призначення: які бувають

Зміст:
Види розеток: тип роз'єму і його особливості
Типи розеток: із заземленням або без
Види електричних розеток: накладна або вбудовується
Види розеток і вимикачів: додаткові функції
Розетки спеціального призначення: які бувають

Якщо ви вважаєте, що розетка - це тільки дві маленькі дірочки, в яких йде струм високої напруги, ви глибоко помиляєтеся. Сучасні розетки - це в першу чергу високотехнологічний виріб, покликане вирішувати масу завдань. У зв'язку з цим і їх величезна різноманітність, з яким ми постараємося ознайомити наших читачів в цій статті. Разом з сайтом stroisovety.org ми вивчимо види розеток і розглянемо їх особливості, тим самим відповівши на питання, яку розетку вибрати?

org ми вивчимо види розеток і розглянемо їх особливості, тим самим відповівши на питання, яку розетку вибрати

Які бувають електричні розетки фото

Види розеток: тип роз'єму і його особливості

Найголовніше, що потрібно зрозуміти на самому початку, так це те, що розетки можуть бути призначені не тільки для споживачів, які живляться струмом в 220V - розетки можуть мати різне призначення і використовуватися для підключення всілякого обладнання. Якщо говорити про побут, то в цьому відношенні можна виділити електричні розетки для підключення кабелів і іншого низькоточних обладнання - наприклад, телефонів, музичних динаміків і так далі.

Якщо говорити виключно про розетках електричних з напругою 220V, то, в залежності від типу роз'єму, їх можна розділити на чотири типи.

  1. Розетки радянського зразка. Вони ще використовуються, але поступово відживають свій вік. Їх основний недолік полягає в поганому контакті, який обумовлений недостатньо жорсткою посадкою вилки. В принципі, їхні дні полічені, і сильно загострювати на них увагу ми не будемо.
  2. Розетки європейського стандарту. Можна сказати, що це дуже практично не має недоліків - хіба що туга посадка, завдяки якій з них досить складно виймати вилку. Відрізнити таку розетку можна по глибокому посадкового місця і круглим отворів для вилки - в магазині їх на сьогоднішній день дуже багато на будь-який розмір гаманця.
  3. Американська розетка. У них все не як у людей, в тому числі і розетки, які замість круглих отворів мають тонкі прямокутні прорізи під пластинчатую вилку. Недоліком таких розеток можна назвати поганий контакт. До того ж, у нас вони не використовуються, а це означає, що більше про них ми згадувати не будемо.
  4. Універсальна розетка. Досить вдала спроба забезпечити можливість включення в неї європейської та американської вилки. У наших краях подібні вироби можна зустріти хіба що на імпортному електричному обладнанні.

    Види розеток і вимикачів фото

В принципі, надана вище інформація є суто ознайомчої - навряд чи кому-небудь з наших співвітчизників прийде в голову думка придбати розетку американського зразка. Вибір тут очевидний - євростандарт. І тільки!

Типи розеток: із заземленням або без

Заземлення грає не останню роль в роботі деяких споживачів електричного струму. Без нього електричні прилади високої потужності можуть виявитися небезпечними для користувача - легкі щипки струму, якими проявляє себе відсутність заземлення, це, можна сказати, квіточки. незаземлена пральна машина може стати навіть причиною смерті людини. Загалом, це і є головна ознака, згідно з яким проводиться вибір розеток за наявністю або відсутністю заземлюючого контакту - інший момент, що обумовлює цей вибір, полягає в наявності заземлення як такого. Далеко не в кожному будинку або квартирі передбачений в розводці третій, заземлення - природно, за відсутності такого відпадає і потреба в розетках із заземленням.

  1. Як ви вже зрозуміли, розетка без заземлення застосовується виключно для малопотужних споживачів. З одного боку це правильно, а з іншої не дуже - відсутність заземлення в малопотужному обладнанні не позначається на захисті його самого, а ось для людини воно є аж ніяк не безпечним, особливо якщо споживач має металеві частини.
  2. Розетка із заземленням - практично вся побутова техніка, потужність якої перевищує 300Вт, передбачає підключення до контуру заземлення. В принципі, вилка, якою вони обладнуються, підійде і в розетку без заземлення, але, самі розумієте, в такому випадку ні про який захист мови бути не може.

    Види електричних розеток фото

Висновок напрошується сам собою - заземлення потрібно, і якщо установці розеток передує заміна електричної проводки , То заземлення краще передбачити і вибрати ті різновиди розеток, які передбачають третій контакт.

Види електричних розеток: накладна або вбудовується

Існує думка, що вбудовуються електричні розетки застосовуються при облаштуванні прихованої електропроводки , А накладні є хорошим рішенням для зовнішньої проводки. З одного боку це правильно, а з іншого не зовсім. Розберемося з цим моментом трохи докладніше.

  1. Вбудовувані розетки. Вони знайомі всім, і їх відмінна риса полягає в тому, що вся їхня внутрішня частина, в тому числі і місце підключення проводів, ховається в стіні. Застосовувати такі розетки можна як для зовнішньої проводки, так і для внутрішньої (прихованої). У будь-якому випадку доведеться подбати про встановлення прихованого підрозетника. існують і висувні розетки , Які також відносять до категорії вбудованих. Як правило, їх доля - це стільниці.
  2. Накладні розетки. Їх коник - проста установка. Для розеток даного типу не потрібно довбати в стіні отвір і встановлювати в нього підрозетник - поставити таку розетку можна прямо на стіну, попередньо просвердливши в ній два невеликих отвори під дюбелі з пробкою. Є і недолік, який виражається в тому, що розетки подібного виду дуже сильно виступають від стіни - деяким людям цей момент не подобається.

    Різновиди розеток фото

Ну а взагалі обидва варіанти в незвичними і навіть дещо взаємозамінними - по крайней мере, зробити це вам ніхто не заборонить.

Види розеток і вимикачів: додаткові функції

В принципі, розетки - це такі пристрої, які досить важко обладнати додатковими функціями, надавши їм таким способом нові функціональні можливості. Але, незважаючи на це, все ж виробники час від часу примудряються радувати своїх покупців подібними нововведеннями - до таких можна віднести наступні види електричних розеток .

  1. Розетка з захистом від непроханих гостей - від дітей, які намагаються влізти куди їм за статусом не належить. Отвори для вилки обладнуються захистом, яка при натиску виделкою зсувається в бік.
  2. Розетка з кришкою - в більшості випадків відкидною кришкою оснащуються вологозахищені розетки, призначені для установки на вулиці або в приміщеннях з підвищеною вологістю. Наприклад, в ванній . Кришка захищає розетку від попадання прямих цівок води.
  3. Розетка з таймером . Дуже цікавий виріб, яке дозволяє в автоматичному режимі управляти споживачем, підключеним до цієї розетку. Існує два типи подібних пристроїв - розетки з добовим і тижневим таймером (їх назва говорить сама за себе). Перші дозволяють програмувати роботу розетки протягом доби, а другі впродовж тижня.
  4. Розетка з вимикачем. Це пристрій створено для того, щоб людина мала можливість включати і вимикати приєднаний в розетку споживач, не виймаючи вилки. Штука зручна і дозволяє продовжити термін експлуатації як самої розетки, так і вилки споживача електричного струму.
  5. Розетка з підсвічуванням. Підсвічування розетки більше корисна не тим, що в неї можна включати споживачів в темний час доби, а тим, що невеликі вогники служать свого роду маячками, що дозволяють людині орієнтуватися в темному приміщенні.

    Які бувають розетки фото

Існують і інші удосконалення розеток, що дозволяють людям вирішувати ті чи інші завдання, але в побуті вони застосовуються рідко.

Розетки спеціального призначення: які бувають

Переймаючись питанням, які бувають розетки, важко пройти повз виробів спеціального призначення - в побуті вони використовуються рідко, але, тим не менше, існують. Зокрема, тут можна згадати про двох різновидах виробів цього типу.

  1. Розетки для потужних споживачів тривалої роботи. До таких сміливо можна віднести електричні духовки і варильні панелі. Основна відмінність розеток, використовуваних для підключення цього обладнання, полягає в потужності і в обов'язковій наявності заземлюючого контакту. Останнім часом вони застосовуються досить рідко, так як люди вважають за краще підключати їх стаціонарно, без роз'єму - в якості захисту в таких ситуаціях використовується автоматичний вимикач.
  2. Розетки, що встановлюються в щиток на рейку, як і всі автоматичні вимикачі тощо обладнання. Їх призначення зводиться до того, щоб підключати в них споживачів, розташованих в безпосередній близькості від електрощитової. Мало того, вони є відмінним рішенням для потужних електроприладів - наприклад, в них запросто можна включити навіть трансформаторний зварювальний апарат і не переживати про те, що перегорить проводка в будинку або квартирі.

    Види розеток фото

І, звичайно, найголовніша відмінність всіх розеток один від одного, незалежно від їх виду, це потужність - кожна розетка розрахована на роботу з струмом певної сили. Якщо ви уважно вивчите цей пристрій, то напевно знайдете на ньому маркування з однією або двома цифрами і буквою «А» поруч - остання позначає ампери, а цифри вказують на їх кількість. У більшості випадків практично всі побутові розетки здатні витримувати силу струму в 16А, але є і виключення - існують і менш потужні, і більш потужні роз'єми цього типу. На цей момент потрібно звертати увагу, так як при підключенні потужного споживача в слабку розетку остання просто оплавітся, що неодмінно призведе замикання, яке в свою чергу може стати причиною пожежі.

В принципі все, і залишається додати не так вже й багато. Крім описаних вище, існують і інші види розеток - наприклад, вони можуть відрізнятися за кількістю одночасно приєднуються до них споживачам (одинарні розетки, подвійні, потрійні). Також можна виділити слабкострумові різновиди розеток, які широко застосовуються в побуті - телевізійна, телефонна і інтернет розетки. За великим рахунком, спеціалізованими роз'ємами можуть бути обладнані будь-які вироби, в роботі яких задіяні дроти.

Автор статті Олександр Куликов

Org ми вивчимо види розеток і розглянемо їх особливості, тим самим відповівши на питання, яку розетку вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама