Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Місячний календар на лютий 2017 року садівника і городника квітникаря

  1. Яким чином Місяць впливає на рослини?
  2. Радимо до прочитання
  3. Місячний календар на лютий 2017 року садівника і городника квітникаря
  4. Радимо до прочитання

Підготуватися до нового посадкового сезону слід заздалегідь. Всі досвідчені садівники і городники знають, що найбільшу допомогу при плануванні земляних робіт надає місячний календар садівника і городника квітникаря на січень 2017 рік, який формується за допомогою самих передових технологій, зайнятих в астрології, астрономії та математики.

Такий місячний календар, дуже корисний для будь-якого городника і садівника, оскільки він враховує вплив місяця в кожній її фазі на здоров'я рослин і на процеси, що відбуваються в грунті, в залежності від її положення і черговості місячної доби, а також керуючого знака зодіаку, чий вплив також не слід недооцінювати.

Яким чином Місяць впливає на рослини?

Місяць - природний супутник Землі - є самим близько розташованим небесним тілом до нашої планети, тому її вплив на всі процеси, що відбуваються навколо нас, неоціненне. Головне, на що місяць має найбільший вплив - це вода у всіх її проявах.

Оскільки всі життєві соки всередині рослин також складаються переважно з води, тому в деяких місячних фазах, дізнатися про які легко, звернувшись до місячного посівного календаря на 2017 рік для Росії і України, Місяць може «притягнути» до себе посадочні культури, посприявши їхньому росту, або «відштовхнути», що призводить навіть до хвороб і загибелі рослини.

Радимо до прочитання

Підготуватися до нового посадкового сезону слід заздалегідь

Як удобрювати яблуні восени Як удобрювати яблуні восени   Як зберігати виноград в домашніх умовах   Як зберігати груші в домашніх умовах   Як виростити орхідею з насіння в домашніх умовах Як зберігати виноград в домашніх умовах Як зберігати груші в домашніх умовах Як виростити орхідею з насіння в домашніх умовах?

Місячний календар на лютий 2017 року садівника і городника квітникаря

Місячний календар на лютий 2017 року садівника і городника квітникаря

1-2 лютого 2017 року - місяць убуває, знаходиться в сузір'ї Скорпіона

У цей період можна займатися посівів в зимових теплицях скоростиглої зелені, редиски, виганяти цибулю на зелень. Також можна посадити розсаду квіткових однорічників, припустимо, гвоздики Шабо, пеларгонії або бегонії. Не варто в ці дні займатися обрізанням рослин і пересадкою рослин: велика ймовірність, занести інфекцію.

3-5 лютого 2017 року - місяць убуває в знаку Стрільця

У цей період можна займатися доглядом за кімнатними або тепличними рослинами. Вітається прополка і проріджування сходів, допускається проведення санітарної обрізки, обробка культур від шкідників. Не варто сіяти насіння на розсаду.

5-7 лютого 2017 року - місяць убуває в сузір'ї Козерога

Можна сміливо сіяти скоростиглу зелень в підсвічується теплиці, висаджувати насіння однорічних і багаторічних квітів. Також можна висаджувати баклажани, зайнятися пікіровкою сіянців квітів, заготовити черешки для щеплення навесні. Варто відмовитися від надмірного зволоження землі.

8 лютого 2017 року - буде молодик

Від будь-яких робіт в цей період слід відмовитися.

9-11 лютого 2017 року - місяць починає рости

У цей період небажано садити цибулинні рослини, щоб їх коріння не загнили. Активно можна зайнятися посадкою зелені, баклажанів для весняної телиці, готувати субстрат.

11-13 лютого 2017 року - місяць зростає і знаходиться в сузір'ї Овна

У цей період можна продовжувати садити зелень в теплиці з підсвічуванням або у себе на підвіконні, в тому числі, редис. Можна зайнятися кімнатними рослинами, прополкою. Також сприятливий період для захисту хвойних рослин від можливих майбутніх сонячних опіків.

14-15 лютого 2017 року - місяць зростає і знаходиться в сузір'ї Тельця

Опеньків ж, увагу можна приділити зелені і квітах, розсаді перців і баклажанів. Дуже добре, якщо вийде посадити однорічні та багаторічні квіти на розсаду, зайнятися мінеральної підгодівлею рослин. Не варто садити насіння рослин, які вирощуються на насіння.

15-17 лютого 2017 року - зростаюча Місяць знаходиться в Близнюках

Можна сміливо продовжувати висаджувати зелень, активно доглядати за кімнатними рослинами, боротися зі шкідниками.

17-20 лютого 2017 року - зростаюча Місяць знаходиться в Раку

Можна сіяти скоростиглі зелені культури і редиску в теплиці, сіяти однолетники на розсаду, баклажани і перці на весняну теплицю, займатися підгодівлею рослини. Не варто садити розсаду багаторічних рослин для відкритого грунту.

20-22 лютого 2017 року - зростаюча Місяць

Можна активно доглядати за рослинами вдома і в телицею, займатися прополкою і проріджуванням сіянців, обробляти рослини і землю від шкідників. Краще дати рослинам в ці дні максимум відпочинку.

Радимо до прочитання

Як виростити помідори на підвіконні в квартирі взимку Як виростити помідори на підвіконні в квартирі взимку   Cмородіна: обрізка восени, омолодження старого куща схема   Як виростити орхідею з насіння в домашніх умовах Cмородіна: обрізка восени, омолодження старого куща схема Як виростити орхідею з насіння в домашніх умовах? Осіння обрізка винограду відео урок для початківців

22-25 лютого 2017 року - повний місяць, потім місяць починає спадати

22 числа буде повний місяць, в цей день залишити рослини в спокої. Потім можна продовжувати акуратний догляд: рихлити ґрунт, обробляти від шкідників.

25-27 лютого 2017 року - спадна Місяць у Терезах

Можна зайнятися посадкою насіння на розсаду: перці, томати і баклажани, квіти однорічники. Не варто вносити занадто багато води в грунт.

27-28 лютого 2017 року - місяць убуває в сузір'ї Скорпіона

Можна займатися висадкою багаторічних і однорічних насіння, овочевих культур. Рекомендується відмовитися від обрізки або пересадки рослин.

Загальні рекомендації та правила при посадці і посіві рослин

Посів городніх і садових культур найкраще починати в момент зростання Місяця. Саме цей час вважається найбільш сприятливим для стрімкого розвитку того чи іншого рослини. Коренеплоди найкраще садити за сім днів до поновлення циклу Місяця.

Як вже говорилося вище, в ті дні, коли «белолікая красуня» знаходиться в фазах Молодика і повного місяця, роботи по посадці або посіву проводити не можна зовсім. В іншому випадку посаджені рослини будуть слабо розвиватися або зовсім не зійдуть. Звичайно, і врожайність буде низькою. Як вже говорилося вище, в ті дні, коли «белолікая красуня» знаходиться в фазах Молодика і повного місяця, роботи по посадці або посіву проводити не можна зовсім

Дачникам, городникам і садівникам, які хочуть отримати хороший урожай, слід звернути увагу на такі моменти:

  • При посадці помідорів потрібно вибирати добре освітлене, тепле місце. Грунт перед посадкою обов'язково треба удобрити поживним складом (гумус, гній, пташиний послід і т.д.). Перед підживленням ґрунту, необхідно звернути увагу на якість добрив. Гній не повинен бути свіжим, інакше він здатний знищити розсаду. Послід краще брати «перегоріли», який не містить в своєму складі метан. З добривами також не можна переборщувати. Крім того, томати ні в якому разі не можна садити поруч з картоплею - помідори можуть заразитися бурою гниллю.
  • Молода розсада вкрай схильна до згубного впливу на неї шкідників і несприятливих природних умов (град, заморозки, зливи і т.д.). Якщо з природними катаклізмами боротися не так то просто, то вплив шкідників можна спробувати звести до нуля. Попелиця, що розмножується на початку червня, може запросто звести «нанівець» всі праці городника з висадки капусти, помідорів чи огірків. Якщо є підозри, активності цього шкідливого комахи, слід тут же братися за боротьбу з ним.
  • Ягоди надзвичайно схильні до всіляких захворювань, особливо, сірою гниллю. Якщо рослина захворіє, його обов'язково потрібно видалити з грядки. Потім проводиться профілактика попередження захворювання. Хворе рослина не можна викидати в компостну яму, інакше воно зможе заразити інші рослини. Найкраще спалити залишки хворого рослини.
  • Для хорошого врожаю суниці та полуниці, рослини потрібно оновлювати (пересаджувати) раз в три роки. При цьому, старі рослини з грядки видаляють і замінюють молодими.

Посівний місячний календар на лютий 2017 рік скоріше носить рекомендаційний, ніж обов'язковий, характер. Якщо в сприятливий за календарем день погода зовсім не має в своєму розпорядженні до робіт в саду або городі (йде проливний дощ, очікуються заморозки та ін.), За умови роботи не в теплиці, - процес облагороджування ділянки краще перенести.

loading ...

Яким чином Місяць впливає на рослини?
Яким чином Місяць впливає на рослини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама