Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захворювання винограду і заходи боротьби з ними

  1. Несправжня борошниста роса - Мілдью
  2. Справжня борошниста роса - Оїдіум

Схожі симптоми викликані можуть бути різними хворобами . За тривалістю дії захворювання винограду діляться на сезонні і хронічні. До хронічних захворювань відносяться: бактеріоз, екскоріоз, Еска, еутіпіоз, віруси.

Збудники цих захворювань не реагують на дію звичайних пестицидів при обробці виноградників Збудники цих захворювань не реагують на дію звичайних пестицидів при обробці виноградників. Вони можуть тривалий час перебувати в латентному стані. Інфекція переноситься при розмноженні винограду , Знаряддями обробки і інструментами, комахами, пилком і насінням.

До сезонних захворювань винограду відносяться: оидиум, мілдью, сіра гниль, краснуха, антракноз, біла гниль. Виникають сезонні захворювання винограду щорічно і залежать від стану зимующего кількості інфекцій. Сезонні хвороби пов'язані з погодними умовами минулого сезону вегетації і можуть прогнозуватися.

Несправжня борошниста роса - Мілдью

Мілдью розвивається під час вегетації винограду, вражає пагони, листя, суцвіття і ягоди. Зазвичай перше зараження відбувається при тривалому, рясному дощі, який змочує грунт і листя при теплій температурі повітря. При захворюванні мілдью на листках з'являється білий наліт на листках винограду. Після дощу або роси на нижньому боці листків, плями мілдью покриваються нальотом білої грибниці.

Лист винограду в місцях плям сохне і кришиться, при сильному зараженні мілдью, листя опадає. Суцвіття винограду і зелені ягоди темніють і засихають або загнивають. Пагони продовжують рости, але погано визрівають і взимку, підмерзають. Втрати врожаю становлять 2/3 і більше. При тривалих дощах і туманах, хвороба прогресує і стрімко розвивається.
Збудником мілдью є мікроскопічний грибок. На уражених листках восени розвиваються зимуючі спори. Вони мають товсту оболонку, здатні виносити сильні морози і прекрасно зберігаються протягом зими і на поверхні грунту, і під шаром грунту. Навесні в сирому грунті спори проростають і утворюються зооспори. Зооспора, просуваючись у воді, потрапляє в продихи листа і дає початок розвитку міцелію паразита.

Міцелій в тканини аркуша прихований під час інкубаційного періоду і недоступний фунгіцидів. Інкубаційний період триває від 4 х до 13 ти днів. Багато в чому він залежить від температури, по закінченню цього періоду на уражених листках з'являються плями. Зараження винограду відбувається тільки під час дощу або туману. Грибниця проростає тільки в краплі води. У районах, де влітку випадають часті дощі, тумани, а температура висока, мілдью розвивається найбільш сильніше і виробляє величезні спустошення.

Боротьба з мілдью зазвичай полягає в створенні умови для кращого провітрювання кущів, обробка куща бордосской сумішшю до цвітіння. Виноград можна обробляти наступними препаратами: Ефаль, Утан, Амістар, Микал, Строби, Справи, оксихом, Ридоміл-голд, Новозір, Дітан-М45, Купроксат, Оксихлорид міді, Пенкоцеб, Акробат, Ридоміл, Сандофан, Картоцід, Агіба-Пік, Полірам , Авіксо, Фольпан.

Справжня борошниста роса - Оїдіум

Оїдіум вражає всю зелену частину куща. Найбільш небезпечно розвиток оїдіуму на суцвіттях і молодий зав'язі винограду. Перша поразка проявляється до цвітіння. На пагонах утворилися із заражених нирок з минулого року. Такі пагони і листя покриваються сірим або білим борошнистим нальотом, який служить джерелом подальшого поширення захворювання.

На листі винограду, гриб розвивається з верхньої сторони листа, а при сильному зараженні може з'явиться з двох сторін. Уражені пагони також погано розвиваються і взимку підмерзають. У уражених плодів винограду шкірка розривається і стають видні насіння. Характерною ознакою ураження рослини оїдіумом є неприємний запах тухлої риби. Хвороба призводить до сильної втрати врожаю, поганому сахаронакопленію.

Вино з хворих ягід виходить низької якості. Найбільш сильно оидиум розвивається в природ при температурі 2,0-24 градуса при підвищеній вологості повітря без опадів. Інкубаційний період дорівнює 5-7 днів. Втрати врожаю можуть досягають до 80 відсотків.

Заходи боротьби з оїдіумом полягають у створенні умов для провітрювання кущів. Обробку кущів проводять в місцях вогнищ при утворенні 2-3 листків на пагонах. Потім потрібно зробити обробку перед цвітінням і потім після цвітіння. Далі потрібно спостерігати за розвитком хвороби і проводити ще обробки якщо є необхідність.

Рекомендовані препарати: Топаз, Ефаль, Амістар, Микал, Фалькон, Вектра, Фундазол, Ровраль, Картоцід, Строби, Сірка колоїдна, Кумулус, Тіовіт-Джет, Атем С, еупарен мульти, Прівент, Імпакт. Сапроль.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама