Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення будинку з газобетону: особливості облицювання стін, варіанти

  1. Чому необхідне облицювання
  2. варіанти облицювання
  3. Лицьова цегла
  4. штукатурка
  5. Монтаж сайдинга на газобетон
  6. висновок

Обробка зовнішніх стін будинку з газобетону - це обов'язковий захід, необхідність якого продиктована фізико-технічними особливостями матеріалу. Ми розглянемо найбільш популярні варіанти обробки будинку з газобетону різними способами. Обробка зовнішніх стін будинку з газобетону - це обов'язковий захід, необхідність якого продиктована фізико-технічними особливостями матеріалу

Зовнішнє оздоблення будинку з газобетону - обов'язкова процедура.

Чому необхідне облицювання

Після зведення стін їх обов'язково покривають облицюванням.

При будівництві споруд з цегли, дерева або бетону зовнішня обробка вважається необов'язковою і виконує, головним чином, декоративні функції. У разі газобетону ситуація інша - обробка вважається обов'язковою.

Щоб зрозуміти, чому облицювання необхідна, досить розглянути цей матеріал більш детально. Отже, ми маємо газобетон, який отримують шляхом додавання алюмінієвої пасти в цементно-піщаний розчин.

Алюміній реагує з гідроксидом кальцію, який присутній в складі розчину, і в результаті виділяється водень, який спінює розчин і залишає в ньому безліч осередків розмірами від 1 до 3 мм.

На фото показана структура матеріалу.

Після твердіння розчину і автоклавної обробки блоки набирають міцність і стійкість, а за структурою нагадують застиглу кам'яну піну. Осередки виходять не повністю закритими, а тому між ними можливо повідомлення.

Важливо!
Через сполучених осередків матеріал має підвищену здатність вбирати вологу і за цим показником нагадує губку.
В результаті контакту з водою теплопровідність матеріалу різко підвищується, його маса зростає, а всі переваги газобетону як конструкційно-теплоізоляційного матеріалу губляться.

В результаті контакту з водою теплопровідність матеріалу різко підвищується, його маса зростає, а всі переваги газобетону як конструкційно-теплоізоляційного матеріалу губляться

Відсутність обробки призводить до потемніння фасаду.

Крім того, після взаємодії алюмінію з гідроксидом кальцію, в складі блоків спостерігається вміст солей - алюмінатів кальцію. Ці солі реагують із слабокислою осадової водою, і матеріал темніє. Треба сказати, що потемніння відбувається нерівномірно і різко знижує привабливість фасаду.

Важлива саме зовнішня захист стін від опадів, вологи, морозу і сонячної радіації. Однак внутрішня обробка також не повинна допускати прямий контакт матеріалу з водою або парою.

варіанти облицювання

сайдинг

Зовні фасад з газобетону можна облицювати сайдингом.

Одним з найбільш простих, дешевих і ефективних способів захисту зовнішніх стін від впливу середовища є сайдинг.

Для наших цілей він підходить особливо добре завдяки таким властивостям:

  • Повна водонепроникність покриття. Панелі складаються з полівінілхлориду, металу, пластику або штучного каменю. Всі ці матеріали здатні спокійно стримувати навіть напірну воду, а від опадів вони захищають повністю;
  • Наявність вентиляційного зазору між фасадним покриттям і стінами дозволяє зберегти одне з основних переваг газобетону - високу паропроникність. Це дозволяє огороджувальних стінам дихати і підтримувати нормальну вологість в приміщеннях;
  • Можливість простого монтажу зовнішньої теплоізоляції в межах вентиляційного зазору. Це особливо актуально для регіонів з холодними зимами, але з урахуванням нашого клімату можна сказати, що дана перевага істотно для більшості російських споживачів;
  • Порівняно невисока ціна матеріалів і робіт. Оздоблення фасаду сайдингом помітно дешевше облицювання будинку цеглою, каменем або плиткою.

Технологія дозволяє зробити утеплення зовнішніх стін.

Важливо!
Перераховані переваги будуть коректні для будь-якого виду вентильованого фасаду - вагонки, блокхаус або навісних панелей з керамограніта або пластику.

Лицьова цегла

Облицьований цеглою будинок виглядає як звичайне кам'яна будівля.

Облицювання газобетонного фасаду цеглою - найбільш надійний, але і найбільш дорогий і трудомісткий вид зовнішньої обробки.

Тут слід враховувати безліч особливостей, в числі яких такі:

  1. Ширина стін фундаменту повинна бути достатньою для того, щоб вмістити кладку з блоків, кладку з облицювальної цегли, а також забезпечити обов'язковий 40-сантиметровий вентиляційний зазор між цими кладками. Максимальний звис фасадної цегли зі стін підстави не повинен перевищувати 30 мм;
  2. Між основною і облицювальної кладкою необхідно забезпечити гнучкі зв'язку. Для цього використовують систему анкерів з нержавіючої сталі, оцинковки або пластикових стрижнів. Елементи вмуровують в кладку або забивають за допомогою дюбелів;
  3. Зверху і знизу цегляної стіни повинні бути продухи - отвори для вентиляції фасаду. Їх загальна площа повинна становити не менше 1% від загальної площі стіни.

Важливо!
Існує технологія облицювання, при якій зазор між блоками і цеглою не роблять.
Однак для збереження паропроникності стін і підвищення комфорту усередині приміщень ми рекомендуємо не нехтувати вентиляцією фасаду.

Однак для збереження паропроникності стін і підвищення комфорту усередині приміщень ми рекомендуємо не нехтувати вентиляцією фасаду

Структура стіни з проміжком і зв'язками у вигляді спіральних цвяхів.

У разі необхідності підрізування блоків або пробивання технологічних отворів для прокладки інженерних мереж різання залізобетону алмазними колами або алмазне буріння отворів в бетоні не потрібно, так як матеріал можна обробляти на зразок деревини - пилкою і свердлом.

штукатурка

Для регіонів, де клімат не такий суворий, можливе застосування штукатурки.

Якщо у вашому регіоні не спостерігається холодних зим і підвищеної кількості опадів, то ви можете обробити фасад вашого будинку штукатуркою. Тут є два варіанти: стіна-утеплювач-штукатурка або стіна-штукатурка.

У разі використання зовнішнього утеплення краще застосувати жорсткі блоки мінеральної вати. Пінопласт і пінополістирол мають дуже низьку паропроникність, а тому підходять гірше.

Пінопласт і пінополістирол мають дуже низьку паропроникність, а тому підходять гірше

Структура штукатурки з утеплювачем.

Робота проводиться за стандартною схемою: спочатку на стіну укладають панелі утеплювача для газобетону , Фіксуючи їх клеєм і спеціальними тарілчастими дюбелями. Потім шпаклюють шви між листами, і на клей саджають механо сітку зі скловолокна.

За сітці виконують оштукатурювання в два або три шари, а в кінці покриття гарантують і покривають фасадною фарбою. Для роботи з газобетонними блоками використовують паропроникні види фасадних штукатурок.

Для роботи з газобетонними блоками використовують паропроникні види фасадних штукатурок

Штукатурку можна наносити прямо на стіну.

За відсутності утеплення стіни шліфують рубанком від виступів і нерівностей, замазують шви і вирівнюють їх із загальною площиною стіни, а потім наносять фасадний розчин шпателем або малкою. Можлива робота по маяках або без них.

Важливо!
Оштукатурювання підходить для областей з м'яким сухим кліматом, для північних і північно-західних областей Росії така обробка годиться менше інших.

Монтаж сайдинга на газобетон

Так виглядає простий недорогий сайдинг на фасаді.

Для тих, хто готовий виконати обробку фасаду сайдингом своїми руками, нами підготовлено інструкція:

  1. Насамперед на стіну набивають обрешітку з дерев'яного бруса або металевого профілю. Крок між рейками - не більше 500 мм, обов'язкова наявність рейок на кутах і навколо отворів. Рейки повинні знаходитися в одній вертикальній площині і кріпитися до блокам розпірні дюбелями для газобетону через кронштейни;

Спочатку монтують обрешітку.

  1. Потім знизу стіни вздовж кордону з цоколем кріплять стартову панель. Кріплення проводиться саморезами, скобами, цвяхами або за допомогою спеціальних замків на панелях і рейках;

Уздовж нижньої межі монтують стартову панель.

  1. Далі встановлюють кутові елементи на зовнішніх і внутрішніх кутах. Дверні та віконні прорізи обрамляють J-профілем;

Монтують кутові елементи.

  1. Починаючи з нижнього краю, набирають покриття з панелей. Першу панель заводять в замок стартової планки і злегка тягнуть вгору до характерного клацання. Потім її фіксують в монтажні отвори за допомогою саморізів, при цьому саморіз розташовують посередині отвору і злегка не докручують, щоб залишався зазор 0.5 - 1 мм;

Першу панель стикуються зі стартовою планкою і фіксують.

  1. Поступово набирають всю стіну, додаючи нові панелі на зразок першої. Крок між кріпленнями по висоті при монтажі кутових планок і J-профілів беруть 30 - 40 см, але не менше 3-х на деталь;

Поступово набирають всю стіну.

  1. В кінці виконують обробку віконних і дверних прорізів, укосів і підвіконь. Верхня межа стіни оточеного фінішної планкою. Завершують монтаж установкою добірних елементів і декоративних деталей - лиштви, переходів, багетів і т.д.

Процес завершують установкою декоративних і добірних елементів.

Важливо!
Не забувайте дотримуватися деформаційні зазори між панелями, зазначені виробником матеріалу в інструкції.

висновок

Газобетонні блоки потребують обов'язкової облицювання фасаду для захисту від вологи та інших руйнівних впливів зовнішнього середовища. Відео в цій статті і наша інструкція допоможуть вам впоратися з обробкою вашого будинку зручним для вас способом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама