Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Індійський лук - лікувальні властивості і застосування в народній медицині

  1. Вирощування індійського лука і догляд за ним
  2. Лікувальні властивості індійської цибулі
  3. Індійський лук - настоянка для суглобів
  4. Використання в народній косметології
  5. Індійський лук - застосування в народній медицині
  6. Протипоказання індійського лука

Сьогодні ми поговоримо про індійському цибулі, лікувальні властивості та протипоказання даної рослини для застосування в народній медицині
Сьогодні ми поговоримо про індійському цибулі, лікувальні властивості та протипоказання даної рослини для застосування в народній медицині.

Вирощування індійського лука і догляд за ним

Індійський лук ще носить назву птицемлечник хвостатий. Він завершує зазвичай цвітіння всіх весняних квітів - в перших числах травня, відноситься до підродини гіацинтів, сімейству спаржевих . Рослина невибаглива, на початку вегетаційного періоду (березень-квітень) йому потрібно лише хороша освітленість і досить води, не завадять і азотисті добрива. Як тільки починає формуватися стрілка з суцвіттями, потрібно переходити на калійно-фосфорні добрива для квітучих квітів.

Зростає як в домашніх умовах, в оранжереях, так і у відкритому грунті, наприклад, в лісі. Існує близько 300 різновидів птицемлечника. Деякі сорти цієї рослини відносяться до отруйних. Тому до нього ставитися слід дуже обережно.

Це цибулинна рослина індійський лук має ніжні ланцетоподібні листя, квітконоси мають вигляд досить міцних стебел трохи більше метра в довжину. Квіти нагадують вишневі, дрібні, молочного кольору з довгими тичинками. Індійський лук вкрай невибагливий у вирощуванні і догляді.

Лікувальні властивості індійської цибулі

Рослина вважають цілющим, корисним, але не всі функції його, не всі лікувальні властивості індійської цибулі визначені. Ученим ще належить розібратися в цьому. Але квітникарі на своїй практиці знають, що цибуля вилікує хворе горло, ясна, радикуліт та інші захворювання.

  • Якщо болить голова, треба лист індійського лука добре розім'яти і отриманий сік нанести на віскі. при захворюваннях ясен слід пожувати листи лука, але не ковтати, а виплюнути, сік встигне надати корисну дію на ранки і виразки.
  • Цілющі властивості використовуються при укусі бджіл, собак, подряпинах кішок - потрібно промити рану і змащувати проблемну зону соком даного виду цибулі 4-5 разів на день.
  • Листя птицемлечника відмінно допомагають при ударах, саднах і гематомах, вони надають загоює і антибактеріальну дію.
  • Птіцемлечнік відмінно допоможе тим, хто страждає від бородавок . Потрібно зірвати стебло цибулі під час цвітіння і просто нанести сік стебла на уражену ділянку. Повторювати це протягом 3-5-7 днів. У більшості випадків цей метод позбавлення від бородавок дуже ефективний і простий.
  • усуває наслідки герпесу , Укусів комах, пухлин.
  • Знімає основні симптоми ГРЗ, лікує горло, але необхідно пам'ятати, що рослина вважається отруйним, так що після полоскання варто ретельно сплюнути.

Знімає основні симптоми ГРЗ, лікує горло, але необхідно пам'ятати, що рослина вважається отруйним, так що після полоскання варто ретельно сплюнути

  • Часто індійський лук застосовують при хворобах суглобів. Всім, хто страждає на ревматизм, радикуліт, остеохондрозом , Поліартритом, слід звернути увагу на цю квітку.

Робляться маски, аплікації, компреси, розтирання з цими листами. Після цього спостерігається невелике печіння 7-10 хв., Але потім біль вщухає. Але, знову ж таки, якщо з'явилася кропив'янка або свербіж, то рекомендується промити шкіру чистою проточною водою і більше не застосовувати рослина в медичних цілях.

Сік рослини позбавить від болю при радикуліті, добре зніме біль, зігріє і зменшить запалення. Для виготовлення цілющого кошти беруть дорослі листя, кінці їх бувають сухими, тому цю частину треба зрізати.

Дорослі рослини мають більше корисних речовин. До того ж, прибираючи старе листя, людина надає допомогу новим, молодим листочків, вони починають швидше рости.

Необов'язково зрізати для лікування весь лист, достатнім буде відрізок приблизно в 5 см. Ножем слід зробити зарубки прямо по листу і натерти їм уражену ділянку спини. Після розтирання обов'язково відразу укутати спину вовняним шарфом або хусткою.

Індійський лук - настоянка для суглобів

Класичний рецепт спиртової настоянки порізаних цибулин готується в пропорції 1: 3, наполягати місяць, застосовувати для розтирань і компресів хворих місць.

Також використовуються для настойки і сухе листя - тут вже дотримується пропорція один до десяти, наполягати пару тижнів. Краще стає через чверть години - стихає біль, легше рухаються суглоби.

Використовують і вся рослина, його потрібно подрібнити, залити половиною літра горілки, настояти місяць в темному місці.

Використання в народній косметології

  • Проти зморшок і для кольору обличчя

Корисні косметичні властивості птицемлечника досить ефективні, завдяки своїм активно діючих речовин. Для дорослої шкіри рекомендовані лосьйони. Для приготування зрізаються листя і квіти індійського лука, подрібнюють. На половину чайної ложки листя і чайну ложку квітів необхідно близько 100 грам спирту. Всі компоненти ретельно перемішати в скляному посуді, щільно закрити і залишити на місяць, при цьому необхідно періодично розчин збовтувати.

Лосьйоном не тріть шкіру, а «простукують». Ця нескладна процедура дозволить скоротити зморшки , Зробить шкіру більш еластичною і поліпшить колір обличчя. Протирати не можна, тому що може виникнути опік, стійке почервоніння шкіри.

Можна ще робити компреси з отриманого розчину. Для цього змочені в лосьоне ватяні диски розміщують на шкіру щік, підборіддя і чола, залишити на 20 хвилин. Потім компрес акуратно знімають і споліскують обличчя холодною водою.

  • Від проблемної шкіри

Для приготування настою від проблемної шкіри знадобляться тільки квітки. У банку з герметичною кришкою помістити свіжі пелюстки птицемлечника зонтичного (садового), залити спиртом так, щоб він був вище рівня пелюсток на три сантиметри. Прибрати на місяць в прохолодне місце.

Настоянку використовують не в отриманої концентрації, частина відливають і розбавляють водою на три чверті. Щоранку шкіру протирають ватним тампоном з готовим лосьйоном. Це засіб позбавить від жирного блиску, очистить пори , Ефект спостерігається довготривалий.

Дивовижне якість цієї рослини полягає в тому, що при першому ж застосуванні воно покаже свою ефективність. Якщо ж після застосування відчувається легке поколювання або теплота, значить, рослина здатна допомогти. Якщо відчуттів ніяких немає, то використовувати його безглуздо. Це пояснюється здатністю індійського лука викликати приплив крові до місця, яке слід лікувати.

Індійський лук - застосування в народній медицині

Лікування індійським цибулею проводиться за допомогою використання настоянок, відварів, рецепти їх приготування будуть дані нижче.

Спиртові настоянки виготовляють переважно і з нераспустившихся бутонів, первоцвітів, і з листя. Деякі садівники впевнені, що не варто давати рослині цвісти, а обривати квітконоси і робити з листя і стебел настойки, тоді користі буде більше.

Популярний рецепт настоянки з індійського лука - для нього буде потрібно спирт, який слід розбавити водою до 40%, і суцвіття із стеблами, тобто вся верхня частина рослини.

Пропорція - 100 грам рослини на 1 літр спирту, тобто співвідношення 1 до 10. Наполягати рекомендується протягом 14-15 днів. Такий бальзам добре прогріває, швидко прибирає болю.

На думку народних лікарів, відвари з індійського лука набагато ефективніше і міцніше настоїв. Потрібно покласти в емальовану ємність зрізані стебла і квіти лука, залити водою і залишити на ніч для відстоювання. З ранку настій закип'ятити, а потім остудити в кімнатній температурі. Такі міцні відвари зазвичай лікують пухлини і набряки, а також ревматизм.

Протипоказання індійського лука

  • Застосування цілющого лука протипоказано пацієнтам з гемофілією, тому що рослина провокує прилив крові до ділянки застосування, що може привести до пошкодження судин або серйозної гематоми.
  • Неприпустимо попадання соку на легкоранимі слизові, наприклад, очі. Попадання викликає сильне печіння і запалення. Якщо таке трапилося, терміново промивають очі водою і закопують протизапальні краплі, наприклад, Тауфон.
  • Індійський лук може спровокувати сильну алергію, кропив'янку і навіть опік. Тому важливо при приготуванні ліків з птицемлечника користуватися гумовими рукавичками. Якщо алергія з'явилася, то отриманий розчин краще розвести водою, щоб знизити концентрацію. При сильних реакціях потрібно припинити застосування.

*****

Якщо ви можете поділитися ще рецептами лікування, способами застосування в народній медицині індійського лука, то ласкаво прошу в зону коментарів блогу здоров'я alter-zdrav.ru. Можливо, ви знаєте ще щось цікаве про лікувальні корисні властивості індійської цибулі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама