Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ВИНОГРАД НА БАЛКОНІ

У міських квартирах можна виростити виноград на балконі . Найпростіший спосіб посадити готовий виноградний саджанець, якщо хочете повозиться то можна виростити його з держака. У міських квартирах можна виростити   виноград   на балконі

Для винограду на балконі потрібно створити відповідні умови. Балкон потрібно утеплити, можна купити пінопласт він володіє хорошими теплозахисними якостями. Підібрати підходящу опору для лози, якщо балкон знаходиться не на південній стороні, то збільшити освітленість.

підсвічувати виноград краще лампами денного світла, які закріплюються на стелі балкона або на стінах з боків. Виноград потребує освітленні з восьмої ранку до дев'ятої вечора.

Ємність потрібна на 50-60 літрів чим більше вона тим краще. Добре для цієї мети підходять пластикові бочки, розрізані навпіл. Якщо немає нічого підходящого, то підійде звичайне 10 або 12-літрове відро. На дні роблять дренажні отвори і ставлять ємності в піддон з бортиками висотою 6-8 см. Підійде звичайний тазик.

На дно ємності насипають шар керамзиту для дренажу висотою 4-5 см. Зверху на нього укладається марля промочений в міцному розчині марганцівки, а на неї насипається земляна суміш, що складається з городньої землі змішана з тирсою з розрахунку (3: 1), в суміш бажано додати деревної золи.

Держак потрібного сорту протягом двох днів, витримуємо в розчині стимулятора росту або в воді з додаванням меду. Після чого держак закопуємо в центрі ємності по середині, заглубив в грунт до верхньої бруньки. Держак накриваємо 2-х літрової скляною банкою.

За 2-3 тижні у держака зазвичай з'являються коріння. Температуру в приміщенні в цей час необхідно тримати на рівні 25-27 градусів. Потім банку знімаємо і в міру необхідності поливаємо, зазвичай раз на тиждень, а якщо дуже сухо, то можна два рази в тиждень.

Лози винограду формують так, щоб Вам було зручно користуватися. Виноград дуже пластичний і молоді, які не дерев'яніють пагони можна розташувати в будь-які сторони, на ваш розсуд.

Зазвичай виноград починає плодоносити на другий рік. Термін визрівання для домашнього винограду визначають по його зрілості і вона залежить від сорту винограду. Зростання виноградного куща завжди можна призупинити формування, прищипкою або карбуванням.

Якщо ж з роками кущ сильно розрісся і з ним стане важко справлятися, то можна виростити новий саджанець, використовуючи відводок цього сорту або за вищезазначеною технології, а старий кущ можна висадити в саду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама