Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Надійний, опис сорту і характеристика

  1. Історія селекції
  2. переваги мускату
  3. Умови вирощування винограду Надійний

Всім садівникам-любителям відомий цей чудовий сорт мускату, майже без кісточок

Всім садівникам-любителям відомий цей чудовий сорт мускату, майже без кісточок. Сорт винограду Надійний має добре визріває лозу. Ягоди на початку визрівання мають ніжний і ненав'язливим смаком. Якщо вам полюбилися такі сорти як Дружба і Плевен мускатний, то обов'язково варто посадити виноград Надійний!

Історія селекції

Цей сорт столового винограду з'явився порівняно недавно. Сорт Надійний - мягкосемянной вид винограду аматорської селекції. Виведений сорт винограду Надійний селекціонером В.Н. Крайнова. Даний мускат Надійний вийшов від схрещування виноградних сортів талісман і кишмиш променистий .

Призначення сорту столовий Кислотність сорти 5 - 7 г / дм³ Цукристість сорти 17 -20 г / 100 см³ Форма грона Цилиндроконические Маса грона 600 - 900 г Форма ягід овальна Колір ягід від зеленого до молочно-білого або жовто-зеленого кольору Розмір ягід 7 - 9 г Смак приємний, з легким мускатним ароматом

переваги мускату

  • Надійний Гібрид відрізняється від інших видів мускату тим що володіє привабливою, дуже великої товарної гроном з хорошими смаковими якостями ягід.
  • Також можна відзначити що цей сорт має підвищену стійкість до звичайних хвороб винограду.
  • Стійкість гібридної форми до мілдью на рівні 3,0-3,5 бала, до сірої гнилі підвищена (близько 5-7 балів), до оїдіуму - середня (приблизно 5 балів).

опис гібрида

опис гібрида

  • По термінах дозрівання виноград Надійний відноситься до ранніх сортів, зрілість настає в перших числах серпня.

З моменту формування перших нирок і до повного визрівання плодів проходить 110-115 днів. За терміну дозрівання сорт винограду Надійний можна порівняти з такими добре відомими виноградарям сортами як Пісня, Елегант надранній, Кодрянка, Тимур.

  • Кущі у нього сильнорослі, пагони даного сорту визрівають порівняно непогано (70-80%). На куща грона висять дуже добре (при дозріванні ягода стає янтарно-жовтого кольору).
  • Тип квітки у Надійного -переходний, квітки двостатеві.
  • Грона мають Цилиндроконические форму, мають середньою щільністю, рідше зустрічаються пухкі, грона у Надійного великі і дуже великі, в середньому лоза важить 600-800 г, але може досягати 900 грам в хороших умовах.
  • Ягоди овальні, що звужуються, від зелених до молочно-білого або жовто-зеленого кольору, коричневий загар з'являється на сонячній стороні куща, великі і дуже великі, середньою масою 7-9 г. Шкірка у ягід Надійного щільна, з'їдається.
  • Цукристість становить 17-20 г / 100см3, кислотність 5-7 г / дм3. Що стосується м'якоті гібрида, то вона за своєю структурою м'ясиста. Смак Надійного гармонійний, порівняємо з легким мускатом Преображенського сорти. Чим довше залишаються грона на кущах, тим більше посилюється смак мускату Надійний.

Умови вирощування винограду Надійний

Умови вирощування винограду Надійний

Висока і стабільна врожайність даного гібрида робить його безсумнівно привабливим для вирощування.

Плодоносність пагонів становить пристойну за мірками садівників цифру 60-75%, коефіцієнт плодоношення дорівнює 0,9-1,3.

Навантаження на кущ 45-55 очок, після уламки залишаються 30-40 зелених пагонів. Живці вкорінюються добре.

У досвідчених виноградарів Надійний не викличе ніяких труднощів у вирощуванні. Але новачкам потрібно уникати типових помилок і враховувати наступні поради:

  1. Саджанець цього сорту вибирається аналогічно будь-яким іншим саджанців: він повинен мати міцну і здорову кореневу систему, 1-2 вічка і потенціал для зростання.
  2. Слід врахувати що Надійний погано переносить перевантаження і вимагає обов'язкового нормування.
  3. Якщо ви вирішили стати виноградарем недавно, то вибираючи місце під виноградник, зверніть свою увагу на рівень залягання ґрунтових вод.
  4. Одним з головних умов здоров'я і гарного плодоносіння будь лози є хороша пропускна здатність грунту і дренаж.
  5. Обрізка проводиться на 8-10 очок.

Якщо говорити про форму укриття гібрида, то вона укривние при низькій температурі в середній смузі Росії.

Без укриття Надійний може витримувати морози до -22 ° С.

Грона відрізняються високою транспортабельністю і хорошими товарними якостями, а тому цей сорт винограду заслужив загальне визнання як новачків, так і досвідчених виноробів. Також мускат мало пошкоджує осами, від чого товарний вигляд його також оцінюється виноградарями дуже високо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама