Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильне годування кроликів

" Назад

Основні корми для кролів - сіно, трава, коренеплоди Основні корми для кролів - сіно, трава, коренеплоди. Із зелених кормів можна використовувати конюшина, злакові рослини, а також бур'яни - полин, подорожник, осот, молочай, кульбаба, деревій, кропиву, лопух, суріпицю і ін., Листя коренеплодів, листя осики, липи, верби, горобини та інших деревних і чагарникових порід. Перед згодовуванням кроликам траву необхідно пров'ялити на сонці. Траву бобових рослин (конюшина, вику, горох) слід давати обережно, щоб не викликати захворювання кишечника. Її дають в суміші зі злаковими травами і не більше 60 г на одну дорослу голову в день.

З грубих кормів для кроликів найбільш придатні сіно лугове або бобова (добреоблиствені), віники з молодих гілок, яра солома; з соковитих - морква, буряк, турнепс, картопля, гарбуз, кірки кавуна, капуста. Концентровані корми для кроликів - овес, ячмінь, кукурудза, горох, вика, сочевиця, висівки, комбікорм для кролів .

Можна кроликам давати також яблука, горобину, жолуді, очищення картоплі (миті), молочні корми - молоко, обрат, кисле молоко; мінеральні - кухонна сіль, крейда, кісткове борошно. Корми повинні бути свіжими, що не цвілими, що не загнили.

У літню пору кроликів можна годувати травою з дуже невеликою добавкою концентратів. Рання весняна зелень - дикорослі трави, кульбаби, кропива - прекрасний корм для кроликів. Але не рекомендується годувати їх весь час однією і тією ж травою. Помічено, наприклад, що кроленята, яким дають тільки кульбаби, помітно відстають у рості.

Такі рослини, як болиголов, дурман, блекота, наперстянка, конвалія, вороняче око, живокіст, чистотіл - отруйні, їх давати кроликам не можна.

У зимовий час кролики охоче поїдають коренеплоди і картопля. Дають їх сирими, очищеними від землі і вимитими. Промерзлі коренеплоди варять, а морква розтає й дають сирої. Це найкорисніший для них корм.

Сіно - основний корм кроликів в зимовий час, але пізно прибране, грубе сіно вони їдять погано. Взимку, крім сіна на ніч, кроликам можна давати свеженарубленние гілки з корою. Кору кролики дуже люблять.

Кращим концентрованим кормом для кроликів є овес. Згодовують його в сухому вигляді. Інші зернові корми - горох, кукурудзу, сочевицю, вику - за 2-3 години до згодовування замочують. Висівки та комбікорм дають злегка зволоженими. Ячмінь краще згодовувати в роздробленому вигляді.

Мінеральні корми - кухонну сіль, крейда - змішують з концентратами. Чим краще за якістю основні корми, тим менше можна давати мінеральної поживи. Листя буряка обов'язково треба посипати меленим крейдою.

Поїти кроликів потрібно щодня вранці і ввечері перед годуванням, а в особливо спекотні дні і вдень. У холодну погоду всіх кроликів, за винятком підсисних маток, можна напувати один раз в день водою кімнатної температури. Якщо такої води немає, краще давати сніг, а не холодну воду.

Кролики швидко звикають до певного режиму, якого і слід дотримуватися. Підсисних маток і молодняк до 2,5-місячного віку необхідно годувати не менше 4-х разів на добу, решту поголів'я - не менше 3-х разів.

Можна користуватися наступними схемами годування:

Триразове харчування взимку:

  • о 8 годині - половина добової норми концентратів і половина добової норми сіна;
  • о 12 годині - добова норма коренеплодів;
  • о 17 годині - інші концентрати і сіно (або гілковий корм).

Триразове харчування влітку:

  • о 6 годині - половина добової норми концентратів і третя частина норми трави;
  • о 15 годині - третя частина добової норми трави;
  • о 19 годині - інші концентрати і траву (або гілковий корм).


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама