Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Схема посадки винограду в теплиці

  1. Невелика історія Виноград має багатовікову історію. Його вирощували найдавніші цивілізації планети....
  2. Вивчаємо склад грунту
  3. Як відбувається розмноження винограду на ділянці
  4. Тонкощі догляду в теплиці

Невелика історія

Виноград має багатовікову історію. Його вирощували найдавніші цивілізації планети. Його зображення можна зустріти на безлічі фресок. Ягода завжди асоціювалася з успіхом людей і була вісницею благополуччя в домі. Усередині плоду рослина містить багато антиоксидантів, таких необхідних для здоров'я людини. Виноград любить тепло, виростити культуру в домашніх умовах без набутих знань буде складно і навіть неможливо.

Що потрібно знати кожному садівникові при виборі сорту

Для початку потрібно підібрати сорт ягоди, який приживеться в тій кліматичній зоні, в якій проживає садівник.

Для середньої смуги Росії і Східних областей країни підійдуть:

  • Тасон -непріхотлівий сорт, який дозріває в найкоротший час, грона має великі. Ягоди мають рожеве забарвлення, плоди великі. З одного грона можна нагодувати двох чоловік. Вміст цукру близько 25%. У теплиці відчуває себе затишно.
  • кишмиш в уявлення не потребує, сорт давно набув популярності за невибагливість в помірних широтах. Плоди мають бузково-рожевий відтінок. У теплиці відчуває себе впевнено, навіть в несприятливий сезон.
  • Веліант -екзотічний сорт, який був завезений на територію Росії з Америки. Даний представник винограду, більш всіх стійкий до низьких температур. Вміст цукру досягає позначки в 20%.
  • Августин - також стійкий до низьких температур, полюбився дачниками за свою невибагливість. Переваги даного сорту в тому, що він дає урожай завжди навіть поза самий з теплих сезонів. Щільність ягід в ньому нижче середнього. Зиму рослина переживає гідно. У хворобах себе проявляє стійко і витривало. Практично не потребує теплиці.
  • Олександр - абсолютно новий сорт. Абсолютний рекордсмен по дозріванню. Грона у нього маленькі, але все блякне на тлі його скоростиглості. Сорт прижився на всій території Російської Федерації, морозостійкий. Переваги його в тому, що він практично не хворіє і завжди плодоносить, нехай і трохи, але справно. Сахара в ньому міститься значно менше, ніж у інших конкурентів.
  • Ізабелла полюбився Південцям Росії. Для їх місць він росте, на диво, швидко і приносить великий урожай. Щільність винограду трохи вище середньої. Зміст цукор 30%.

Вивчаємо склад грунту

На наступному етапі слід звернути увагу на стан грунту в теплиці На наступному етапі слід звернути увагу на стан грунту в теплиці. Виноград добре росте в піщаних місцях і погано почуває себе в глинистої і торф'яної грунті. Для двох останніх доведеться зробити якісну дренажну систему, яка забезпечить своєчасний відтік води від культури.

Виноград невибагливий до бідних грунтах, яка піддалася ерозії і погано почувається коли довгий час в грунті стоїть вода, що, до речі, є характерною рисою як глинистих, так і торф'яних грунтів.

Надмірна любов винограду до води - це вигадка, з яким потрібно боротися. Він любить воду, але в межах розумного. Дренаж води повинен бути невід'ємною частиною будь-якого виноградника.

Садити виноград бажано на південній стороні дачного або садового ділянки.

У сонячних променях культура любить себе побалувати. У теплиці необхідно підтримувати постійну температуру.

Після покупки саджанців приступають до роботи з землею. Схема посадки винограду не викличе труднощів. Саджанці зміцнюють на спеціально прибитому кілочку. У відкопали яму додають гравій, підійде також і щебінь, процедура потрібна, щоб забезпечити дренаж води. Після проведених робіт, слід все закопати, рівень шару землі не повинен перевищувати 10 сантиметрів. В кінці кладемо перегній, далі насипаємо золу, трохи фосфату. Після закінчення всіх робіт, саджанці слід акуратно пролити водою. Кілочок прибитий до землі в теплиці прибирати ні в якому разі не можна, він послужить опорою для молодого винограду.

Як відбувається розмноження винограду на ділянці

В процесі дозрівання у саджанців винограду утворюються черешки, які знаходяться в нижній частині В процесі дозрівання у саджанців винограду утворюються черешки, які знаходяться в нижній частині. Держак вирізати повністю не можна, необхідно залишити його товсту складову. Вирізання робиться на око, строгих рекомендацій, крім як, не різати все під корінь немає. Для того щоб майбутнє виноградника не припала цвіллю, живці необхідно обробити складом мідного купоросу. Відсоткова частка мідного купоросу не повинна перевищувати п'яти відсотків, перевищення, процентної складової, може пошкодити живці. Нехтування даними радою може спричинити до швидкої загибелі живців. Це необхідно пам'ятати.

Тонкощі догляду в теплиці

Після того як бічні пагони Після того як бічні пагони   саджанців почали проростати, необхідно трохи почекати саджанців почали проростати, необхідно трохи почекати. Чекати потрібно недовго. Досить десяти сантиметрів і пару тижнів, щоб провести уламку. На держаку можна залишити два втечі, рідше один, на самому саджанці фахівці рекомендують залишати чотири втечі. Виноград не терпить сусідів, які заважають рости його кореневій системі, тому грунт повинен бути завжди розпушена і ніяких бур'янів бути не повинно. Відповідальний садівник не дозволить бур'янам зіпсувати його починання. Надалі щоб убезпечити виноград від хвороб його слід поливати фосфатним розчином і розчином з вмістом магнію.

Від року в рік по весні або осені, виноград слід підрізати, щоб зайві пагони не заважали плодоносити. Ліквідації повинні підлягати старі мертві гілки, рідко молоді пагони. Коли плоди з'явилися, то їх слід захистити від листя, щоб вони могли бути постійно на сонці.

Лоза винограду росте швидко і поширюється в теплиці стрімко. У зимовий період ягоду активно посипають тирсою, шар не повинен перевищувати десяти сантиметрів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама