Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Листя коричневі на винограді: іржаві плями, як і чим лікувати іржу

  1. Коричневі плями, викликані іншими причинами
  2. інфекції винограду
  3. Основні види хвороб з появою плям на листках
  4. вірусні хвороби
  5. Способи боротьби з хворобами винограду
  6. Важливо знати!

Багато садівники займаються розведенням різних сортів винограду. Соки, вина - все це виготовляється із стиглих ягід, але іноді і цю культуру вражають специфічні захворювання. Листя коричневі на винограді - одна з основних проблем у вирощуванні цього продукту.
Жоден з сортів не може похвалитися стійкістю до численних захворювань. Як і не існує одного ліки для всіх захворювань. Щоб не втратити урожай, потрібно постійно оглядати листя, для того щоб застати хворобу в початковій фазі. Саме в цей період хвороба піддається контролю і лікуванню. Багато садівники займаються розведенням різних сортів винограду

Листя коричневі на винограді - одна з основних проблем у вирощуванні цього продукту

Плями на листках - свідчать про грибкової інфекції, що вразила ваш виноградник. Якщо вчасно не вжити необхідне лікування, то загинуть не тільки вже уражені рослини, але і весь виноградник в цілому.

Коричневі плями, викликані іншими причинами

Передача інфекції від хворого до здорового куща переноситься комахами, вітром і дощем. Різні пошкодження механічного типу, погодні умови і загальний стан грунту викликають неінфекційний вид патологій. Діагностувати цей тип хвороби можна по слаборозвинених зовнішнім виглядом - асиметрія, короткі вузли пагонів і наявність некротичних тканин.
Зміна забарвлення, плями на зеленому тлі, засохлі зав'язі і ягоди - первинні симптоми, легко розпізнаються дбайливим господарем. При виявленні рослини з вищепереліченими ознаками, необхідно терміново діяти, щоб уникнути втрати врожаю. У цей період виноград наражається на небезпеку інфекційних хвороб.
При порушенні балансу поживних речовин, листя першими подають сигнал лиха:

При порушенні балансу поживних речовин, листя першими подають сигнал лиха:

При порушенні балансу поживних речовин, листя першими подають сигнал лиха

  • нестача калію - проявляється пожовтінням кромки, наступним потемнінням і ламкістю;
  • глобальна втрата калію - характеризується чорними точками на вже пожовклим листі і виникненні дірок;
  • дефіцит кальцію - на посвітлілими листках утворюються коричневі плями, через деякий час вони згортаються і осипаються;
  • хлороз (недолік заліза) - листя покриваються коричневими плямами.

інфекції винограду

Здатність до зараження здорових рослин дуже висока, основні збудники - гриби, бактерії і віруси. Передача інфекції відбувається через:

  • повітря;
  • воду;
  • тварин;
  • людини;
  • погано оброблений інвентар;
  • незнищені заразні чагарники.

Основні види хвороб з появою плям на листках

Захворювання виноградників, з появою коричневих, бурих, чорних плям:
1. Мілдью (ложномучністой роса)
Це найнебезпечніше грибкове нездужання. Детонатором є ложномучністой гриб, що вражає чагарник в проміжок зростання. Тепла погода і висока вологість - обов'язкові умови для появи. Спори заражають лозу навесні, при дощах і вітрі. Інкубаційний період триває від однієї, до двох тижнів. Верхня частина листа в жовтих, маслянистих плямах, нижня - покрита борошнистим нальотом.
Після закінчення декількох тижнів, плями захоплюють більшу частину, утворюються місцеві некрози, відбувається фарбування в червонувато-коричневий колір. Заклопотані інфекцією частини починають сохнути і листя опадає. Настає період повторного зараження, що відбувається багаторазово, аж до повного знищення чагарнику взимку від низьких температур. Вражає європейські сорти.
2. Антракноз винограду.

Антракноз винограду

Ескоріоз, найчастіше, зачіпає:
крону листя

Грибок, що вражає:

  • Втеча;
  • лиственную частина;
  • квітки з ягодами;
  • види, що не хворіють мілдью.
    Вони покриваються червоно-бурими або коричневими плямами з чорним обідком, стають крихкими і обпадають. На юної порослі виникають бурі вдавлення, в результаті зливаються в однорідні виразки.
    чорна плямистість
    Ескоріоз, найчастіше, зачіпає:
  • крону листя;
  • пагони;
  • кошики суцвіть;
  • грона;
  • вусики і плоди.
    Їм хворіють кущі, що не очищені хімічними засобами. Зовні захворювання протікає у вигляді темних плям в період вегетації. Недуга призводить до підвищеної крихкості і подальшої загибелі всієї рослини. Коричневі і чорні плями зливаються з облямівкою. При вологому, холодному повітрі розмноження відбувається в стрімких темпах.
    церкоспороз
    Викликається декількома типами грибка, проявляється у вигляді бархатистого нальоту зеленувато-оливкового відтінку на нижній частині листа. Згодом зливається в незбиране бура пляма з більш світлим обідком по краях. Відбувається повне висихання листя і ягід, з подальшим опаданням при дотику.
    5. Біла гниль
    Пошкоджує зелене листя і молоді пагони, для розвитку сприятлива спека з підвищеною вологістю, перед самим дозріванням ягід.
    Заражені листя покриті бурими бляшками з білувато-сірими горбками. Ставши темно-сірого відливу, висихають, а ягоди стають червоно-бурими. Зараження відбувається через вологу, що потрапляє через пошкодження.
    6. Бактеріальний рак
    Потрапляє в організм через ранки, вражає клітини, підміняючи їх пухлинними. Лоза припиняє зростання і подальше дозрівання. Лікування для нього немає. На місці рослини, який хворів на це захворювання, протягом трьох років нічого садити категорично не можна, поки не очиститься грунт.
    7. Фузариоз
    Раптове пожовтіння листя, дрібні слабоокрашенниє ягоди, плями жовтуватого кольору, з часом переходить в коричневий - все це ознаки цього захворювання.
    8. Оїдіум
    Цей вид хвороби вражає виноградник під час всього періоду вегетації. Середня температура повітря сприяє початку активного розмноження даного грибка. В основі заражається молодняк - найсвіжіші пагони, початківці проростати.

    Оїдіум вражає виноградник під час всього періоду вегетації

    Компактний наліт, який з часом набуває яскравий, неприродний і помітний зовнішній вигляд - основна ознака хвороби, що вразила виноград. На початку осені листя темніють, всихають і згортаються, а ягоди покриваються тріщинами.
    9. Краснуха виноградного листя
    Ще одне грибкове захворювання, що володіє рядом специфічних ознак. При первинному зараженні листя покриваються плямами, прогресуючи вгору по рослині. Фарбування листя в рубіновий, коричневий і жовті кольори, з подальшим засиханням листя, - це іржа (краснуха). Викликається нестачею мінеральних речовин або дефіцитом вологи. З'являється в середині літа, вимагає негайного лікування.

вірусні хвороби

Не тільки грибок шкодить виноградному врожаю. Вірус, що вразив рослина, частіше за все не дає певних симптомів, що може швидше погубити лозу. Більшість рослин, страждають від хвороб, з ідентичними симптомами. Визначення конкретного недуги цим дуже ускладнене, а зволікання викличе загибель рослини.

Способи боротьби з хворобами винограду

Крім правильного підібраного речовини для лікування всіх цих недуг, необхідно виконувати наступні умови:

  • зміст в доглянутому стані;
  • очищати від поганої трави, опалого листочків;
  • видаляти мертву кору.
    Вважається, що проти окремих шкідників і хвороб, необхідно застосовувати цілі комплекси хімічної обробки.
    Терміни обробки:
  • середина липня;
  • середина серпня;
  • за місяць до виспеванія урожая.Профілактіка захворювань

Профілактичні процедури краще здійснювати, не чекаючи появи ознак захворювань, ще до термінів можливого зараження. Все це робиться для збереження рослин і отримання високого відсотка врожаю. Наслідки хвороб вилікувати завжди набагато складніше, ніж проводити профілактику. Що вона в себе включає?

Що вона в себе включає

Профілактичні процедури краще здійснювати, не чекаючи появи ознак захворювань

  • Підживлення калійно-фосфорними добривами;
  • Розпушування грунту навколо кущів;
  • Аерооприсківаніе хімічними препаратами пізньої осені та ранньою весною;
  • Видалення пасинків, щільно ростуть і заважають надходженню повітря;
  • Систематичний контроль і прибирання листя, з подальшим її спалюванням (у весняно-осінній період);
  • Знищення кори для запобігання появи плодових гусениць.
  • Виноградний кліщ - паразит, що наносить непоправної шкоди. Позбутися його дуже складно, краще попереджувати появу. Своєчасне прибирання бур'янів не дасть можливості комасі перебратися на лісти.ІтогіКаждому початківцю або професійного садівникові слід пам'ятати, що стабільний урожай можливий тільки при належному догляді за виноградником. Численні захворювання, погодні умови і недостатній догляд приведуть спочатку до зменшення плодючості чагарнику, а пізніше - до загибелі. Не варто сліпо покладатися на запевнення, що окремі види несприйнятливі до хвороб. Швидше, вони не бояться окремих захворювань, але абсолютно ні схильного їм виноградника немає.
    Найменші помилки в догляді або точному визначенні того чи іншого виду захворювання спричинить знищення не лише окремих лоз, але і всього саду в сукупності. Для того щоб це не сталося, необхідно переглядати спеціалізовану літературу і радитися з більш досвідченими садівниками.
    Терпіння і щира любов до власного саду допоможе не тільки зберегти всі рослини, а й дасть можливість насолоджуватися небувалим урожаєм.

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

Що вона в себе включає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама