Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Галбена ноу (Золотінка) опису сорту, особливості вирощування

  1. опис сорту
  2. Переваги і недоліки сорти
  3. особливості вирощування
  4. Догляд за сортом «Галбена ноу»

Кожен дачник бажає мати на своїй садовій ділянці хоча б один кущик з золотистими ароматними ягодами, які з дитинства запали нам у душу своїм приємним кислуватим смаком Кожен дачник бажає мати на своїй садовій ділянці хоча б один кущик з золотистими ароматними ягодами, які з дитинства запали нам у душу своїм приємним кислуватим смаком. І це бажання цілком можливо реалізувати, якщо правильно підібрати сорт для свого садової ділянки, включаючи всі нюанси: від виду грунту на ділянці до кліматичних умов регіону, де буде рости виноградник. Зараз виводять дуже багато сортів цієї чудової ягоди, враховуючи всі перераховані вище фактори. У цій статті ми розповімо про сорт винограду «Галбена ноу».

опис сорту

«Галбена ноу» або як його ще називають, Золотинка - російський сорт винограду, отриманий в Новочеркаському інституті виноградарства і виноробства «Галбена ноу» або як його ще називають, Золотинка - російський сорт винограду, отриманий в Новочеркаському інституті виноградарства і виноробства. З молдавського «Галбена ноу» перекладається як Жовтий новий.

Цей мускатний столовий сорт, що володіє чудовим смаком і яскравим ароматом, відмінно підходить для вирощування на своїй садовій ділянці. Що має значення для виноградарів і садівників в вирощуванні виноградної лози? Правильно - стабільні врожаї, невибагливість у догляді, хороший смак ягід, стійкість до різного хвороби і капризам погоди. Саме такий цей прекрасний сорт.

Золотинка встигає досить рано - грона достигають на 115 день після утворення бруньок. Має потужні сильнорослі кущі, великі - до 700 грам грона, і дуже великі овальної або округлої форми ягоди масою до 8 грам, жовтувато - білі або зелено - білі, соковиті, приємні на смак, мають аромат мускату. Квітки - двостатеві.

Врожаї лози стабільні, але не дуже високі. Рослина морозостійко - витримує заморозки до -25 градусів, стійко до захворювань: мало уражається сірою гниллю та практично не хворіє мілдью, проте іноді піддається ураженню оїдіумом. Його ягоди люблять птиці і оси. Рання стиглість дозволяє визрівати цього виду винограду в помірному кліматі, але взимку сорт потребує приховуванні. Для приготування вина ці ягоди непридатні - застосовуються для вживання в свіжому вигляді, а також з них виходять прекрасні ароматні компоти і соки.

Масово даний сорт культивується в південних регіонах Росії, в Молдові, Україні та Білорусі, а також його вирощують в більш північних районах. Популярний серед професіоналів і садівників - любителів.

Переваги і недоліки сорти

Серед достоїнств можна відзначити:

Є й недоліки:

  • схильний до нападкам птахів і ос;
  • погано придатний для масового культивування через пухкості грона;
  • схильний до захворювання борошнистої роси (оїдіум).

особливості вирощування

Кущі винограду - рослі, тому посадку на садову ділянку виноград сорту «Галбена ноу» доводиться планувати заздалегідь. Відстань між рослинами повинна бути достатньою - 2-3 метра і між рядками - не менше 3-х метрів. Якщо пагони ростуть занадто густо, то їх проріджують для кращого провітрювання лози.

Садити цей сорт можна навесні або восени. У південних районах здійснювати посадку слід восени, так як є час для вкорінення рослин до холодів, а навесні саджають виключно в північних районах і, бажано, в прогріту землю.

Через перевантаження урожаєм (на одному пагоні може зав'язатися 1,5-2 грона) зайві кисті прибирають, залишаючи лише одну на два втечі. У підстави виробляють коротку обрізку на 3-4 нирки, а на інших частинах рослини обрізка середня - 6-10 нирок. Обрізку роблять в осінній період.

Догляд за сортом «Галбена ноу»

Якісний полив і підгодівля, а також підтримання грунту розпушуванням і прополкою збереже рослини в прекрасній формі.

Через підвищений вміст цукру в плодах кущі винограду піддаються   нападу ос Через підвищений вміст цукру в плодах кущі винограду піддаються нападу ос . Можна захистити грона від цих комах, надягаючи на них спеціально зшиті марлеві кульочки або, по можливості, видалити всі близько знаходяться від виноградника осині гнізда. Також ефективні пастки з цукровим сиропом, з додаванням інсектицидів.

Кущах необхідний постійний профілактичний догляд спеціальними захисними засобами, щоб запобігти ураженню винограду борошнистою росою оїдіумом, який завдає непоправної шкоди рослинам. Обробку фунгіцидними препаратами проводять обов'язково до появи квіток на пагонах.

Вирощують сорт «Галбена ноу» на своїх садових ділянках!

Що має значення для виноградарів і садівників в вирощуванні виноградної лози?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама