Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

35. Будівництво басейнів: етапи проектування

якісне   будівництво басейнів   неможливо без правильно розробленого проекту, який дозволяє розрахувати чашу на передбачувані статистичні і динамічні навантаження, визначити їх тиск на грунт або фундамент будівлі в залежності від місця розташування басейну, розпланувати розташування обладнання, розрахувати правильне розташування закладних деталей і багато іншого, а також спланувати кошторис проекту , тобто матеріальний і фінансовий витрата матеріалів, витрат часу

якісне будівництво басейнів неможливо без правильно розробленого проекту, який дозволяє розрахувати чашу на передбачувані статистичні і динамічні навантаження, визначити їх тиск на грунт або фундамент будівлі в залежності від місця розташування басейну, розпланувати розташування обладнання, розрахувати правильне розташування закладних деталей і багато іншого, а також спланувати кошторис проекту , тобто матеріальний і фінансовий витрата матеріалів, витрат часу.

Проект басейну представляється у вигляді комплекту креслень, де вказуються розрахунки матеріалів і додається пояснювальна записка (види передбачуваного обладнання, способи підготовки води, перелік необхідних реактивів та інші аспекти будівництва басейнів і їх подальшої експлуатації).

Найбільш важливим і відповідальним етапом проектування басейну є проект чаші, який складається з декількох етапів: архітектура і прив'язка, статистичний розрахунок несучих конструкцій, а також окремих складових чаші.

Перший етап включає визначення місця розташування басейну, його призначення, форму, розміри, установку аксесуарів. Чим хитромудрих буде форма споруди, тим більш трудомістким і дорогим вийде будівництво басейнів.

Статистичний розрахунок несучих конструкцій виконується відповідно до СНиП, СанПіН і іншими документами, що регламентують сучасне будівництво. Даний розрахунок виконується в залежності від навантажень, які передбачаються в той чи інший відрізок часу експлуатації і будівництва басейнів, і спрямований на забезпечення довговічності, надійності і безпеки конструкції чаші.

Також важливим елементом проектування басейнів є облік коефіцієнтів лінійного розширення кожного матеріалу, що використовується в процесі будівництва басейнів, і їх взаємозв'язку між собою. Оскільки при експлуатації споруди зовні будівлі все елементи басейну схильні до частих і різких перепадів температурного режиму, що може привести до коливання їх розмірів, що в свою чергу негативно позначиться на цілісності і міцності як конструкції в цілому, так і її захисних і декоративних покриттях.

Ще одним важливим аспектом будівництва басейнів в повній відповідності до побажань замовника є розробка дизайн-проекту, оскільки пояснити на словах будівельній бригаді, яким ви уявляєте собі басейн, а особливо в разі передбачуваних декоративних місток складних форм і конструкцій, просто нереально.

Природно, непідкований в питаннях будівництва потенційний власник басейну не зможе сам ні розробити проект , Ні власне побудувати басейн. Наша компанія «Інтерком» з радістю надасть вам кваліфіковану допомогу на всіх етапах будівництва вашого басейну в будь-якому місті України, в тому числі і в Чернігові, Черкасах, Дніпродзержинську, Білій Церкві, Краматорську.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама