Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорти винограду раннього терміну дозрівання

  1. Сорти винограду раннього терміну дозрівання

Шасла Шасла. Існує дуже багато різновидів сорту Шасла, що відрізняються забарвленням ягід, смаком, терміном дозрівання. Найбільш поширені серед них Шасла біла, Шасла рожева і Шасла мускатна. Для любителів-виноградарів представляють інтерес Шасла грокуляр біла, Шасла грокуляр рожева, Шасла петрушечная, Шасла фіолетова та ін.
Сорт Шасла біла часто називають Шасла дорі, Шасла золотиста, в Запорізькій області - Берізка проста, в Закарпатті - Дінка біла.
Ягода середньої величини, округла. У сорту Шасла біла, золотисто-зелена, нерідко з коричневим «засмагою» на стороні, зверненій до сонця. У сорту Шасла рожева - фіолетово-рожева, у сорту Шасла мускатна - біла. Шкірочка досить тонка, міцна. М'якоть ніжна, що тане, у сорту Шасла мускатна з мускатним ароматом. Зростання кущів середній; пагони визрівають дуже добре - як правило, до 90 - 95% приросту.
Сорти Шасла відносяться до групи сортів винограду раннього терміну дозрівання. Знімна зрілість в умовах Одеси настає в середньому до першого вересня. Вибірково збирати її тут зазвичай починають вже в третій декаді серпня. В умовах Києва виноград сорту Шасла встигає до 7 - 15 вересня, в Донецьку - в середньому до 10 вересня.

Глорія (Слава Угорщини). Крупногроздний і крупноягодний сорт угорської селекції, отриманий від схрещування сортів Тисячоліття Угорщини і Талоцці Лайош. Є тільки в колекційних насадженнях в Україні та Молдові.
Сорт Глорія привертає увагу красою грон, великими ягодами. Його оцінять любителі-виноградарі при посадці в зоні промислового розведення сорту Шасла, зокрема для пристенной культури.

Чауш. Крупноягодний сорт раннього терміну дозрівання. Іноді його називають Чаус. В Україні найбільш поширений в Криму, в Херсонській області на Нижньодніпровських пісках і в Одеській області на Шабських пісках; зустрічається в Запорізькій області.
Ягода велика, овальна або округла, зелена зі слабким золотистим відтінком. Шкірочка тонка, з'їдається. М'якоть досить щільна, смак своєрідний.
Дозрівають ягоди рано, майже одночасно з сортом Шасла. В умовах Одеси знімна зрілість настає в середньому до 1 вересня, в Донецьку до 10 вересня.

Королева виноградників. Малопоширений крупногроздний сорт з великими ягодами золотисто-янтарного кольору, раннього терміну дозрівання. Отримано в Угорщині від схрещування сортів Єлизавета і Перли Саба.
Зустрічається на невеликих площах в Молдавії і України, в основному в Закарпатті та в Одеській області (дослідне господарство Інституту ім. Таїрова, навчальне господарство Одеського с.-г. інституту та ін.).
Ягода дуже велика, округла або овальна, при повному дозріванні золотисто-бурштинова. М'якоть щільна. Смак приємний з тонким своєрідним (що нагадує мускатний) ароматом. Насіння середньої величини; їх в ягоді зазвичай мало - одно-два.
Сорт Королева виноградників рекомендується для присадибних і колективних виноградників в південних районах і середній смузі України.

Русский Конкорд Русский Конкорд. Крупноягодний сорт, що відноситься до групи так званих ізабельних сортів. Отримано І. В. Мічуріним в результаті запилення ізабельних сорти Конкорд пилком амурського винограду.
Поширений в північній зоні виноградарства, на Україні, в значній кількості зустрічається в Київському радгоспі «Пуща-Водиця».
Ягода велика, округла, темно-фіолетова, вкрита густим пруїном. Шкірочка дуже товста, при їжі відділяється у вигляді мішечка. М'якоть характерна для ізабельних сортів - слизова з приємним суничним присмаком.
У південній зоні України кущі цього сорту можна на зиму не вкривати.

Матяш Янош. Малопоширений високоврожайний мускатний сорт з червоними ягодами. На невеликих площах зустрічається в Закарпатській, Одеській і Херсонській областях України (в зоні прищепленої культури винограду). Виведений в Угорщині в результаті схрещування сортів Шасла фіолетова і Мускат Оттонель.
Ягода середньої величини, майже кругла, червоного кольору, покрита рясним пруїном. Шкірочка досить товста, міцна, але рветься і з'їдається. М'якоть щільна, з сильно вираженим мускатним ароматом.
Виноград сорту Матяш Янош цінується споживачем за хороший смак і ошатну зовнішність. Є сортом винограду раннього терміну дозрівання. Цей сорт характеризується найнижчою кислотністю серед культивованих на Україні сортів винограду; вона іноді падає до 2,5 г / л, що навіть при невеликому вмісті цукру (15 - 16%) створює відчуття високої солодощі. Зазвичай виноград збирають при 16 - 17% цукру і 4 - 5 г / л кислоти. Виноград тривалий час зберігається на кущах без псування.

Сорти винограду раннього терміну дозрівання

Мускат Оттонель. Порівняно малопоширений мускатний сорт універсального використання. Зустрічається на невеликих площах в Україні, в основному в Одеській і Закарпатській областях.
Ягода середньої величини, майже кругла, золотисто-зелена, з великою кількістю темних точок і іржавих плям. Шкірочка міцна; м'якоть соковита, приємного смаку з дуже сильним своєрідним ( «парфумерним») мускатним ароматом.
Мускат Оттонель по загальному вигляду куща і характером листа нагадує сорт Шасла, однак у останнього більш інтенсивно забарвлені у винно-червоний колір листя на верхівках пагонів.
Мускат Оттонель заслуговує на увагу як ранній мускатний сорт для споживання в свіжому вигляді; він дає хороші соки і може бути використаний при пізніх зборах для приготування запашних наливок.

Ранній ВІР. Високоврожайний крупногроздний сорт з великими ягодами раннього терміну дозрівання. Виведений на Середньоазіатської дослідної станції Всесоюзного інституту рослинництва (Ташкент) в результаті схрещування сортів Чауш білий і Кишмиш чорний. Найбільш поширений в Узбекистані, де є районованих сортом.
Ягода велика, овальна або довгаста, світло-зелена з жовтуватим відтінком і з рожевою забарвленням на стороні, зверненій до сонця. Шкірочка рветься, з'їдається. Смак простий, нагадує своєрідний смак Чауші.
Виноград використовують в свіжому вигляді. Як столовий сорт він володіє цінними якостями: ошатний, крупногроздний і крупноягодний. Його недолік - повільне і порівняно мале накопичення цукру (15 - 16%).

Португізер Португізер. Високоврожайний, посередньої якості сорт, який використовується в північній зоні виноградарства як столовий і на півдні - як винний. У Закарпатті його називають Опорто.
Найбільш часто зустрічається в Одеській, Вінницькій, Запорізькій і Дніпропетровській областях.
Ягода середньої і нижче середньої величини, округла або слабоовальние, темно-синя, вкрита густим пруїном, з тонкою шкіркою і таюшей м'якоттю, простого смаку.
Португізер легко відрізняється від інших сортів блискучими темно-зеленими хвилястими листами і темно-синіми з густим пруїном ягодами.
Португізер відрізняється невибагливістю до умов зростання.
Як столовий виноград Португізер особливої ​​цінності не представляє. Однак у зв'язку з тим, що він є сортом винограду раннього терміну дозрівання, його охоче садять в північних районах виноградарства, де він і рекомендується, поки не буде можливості замінити його рано дозрівають сортом кращої якості.

Рояль Віньярд (Роель віньед). Ця назва, яке може бути переведено як «Королівський виноградник», було присвоєно італійському сорту Сицилії в Англії, де його успішно культивують в теплицях.
Ягода досить велика, овальна, світло-зелена, прозора з просвечивающимися насінням і жилками; шкірка тонка, м'якоть досить щільна. Смак дуже приємний.
Рояль Віньярд - високоякісний білий столовий сорт. В даний час зустрічається тільки в колекційних насадженнях; посилено розмножується в Інституті ім. Таїрова і Інституті «Магарач».
В Одесі дозріває в кінці першої декади вересня. Виноград тривалий час зберігається на кущах, при цьому якість його не погіршується.

● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬1۩۩1▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●
виноградний сайт
● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬1۩۩1▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●
● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬1۩۩1▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●
● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬1۩۩1▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама