Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ківі при вагітності

  1. Звідки привозять ківі в російські магазини?
  2. Ківі при вагітності. Кому необхідно вживати?
  3. Коли найкраще почати їсти ківі?
  4. Чи існують рекомендовані норми вживання ківі? Чи змінюються вони з плином вагітності?
  5. Кому варто відмовитися або обмежити вживання ківі?
  6. Як вживати ківі під час грудного вигодовування?
  7. Кому протипоказано вживати ківі під час лактації?
  8. Як застосовують ківі в кулінарії? Рекомендації для вагітних
  9. Як правильно чистити і зберігати ківі?
  10. Застосування ківі в домашній косметології при вагітності

Під час виношування малюка жінки намагаються збільшити кількість фруктів, овочів і ягід в раціоні. Перевага віддається не була піддана термічній обробці і зберіг всі корисні нутрієнти продуктам харчування.

Одним з найбільш корисних в перинатальний період продуктів вважається ківі. Пропонуємо познайомитися з ківі ближче і розглянути причини, за якими вагітним і годуючим буде доцільно ввести екзотичну ягоду в раціон.

Звідки привозять ківі в російські магазини?

Звідки привозять ківі в російські магазини

Для вирощування ківі, плодів великої ліани актинідії, необхідний вологий субтропічний клімат. У нашій країні ягода відноситься до розряду екзотичних, вирощується умільцями на підвіконнях «для душі». Промисловим же способом - поки тільки в декількох досвідчених фермерських господарствах на території Криму і Краснодарського краю. Купити вирощені в Росії плоди в більшості регіонів країни неможливо. Якщо вітчизняні фрукти і продаються, то пропонують їх реалізатори за ціною, в кілька разів перевищує вартість імпортних аналогів.
У той же час на прилавках більшості продуктових магазинів представлені привезені з теплих країн ягоди.

Батьківщиною ківі вважається Китай. У зв'язку з дефіцитом площ вирощування ківі не дуже поширено в Піднебесній. Місцеві аграрії здебільшого там займаються селекцією ківі, виведенням нових сортів. У наявних сьогодні в Китаї умовах - це найбільш економічно вигідно.

Інша справа - Нова Зеландія, звідки волохаті кисло-солодкі ягоди направляються в подорож по всьому світу. Нова Зеландія експортує більше половини від усіх вирощуваних плодів ківі. Великі плантації ліани актинії розбиті на території Італії та Чилі. Багато теплі країни вирощують ківі для внутрішнього споживання. При цьому питома частка ківі в складі продуктів агропромислового комплексу багатьох країн щорічно зростає, що свідчить про підвищення рівня попиту. Все більше людей включають цю корисну ягоду в свою дієту.

Ківі при вагітності. Кому необхідно вживати?

Кому необхідно вживати

Вважається, що вживання ківі під час вагітності показано абсолютно всім, кому не протипоказане. Останнім часом лікарі настійно рекомендують вводити кисло-солодкі ягоди в раціон всіх жінок дітородного віку, тим більше що планують вагітність. Це обумовлено високим вмістом в ягодах вітаміну В9-фолієвої кислоти, достатня кількість якого в організмі матері в значній мірі впливає на здоров'я малюка. Розвиток спинного, і головного мозку, нервової системи, черепної коробки дитини і багато чого іншого залежить від рівня фолієвої кислоти в організмі матері.

Не секрет, що споживати живі вітаміни , Що містяться в продуктах харчування набагато корисніше, ніж приймати синтетичні. Ягода ківі - чемпіон серед рослин за змістом фолієвої кислоти.

Коли найкраще почати їсти ківі?

Коли найкраще почати їсти ківі

Потреба в фолієвої кислоти з перебігом вагітності тільки збільшується, не знижується потреба і в період лактації. Корисно почати вживати в їжу ківі на будь-якому терміні очікування малюка.

В ідеальному варіанті ківі може супроводжувати майбутню матусю весь перинатальний період.

Так, в першому триместрі вагітності багато хто стикається з проблемою токсикозу і втрати апетиту. Як наслідок - гіповітаміноз і анемією, занепад сил. За рахунок багатого вітамінного складу ягоди ківі здатні заповнити втрачене. Легкий кислуватий смак ягід притупляє блювотні позиви, зменшує нудоту і «змиває» неприємний присмак у роті .

Помічено, що багато дівчат, які не любили ківі до зачаття малюка, починають вживати ківі при вагітності на ранніх термінах у великих кількостях. Смакові рецептори вагітних жадають яскравих відчуттів, а ківі як ніякий інший продукт відповідає цим потребам.

У другому триместрі вагітності, що вважається самим благополучним часом, ківі допомагає урізноманітнити і збалансувати харчування, підвищити імунітет мами і знизити ризик появи вроджених патологій у малюка.

Коли хвилювання і невизначеність першого триместру позаду, багато майбутні матусі починають піклуватися про те, щоб не набрати зайвих, що перевищують фізіологічну норму кілограм. При всій своїй солодощі плоди ківі не містять великої кількості цукру. Класичне вміст вуглеводів в плодах - 8-9 грамів на 100 грамів продукту, тому ківі прийнято вважати дієтичним продуктом. Його можуть без побоювань вживати в їжу все, хто боїться набрати зайву вагу за час очікування малюка. Калорійність ягід 40-50 Ккал на 100 грамів продукту.

Радимо до прочитання: Мандарини при вагітності , Морква при вагітності , Журавлина при вагітності

Завдяки своїм складом і корисними властивостями ківі є відмінним афродизіаком. Перинатальний період у більшості жінок супроводжується зниженням сексуального бажання . У цей час тіло жінки налаштовується на материнство, і багато хто схильний нехтувати статевим життям. Сучасна медицина стверджує, що при здоровому протіканні вагітності близькість батьків корисна для малюка мами. Ківі може допомогти налаштуватися на потрібний лад.

Описані корисні властивості ківі реалізуються в результаті протікають в організмі біохімічних процесів, які не вдається відчути моментально. У більшості випадків складно встановити пряму залежність поліпшення самопочуття від вживання ківі.

Однак, є ситуації, коли від прийому ківі при вагітності користь стає очевидною практично миттєвою.

До третього семестру вагітності збільшилася матка серйозно здавлює внутрішні органи вагітної жінки. Дискомфорт органів проявляється у вигляді печії, запорів і набряків. Плоди ківі позбавляють від закрепів без застосування будь-яких медикаментів і добавок. Зменшують і навіть знімають печію, і допомагають виведенню зайвої рідини з організму. Ефект можна відчути вже після декількох порцій екзотичної ягоди.

Чи існують рекомендовані норми вживання ківі? Чи змінюються вони з плином вагітності?

Чи змінюються вони з плином вагітності

Аналіз вітамінно-елементарного складу ягоди дозволяє зробити обґрунтовані висновки про користь ківі. Наведемо найбільш актуальні в період виношування плоду і грудного вигодовування властивості вітамінів, мікро- і макроелементів, що містяться в ягодах:

  1. Вітамін С (180мг) - підвищує імунітет, поліпшує засвоюваність заліза з рослинних продуктів, є важливим антиоксидантом.
  2. Калій (300мг) - покращує постачання мозку киснем, здатний знижувати артеріальний тиск .
  3. Магній (25мг) - регулює рівень цукру в крові, запобігає м'язові і суглобові болі, сприяє здоров'ю зубів
  4. Вітамін B9 - фолієва кислота (18,4 мкг) - необхідний для формування нервової системи малюка. Адекватна кількість фолієвої кислоти в організмі матері дозволяє в значній мірі зменшити кількість можливих патологій плоду. Доведено, що діти, які одержували достатню кількість фолієвої кислоти в утробі матері, мають великий інтелектуальний потенціал, легше навчаються, стійкі до стресів.
  5. Залізо (0,8мг) відмінно засвоюється за рахунок споживаного одночасно з ним великої кількості вітаміну С. Це важливо для регуляції роботи кровоносної системи і профілактики залізодефіцитної анемії.
  6. Кальцій (40 мг) і фосфор (34 мг) є основними скалообразующімі елементами, потреба жінки в кальції в період вагітності грудного вигодовування зростає майже в два рази - до 2000 мг на добу.
  7. Вітаміни групи В - тіамін і рибофлавін сприяють передачі генетичної інформації від матері до плоду, формування нормального гормонального фону. Допомагають боротися зі слабкістю і підвищеною стомлюваністю.

Наведений перелік допомагає зрозуміти наскільки корисним є регулярне вживання ківі під час вагітності, але далеко не вичерпаний. Детальну інформацію про біологічно активних компонентах в ківі можна отримати в спеціалізованих довідниках.

Рекомендується збільшувати споживання ківі під час вагітності. Почати можна з 3-4 разів на тиждень, поступово перейшовши на щоденне споживання 1-2 ягід. Така схема прийому плодів в їжу може позбавити від великої кількості неприємних симптомів, які супроводжують вагітність.

В післяпологовий період щоденне вживання ківі дозволить запобігти геморой , Наситити корисними мікроелементами грудне молоко . Як і більшість зелених плодів, ківі практично ніколи не викликають алергії.

Кому варто відмовитися або обмежити вживання ківі?

Кому варто відмовитися або обмежити вживання ківі

Нагадаємо, що загальна для всіх продуктів правило діє і на описувану екзотичну ягоду. Можливі від вживання ківі при вагітності користь і шкода. Навіть найкорисніша складова раціону може стати небезпечною при вживанні в надмірній кількості або при наявності протипоказань.

Виключити ківі і шукати плодам ліани актинії гідну альтернативу доведеться в разі індивідуальної непереносимості та алергії.
Буде корисно порадитися з лікарем, якщо в анамнезі вагітної є гастрит з підвищеною кислотність, виразка шлунка або сечокам'яна хвороба.

Як вживати ківі під час грудного вигодовування?

Як вживати ківі під час грудного вигодовування

У більшості випадків, пов'язаних з організацією харчування мами в період грудного згодовування, лікарі вважають за краще перестрахуватися і не рекомендують утриматися від улюблених за вагітність кисло-солодких плодів до досягнення малюком тримісячного віку.

Вважається, що значна кількість клітковини і пектинових сполук можуть надмірно навантажити незрілу травну систему новонародженого. Не варто поспішати з введенням ківі в раціон годуючої мами, які не використала ягоду в їжу під час вагітності.

Необхідно дотримуватися загальні для всіх нових для немовляти продуктів правила. Починайте з маленькою порції. Половини чайної ложки буде достатньо для першого разу. Уважно стежте за реакцією малюка. У нормі введення нового продукту не повинно викликати шкірні реакції, занепокоєння малюка або розлади стільця після харчування грудним молоком.

Не варто пробувати відразу кілька нових продуктів одночасно, так ви не зможете виявити то, на що саме відреагував організм дитини.

Важливо знати, що якщо в ранньому віці на вживання ківі виникла негативна реакція, це не означає, що у дитини довічна алергія на ківі. Через 2-3 місяці мама знову може випробувати невелику порцію ківі. Швидше за все, корисне нововведення пройде без наслідків і можна буде сміливо з'їдати по половинці-цілого ківі щодня, на користь мамі і малюкові.

Кому протипоказано вживати ківі під час лактації?

Мамам недоношених малюків до досягнення ними віку 6-8 місяців. При виявленні індивідуальної нестерпності ягід ківі немовлям. При кольках, здутті живота або розладах стільця у дитини.

Як застосовують ківі в кулінарії? Рекомендації для вагітних

Рекомендації для вагітних

Смак ківі дуже багатогранний, змінюється в залежності від ступеня дозрівання плоду. Зелені плоди терпкі і кислі, в стиглих ж ягодах переважає солодкий смак. Деяким вгадуються смакові поєднання, схожі на смак банана, полуниці або суниці. Для інших ківі нагадує за смаком яблука або нестиглі диню. Багато росіян сходяться на тому, що ягоди ківі дуже нагадують за смаком ягоди агрусу.

Деякі джерела називають ківі «китайським агрусом».

Багато хто віддає перевагу вживати ківі при вагітності в їжу без будь-якої обробки. Просто добувають м'якоть і їдять, зрідка додають у салати. У той же час ківі знайшов широке застосування в кулінарії.

Ківі містить фермент актінідін, який допомагає розщеплювати білок і сприяє переварюванню їжі. Тому ягоди часто використовують як маринад для м'яса на грилі або вугіллі. Додають в м'ясні і рибні страви при запіканні власному соку. У багатьох рецептах, які передбачають використання лимона і лайма, заміна цитрусових на ківі покращує смакові якості і корисність страв.

Додають ківі при приготуванні тортів, зефірних і сирних десертів. Ягода надає приємну натуральну кислинку солодких страв, зменшує нудотність десертів.

Рецептів страв з ківі досить багато, кожна жінка, яка перебуває в положенні і твердо вирішила включити ківі в раціон може підібрати собі варіант до смаку. Найбільш популярними стравами з ківі для вагітних можна віднести різні види смузі (смутісов). Наприклад, яблуко-банан-ківі, ківі- селера - петрушка , Ківі-шпинат і огірок та інші. Кількість варіантів обмежена тільки фантазією кулінара

Як правильно чистити і зберігати ківі?

Як правильно чистити і зберігати ківі

У Росії прийнято чистити ківі як картоплю - зрізаючи шкірку по всьому периметру і нарізаючи м'якоть плоду на дольки. Це пов'язано з тим, що на прилавках російських магазинів здебільшого представлені тверді, недостиглі плоди, обробка яких, таким чином, виявляється найбільш ефективною.

У світовій практиці прийнято вживати м'які стиглі плоди ківі ложкою, відокремлюючи невелику ділянку шкірки і зачерпуючи м'якоть. Інший спосіб - розрізати ківі навпіл і ласувати з вийшов «тарілочок». Любителі ківі можуть придбати навіть спеціальні ложечки.

До речі, в деяких східних країнах, вагітним прийнято дарувати кошики з ківі і столовими приборами для них.

Оскільки велика частина представлених на російському ринку плодів ківі продаються полузелёнимі, багато вітчизняних любителі ягід задавалися питанням - як і скільки зберігати ківі, щоб вони доспіли, але не зіпсувалися?

Не варто зберігати плоди в холодильнику, ківі любить тепло. Купивши зелені плоди в магазині краще викласти їх дозрівати при кімнатній температурі. Крім того, рекомендується викладати ківі при зберіганні таким чином, щоб стінки плодів не торкалися одне одного. Це дозволить зберігати їх не псуються досить довго. При правильному зберіганні в теплому, провітрюваному місці напівстиглих плоди знайдуть необхідну м'якість і смакові якості вже через 2-3 дні, зовсім зелені можуть встигати до двох тижнів.

Застосування ківі в домашній косметології при вагітності

Застосування ківі в домашній косметології при вагітності

В очікуванні малюка багато хто намагається використовувати якомога менше продуктів хімічної промисловості. Стає важливо мінімізувати число продуктів хімічної промисловості в засобах для догляду. Багато хто починає шукати домашню альтернативу готовому покупному догляду. Один із способів - застосування масок для обличчя з додаванням. М'якоть ківі додають в натуральні основи, як мед, йогурт або сметана. Такі маски тонізують і омолоджують шкіру.

Нанесення соку ківі на шкіру обличчя в чистому вигляді - повноцінний високоефективний кислотний пілінг, після якого необхідні зволожуючі процедури і креми з UV фільтрами. Сік ківі доцільно додавати в ванночки при манікюрі і педикюрі. Така ванна корисна для підтримки молодості шкіри рук, догляду за кутикулою, розм'якшення огрубілою шкіри стоп.

М'якоть ківі, за рахунок містяться в ній дрібних кісточок можна використовувати як скраб для обличчя, тіла і шкіри голови. Механічне видалення відмерлих частинок шкіри за допомогою кісточок і дбайливе вплив фруктових кислот - ідеальний комплекс для відновлення шкіри і видалення ороговілих частинок.

Все більшої популярності набуває нанесення багатою на вітаміни м'якоті ківі на волосся як засіб, що підвищує блиск і пружність волосся.

В цілому плід ківі настільки багатий мікроелементами і вітамінами, пектинами і корисною клітковиною, що вживання кисло-солодких ягід в їжу можна рекомендувати практично кожному. Ринкова вартість дозволяє регулярно ласувати корисними плодами більшості верств населення.

Вагітним жінкам і в період грудного вигодовування слід взяти на замітку існування такої чарівні палички. Волохата ягода як ніби спеціально створена, щоб полегшити час очікування малюка і дати можливість жінці насолодитися радощами материнства.

Звідки привозять ківі в російські магазини?
Кому необхідно вживати?
Коли найкраще почати їсти ківі?
Чи існують рекомендовані норми вживання ківі?
Чи змінюються вони з плином вагітності?
Кому варто відмовитися або обмежити вживання ківі?
Як вживати ківі під час грудного вигодовування?
Кому протипоказано вживати ківі під час лактації?
Як застосовують ківі в кулінарії?
Звідки привозять ківі в російські магазини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама