Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

арочний виноград

Виноград одне з перших рослин, на яке звернув увагу людина Виноград одне з перших рослин, на яке звернув увагу людина. Культура виноградарства налічує тисячі років. Арочні сорти використовується для декорації і озеленення приватних будинків, дають хороший урожай.

характеристики сорту

Арочний виноград виведений російськими селекторами гібридним методом в інституті виноградарства ім. Потапенко. Сильнорослий, морозостійкий сорт, витримує зниження температури до -25 градусів. Термін дозрівання 115-118 днів, ранньостиглий. Ті люди, які займаються своїм городом, безумовно повинні займатися і своїм будинком. Сходи на другий поверх - це та частина інтер'єру, яка повинна бути добре продумана.

Ягоди щільні, великі з гармонійним смаком, довгастої форми, вагою 5-6 гр. Великі насіння, шкірка тонка, з'їдається. Грона чималі, Цилиндроконические форми, вагою 500-600 гр. Дегустатори оцінюють смакові особливості ягід на 7,7 балів з 10. Під час дозрівання ягоди змінюють свій колір з ніжно-рожевого до яскраво червоного при сонячному освітленні.

Сильнорослий кущ, формує до 80% плодоносних пагонів. Листя великі насиченого зеленого кольору. Починає плодоносити вже на другий рік після посадки. Добре сумісний з підщеп. Ягоди на гілці довго не втрачають своїх товарних властивостей і смакових якостей. Збір урожаю починається з середини серпня і триває до початку вересня.

особливості догляду

Традиційно виноград приято вирощувати в теплому південному і м'якому кліматі. Завдяки морозостійкості сорт можна висаджувати в північних регіонах і середній смузі Росії. Арочний спосіб садити виноград найбільш популярний у садівників-любителів. В якості опори для куща споруджується арка або альтанка. Таким спосіб підходить для вологого клімату. Виноградна лоза добре провітрюється і освітлюється, волога не застоюється і знижується ризик виникнення хвороб.

Саджанці вибирають висотою від 40 см, з добре розвиненими нирками. Посадка саджанців проводиться в ями розміром 1 кубічний метр з обов'язковим внесенням добрива. Відстань межу чагарниками 4-5 м. Кущ формується пристроєм арки, за допомогою обрізки. Лоза обрізається на 7-8 очок, до 40 очок на кущ. Допускається не більше двох грон на втечу. Нижня дріт встановлюється на висоті 50 см, що стежать на висоті 40 см. Лоза в'ється горизонтально і розвивається плодоносний кущ.

Арочні сорти не призначені для укриття на зиму. У регіонах «ризикованого виноградарства» з тривалими морозами нижче -21 градуса практикують навіть вирощування винограду в теплицях.

Хвороби і шкідники

Має високу стійкість до сірої гнилі, оїдіуму і мілдью. Комплексні препарати для захисту і профілактики від шкідників і хвороб застосовуються з внесенням добрив у міру необхідності.

Основну небезпеку для винограду представляє филлоксера коренева. Цей шкідник (різновид попелиці) за повний цикл свого життя може заразити наземну частину рослини і кореневу систему. При ураженні листя, навесні, використовують масляну емульсію з лінданом. У запущених випадках филлоксера селиться на коренях. Необхідно застосування спеціальних препаратів, заміна верхнього шару землі. Існує ризик загибелі куща і навіть всього виноградника.

Шкідливі комахи - цикади, совки, дротяники можуть селитися в заростях бур'янів і згодом вражати виноградні кущі. але кошти від домашніх комах можна купувати тут. Важливо ретельно позбавлятися від бур'янів. При появі дефекту на листках, гусениць, личинок і ін. Рослина обробляється відповідним засобом згідно з інструкцією на упаковці.

Використання

Ягоди винограду мають приємний смак і містять безліч поживних речовин і вітамінів. Широко застосовується в народній медицині для лікування анемії, артритах, поліпшення обміну речовин і ін. Витяжка їх стиглих ягід у виробництві декоративної косметики, масок, коників, кремів, бальзамів і інших засобів.

Традиційно використовується в кулінарії. Популярно виготовлення Скоков, морсів, інших різних напоїв, десертів, варення. Листя і вусики часто зустрічаються в рецептах приготування м'яса і соусів.

Арочний виноград може стати смачним прикрасою будь-якого дачної ділянки. Сорт невибагливий і простий у догляді, підходить для початківців садівників, приносить стабільний щорічний врожай. Використовуючи уявлення про ландшафтному дизайні, за допомогою винограду можна створити неповторний інтер'єр в саду.

Цікаві статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама