Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Антракноз винограду або пташине око. Як уберегти виноград.

  1. чим небезпечне
  2. Чим викликано.
  3. коли з'являється
  4. що сприяє
  5. як поширюється
  6. профілактика
  7. як боротися

Пташиний очей або антракноз на ягодах винограду

До хвороби схильні абсолютно всі сорти винограду. Плямистий антракноз, є грибковим захворюванням. Хвороба вражає виноград до початку дозрівання, найчастіше приґрунтовому його частини. Грибниця, (Gloeosporium ampelinum. Saсс) в початковій стадії безбарвна, в процесі розвитку стає бурого кольору. Уражені листки покриваються невеликими світло-сірими плямами 2-3 мм з нерівними краями бурого кольору, які з часом збільшуються. Руйнується тканину листа, і утворюються діри.

Лист винограду, уражений антракнозом

Плями на уражених пагонах з нерівними краями. З ростом винограду виразки на пагонах витягуються і стають схожі на пташине око. Чим довше виноград уражений грибом, тим глибші виразки на лозі. Лоза стає ламкою і висихає. Гриб здатний муміфікуватися і зберігається в пагонах до 5 років.

Уражена антракнозом виноградна лоза

чим небезпечне

Найбільша небезпека при захворюванні, полягає в ураженні молодих пагонів. Гребені - скелет виноградного грона, покривають виразки, суцвіття сохнуть і відмирають, що призводить до втрати врожаю.

Чим викликано.

Збудником хвороби антракноз (лат. Elsinoë ampelina), є недосконалий гриб Gloeosporium ampelophagum Sacc.

коли з'являється

Хвороба з'являється ранньою весною з початком вегетації.

що сприяє

Зливові дощі з градом, які завдають механічні пошкодження винограднику. Часті дощі при температурі 23-30 градусів вище нуля сприяють швидкому поширенню захворювання.

як поширюється

Патогенний гриб поширюється за допомогою краплею дощу або поливу.

профілактика

Обов'язкова обробка фунгіцидами після граду.

як боротися

  • Перші обробки проводяться контактними препаратами на основі міді, коли пагони досягають 5-10 см.
  • Подальші обробки з перервами в 10-13 днів фунгіцидами: Рідом, арцерид, ГОЛД МЦ, ВДГ, СКОР, КЕ, Квадріс Акробат, СК по інструкції.
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама